Sign in to follow this  
kind

Legislatie Airsoft in vigoare.

Recommended Posts

Deschid un nou topic dupa ce am citit aceste randuri:

ART. 241

-Portul nelegal de decoratii sau semne distinctive

-Purtarea, fara drept, de decoratii, de uniforme sau de semne distinctive ale unui organ de stat, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

-Purtarea, fara drept, de uniforme, grade sau insigne militare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

-Daca fapta prevazuta in alineatul precedent se savarseste in timp de razboi, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani.

 

Ideea e urmatoarea: Exista o legislatie in vigoare despre acest joc? Ce avem voie si ce nu avem voie? Cum trebuie sa ne imbracam?

Exista cineva care sa fi fost imbracat in uniforma militara oficiala si sa isi ia amenda? sau inchisoare? va e frica?

Am prieteni care pleaca la razbel(airsoft) direct de acasa in echipament complet, si merg asa si pe strada.

Cati dintre voi ati incalcat aceasta lege? si de cate ori de caciula? Ce credeti ca e de facut?

 

In speranta ca discutiile nu se vor limita doar la uniforme sper sa devina un semn de intrebare destul de interesant pentru fiecare din noi, deoarece legea actuala permite statului sa dea amenda si pentru ca respiram.

 

Personal cred ca fiecare jucator (viitor) de airsoft ar trebuii sa stie bine ce legi incalca si ce face mai exact, deoarece airsoft nu e paintball. Cu un pistol de airsoft se pot jefuii banci si mutila oameni daca sunt folosite de la apropiere. Te poti incadra lejer in vatamare corporala deosebit de grava sau mai rau.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu unul cred k un marker de paintball...poate provoca rani mai serioase decat o replica de airsoft (nu ma refer la cele superupgradate).

 

cat despre uniformele militare, cred k sunt ok daca nu au grade . despre insemnele cu ROMANIA si cele cu numele, nu stiu. oricum, nu cred sa existe organ cunoasca aceste legi si sa se si sesizeze daca te vede pe strada mergand normal (fara replica la vedere ). poate se "simte" organul numai daca ai uniforma de politist .

 

vezi cazul elena basescu.... nu a patit nimic cand a fost imbracata in tinuta de desert la nu stiu ce concert, cu insemnele RO.ARMY in piept. si ca sa scurtam povestea, parca a mai fost un thread pe tema asta. daca il gasesc, pun linkul si aici .

 

l.e. nu stiu daca este chiar la subiect, dar e bun si asta : viewtopic.php?f=6&t=5088&hilit=elena+basescu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potrivit art.18 C.pen., nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia dintre valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.

 

 

La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si de mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Povestea cu uniformele e veche si poate fi foarte usor demontata, depinde de ce uniforma porti daca ai avut grade si insemne militare pe ea si cel mai important daca te-ai folosit de acea uniforma in mod oficial, aka daca te-ai dat drept soldat, politist etc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu e ilegal sa porti uniforma.

este ilegal sa porti uniforma cu insemne de arma, grad, unitate, nume (da, patch'urile cu numele nominal e ilegal)

este ilegal sa porti uniforma chiar si fara orice semn, si sa impersonezi personalul militar.

nu este ilegal sa porti replica cu tine.

este ilegal sa scoti replica in public si sa ameninti, sa simulezi un atac, sa incerci sa intimidezi, sa jefuiesti, talharesti, etc etc.

 

 

s.a.m.d.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legea spune clar ca nu ai voie sa porti nici un fel de uniforma militara a vreunui organ (aici este ambiguu pentru ca poate sa insemne ca e ilegal sa porti si uniforma americana de exemplu) precum nici insemne militare. Conform legii suntem toti in ilegalitate care purtam uniforme oficiale si insemne (insemne este iar ambiguu pentru ca poate sa insemne ca nu ai voie nici steagul Romaniei sa il porti la umar).

 

In concluzie chiar daca nu se respecta legea ea este facuta clar sa te poata amenda daca lor li se scoala ca vor sa te amendeze.

 

Nu m-ar mira sa existe si o lege prin care sa ti se dea amenda daca respiri in anumite locuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai e simplu. Porti o copie de uniforma militara. Daca nu e uniforma militara a tarii respective (difera o nuanta) e legal. Nu porti insemne, steag si iar esti legal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Cu grija si purtati jumatate de uniforma (doar pantalonii de exemplu) fara grade si insemne realiste. Ascundeti armele, ca romanu e invidios si incult, in general!

Ca mai peste tot am vazut colegi care veneau cu vestele pe ei si genunchiere. Si nu prea dadeau bine!

Asa ca pana la locul de joaca cu pricina, fiti mai modest imbracati!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this