Sign in to follow this  
D13-th_Mytzu

Dezbatere probleme statut - Art. 62

Recommended Posts

Toti cei ce posteaza aici au obligatia sa se rezume strict la sesizarea unor probleme in baza unor argumentatii logice si/sau promovarea de solutii tot in baza unor argumentatii logice care fac referire strict la problema in cauza.

Orice abatere de la regulile de mai sus, va fi moderata.

Mihai te rog argumenteaza pozitia ta - de ce crezi ca este o problema la punctele respective si de ce este mai bine asa cum ai propus tu.

 

Mihai Hammer:

-Art. 62

in loc de "Presedintii comisiilor F.S.A. si membrii acestora sunt numiti de presedintele federatiei la propunerea C.D., tinand cont de cv-ul inaintat federatiei la solicitarea conducerii."

"Presedintii comisiilor F.S.A. si membrii acestora sunt numiti de C.D. la propunerea presedintelui federatiei, tinand cont de cv-ul inaintat federatiei la solicitarea conducerii."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai ce as putea spune altceva... CD-ul propune ceva, iar Presedintele se supune si formalizeaza si oficializeaza o propunere printr-o decizie de numire! Ce sa zic altceva? E o procedura standard... Este logic ca atributul CD-ului este sa faca o analiza fata de propunerea pe care o va inainta Presedintelui, ar fi hilar s-o faca o persoana (Presedintele) in locul unui grup (CD) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mihai, te rog argumenteaza logic de ce este mai bine ca Presedintele sa fie cel care numeste Pesedintii Comisiilor FSA si membrii acestora si nu este mai bine ca CD-ul sa faca acest lucru. Faptul ca este o procedura standard mai stiu eu unde prin lumea asta, nu reprezinta o argumentatie logica ci doar o copiere fara a trece prin filtrul ratiunii si necesitatii noastre ca si comunitate distincta.

 

Din punctul meu de vedere, nu este bine ca astfel de decizii ce privesc intreaga comunitate (Federatie) sa fie luate de o singura persoana. Recomandarea este exact ceea ce spune si denumirea: o recomandare si nu o obligatie, ca atare Presedintele (comform acestui Statut) nu are obligatia sa tina cont de ceea ce ii spune CD-ul ci are dreptul legal sa priveasca recomandarea CD-lui doar ca un sfat urmand ca el sa ia decizia finala.

Consider ca membrii ce vor reprezenta comunitatea (adica Presedintii Comisiilor si memrii acestora), trebuiesc sa fie desemnati de un segment cat mai reprezentativ din Federatie, ca atare nu trebuie sa ramane la latitudinea unui singur om.

Propun ca Art. 63 sa fie modificat in felul urmator:

 

"Presedintii comisiilor F.S.A. si membrii acestora sunt numiti de C.D. la propunerea reprezentantilor Cluburilor Sportive, tinand cont de cv-ul inaintat federatiei la solicitarea conducerii."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Justificarea ca C.D. sa numeasca ceilalti sefi in urma votului reseie din insasi organigrama federatiei.

 

Art. 50 prevede clar:

 

"C.D. conduce intreaga activitate a FSA intre adunarile generale."

 

Tot din organigrama (este adevarat ca nu a fost prezentata), daca doreste cineva sa si-o inchipuie, se intelege clar ca presedintele are atributii de conducere operativa a federatiei.

Adica nu este nevoie sa se intruneasca C.D.-ul pentru orice act de administrare (in fapt chiar asta este presedintele un administrator general si nu un factor de decizie), presedintele avand mandat sa angajeze/concedieze personalul, mai putin conducerea federatiei, care trebuie sa beneficieze de reprezentativitatea mult dorita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this