Lalu

BSDA 2010

Recommended Posts

Azi, 15-05-2010, ultima zi de BSDA. Cine a fost-mai multe poze, cine nu, ofticati-va

Pentru cine n-a aflat deja BSDA e Black Sea Defence and Aerospace (exhibition and conference).Ajuns la locul faptei la 11:00(trafic greu). Primul lucru pe care il vezi(si ar fi greu sa nu) : avioane si elicoptere all shapes and sizes. Hercule, IAR Soim, si F16 vedete. Aveai voie sa urci in cockpituri, sa faci poze etc. Standuri in aer liber de la Jandarmerie, Criminalistica (truse de prelevare probe si alte minuni relativ hi-tech), Genisti/EOD-robotei, kituri de identificare explozibili etc., Save and rescue de la Marina Romana, Pompieri, Tancuri, Humvee-uri etc. Am ajuns exact la tzanc sa vad o mica demonstratie cred ca de la niste trupe speciale ale politiei cu o coborare din elicopter, grenade cu efect sonor, un autobuz (de fapt n-am inteles exact scenariul dar a fost impresionant), plus ca m-am ales cu suveniruri- 2 lingurite de la grenade si un cartus tras de 12.Dupa asta am intrat in hala de expozitie. De la intrare m-a lovit vitrina cu H&k- MP5 in mai multe variante, inclusiv Kurtz, USP cu amortizor, PSG, SSG(alaturi statea si o statie meteo portabila de dimensiunea unui mobil).Plus, in acelasi stand UZI, Benelli (M3 dar nu pot sa jur) si Franchi SPAS. In standul Politiei Romane, un 357 python, si inca 2 revolvere de la Colt si un Glock 37, robotei antibombe, armuri antiglont, exhipament de scafandru militar (foarte tare mini-sonarul cam cat o lanterna mai mare). Dupa asta am ajuns la standul IOR- lunete absolut impecabil construite, dupa cum stie toata lumea, chestii gen ACOG, holo-sight plus versiunea romaneasca de AN-PVS care era Gen. IV. Apoi Standul Glock : G17,19,26,34 si altele dezactivate si fixate cu snur metalic extensibil, cu care puteai sa te joci dupa pofta inimii. Apoi, am ajuns la standul Cugir: bineinteles AKM-uri,un PSL(nou-nout), RPD, RPK, pistolul mitraliera de 9mm plus cateva chestii pe care nu le stiam: Niste bolt-actionuri cu un pat in genul L96, AKM cu furniture sintetic, lansator de grenade si luneta pe care daca il tineai mai mult de 2 minute in mana te omora inaintea inamicului, plus arme civile in 22LR, un pistol romanesc, knock-off Browning si un fel de Romak Pump Action. Mai aveau un tun de bord si o mitraliera AA. Per total un stand destul de complet, si cel mai frumos, puteai sa pui mana pe cam orice. Alte chestii interesante pe care le-am vazut: SAUR 2- varianta moderna a TAB-ului, care chiar m-a impresionat, o masina de telecomunicatii de la TT URO, un Renault gen humvee care avea si un mic monitor termal (oh joy!), aparatura de comunicatii, cateva CZ-uri, Glock-uri si pistoale israeliene la standul unde UTI facea reclama poligonului lor de tir (pentru Rockefelleri costa cam 150 de lei plus cartusele-2lei bucata), mortiere, RPG-uri, un costum EOD testat(adica plin de gauri de schije) etc..

Per total o experienta fantastica avand in vedere experienta mea de pana atunci cu real steel limitata la un Carpati, un Walther PP si vreo 2 arme de vanatoare. Nimic cutting edge dar totusi suficient cat sa-mi hraneasca pofta imatura de violenta. Concluzia , dupa ce m-am jucat cu o mana de arme e ca desi nu tinusem in mana nici una din ele pana atunci eram perfect capabil sa le manevrez, cunoscandu-le toate functiile.Ergo, anii de jocuri si lecturi obsesive pe internet chiar ajuta. Inca o data, cine a fost, rog sa adauge poze mai bine facute decat astea cu telefonul meu ieftin.

 

http://s1000.photobucket.com/albums/af125/mariusphoto/bsda%202010/?action=view&current=Image000.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fost, vazut, fotografiat in draci, dat cu Javelin sim, discutat in detaliu cu cei de la F-16 dupa plecarea publicului and much much more. Si asta inca de marti

 

Very awesome per total, singurul regret fiind ca am ratat fly-by-ul MiG-urilor in dimineata aceea. Chiar ceva ce, alaturid e ExpoMIL nu trebuie ratat!

 

Pix: http://picasaweb.google.com/106540507805271891156/BSDA2010#

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.