M.G

ASOCIATII REGIONALE

Sunteti de acord cu implementarea acestui sistem?  

81 members have voted

 1. 1. Sunteti de acord cu implementarea acestui sistem?

  • 1. SUNT DE ACORD
   45
  • 3. Nu mi se pare folositor
   14
  • 2. NU SUNT DE ACORD
   22


Recommended Posts

Deschid acest topic pentru a va ridica un aspect important pentru comunitatea airsoft din Romania!

Am primit multe plangeri de la anumite echipe, cluburi, independenti, cu privire la regulamentele de joc, respectiv de miutele de duminica de care incercam si noi sa ne bucuram.

In urma sesizarilor am constatat ca in Romania este un haos total in ceea ce priveste, in primul rand, puterea unei replici si distanta de angajare!

 

OBIECTIVELE PRINCIPALE ALE ACESTEI ASOCIATII:

1. ELABORAREA UNUI REGULAMENT NATIONAL DE AIRSOFT;

2. SANCTIONAREA JUCATORILOR, MEMBRII AI ASOCIATIEI, CARE NU RESPECTA RNA

3. PREVENIREA SITUATIILOR CARE AR DUCE LA INTERZICEREA AIRSOFT-ULUI IN ROMANIA.

 

Aspectele care au dus la aceasta propunere sunt:

1. Lipsa unui regulament general valabil la nivel national;

2. Nerespectarea regulilor elaborate la nivelul organizatorilor;

3. Lipsa de responsabilitate privind folosirea replicilor de airsoft.

 

Prin urmare, va propun, si la solicitarea altor echipe din tara, crearea a 4 asociatii regionale care sa aiba urmatoarele obiective:

1. Elaborarea si adoptarea Regulamentului National de Airsoft (RNA);

2. Monitorizarea implementarii RNA;

3. Inregistrarea, eliberarea legitimatiei de jucator.

4. Scoaterea din comunitatea airsoft a anumitor jucatori (si aici subiectul este delicat). Propun alcatuirea unei comisii care sa analizeze cazul si efectuarea de recomandari asociatiei nationale (asociatie care va coordona asociatiile regionale).

5. Elaborarea unei baze de date regionala, respectiv nationala cu privire la echipe, cluburi, asociatii, jucatori, replici, puterea acestora si comercializarea second hand a replicilor detinute de jucatori;

6. Sanctionarea jucatorilor care nu respecta RNA; - aici lucrurile vor sta foarte simplu. Voi scrie mai jos care sunt conditiile de inscriere ale jucatorului si care sunt obligatiile acestuia!

Pentru a putea participa la un joc organizat sau event, fiecare jucator va trebui sa fie inscris la asociatia regionala din care face parte.

7. Efectuarea unor investitii la nivel regional in vederea cresterii calitatii terenurilor de joc;

8. Organizarea de event-uri nationale sau regionale;

Aici treaba se imparte in 2 aspecte:

a. Daca Asociatia Regionala doreste sa organizeze un event si considera ca are capacitate, o poate face;

b. Totodata, alte persoane se pot adresa asociatiei in vederea organizarii unui event si sustinerii acestora, repectiv a organizatorilor, cu o parte din suma necesara, sau cu recuzita etc. Dat fiind faptul ca avem un subiect delicat acesta va necesita o discutie separata care se va face cu team leader-ii cluburilor, echipelor, asociatiilor.

9. Constientizarea autoritatilor privind fenomenul airsoft, mai ales atunci cand acesta va fi acreditat ca sport in Romania;

10. Crearea de relatii internationale cu alte asociatii, federatii din afara granitelor Romaniei;

11. Alte responsabilitati.

 

Obligatiiile jucatorlui (sportivului) de airsoft:

1. inscrierea presupune urmatoarele:

- daca activeaza la un club, asociatie, echipa sau independent;

- ce replici detine si puterea acestora;

- a luat la cunostința RNA si si l-a insusit;

- in cazul in care este incepator si doreste sa se inscrie este obligat sa participe la cel putin 3 jocuri organizate si efectuarea unui curs realizat de catre asociatie. In urma acestor conditii acesta poate adera la asociatie;

c. In cazul in care jucatorul scade sau creste puterea replicii, va notifica asociatia in vederea inscrierii acesteia in baza de date;

2. Nici un jucator nu va putea participa la vreun joc organizat, cred ca nu trebuie sa definesc ce inseamna asta..., indiferent de ce natura este, daca nu este inscris la asociatia regionala din care face parte, restul celor care nu sunt in asociatie teoretic nu exista oficial!!!

3. Plata unei cotizatii lunare! In principiu cotizatia ar fi undeva la 10 lei de persoana

 

BENEFICIILE IMPLEMENTARII UNUI ASTFEL DE SISTEM:

1. Nu vor mai exista discutii cu privire la puterea replicilor si distante de angajare;

2. Se vor reduce discutiile cu privire la independenti si incepatori! Vezi actiunea lui spaz pentru educarea jucatorului de airsoft;

3. Fiecare jucator va sti exact care este regulamentul de joc la nivel national, respectiv fie ca joaca la Piatra Neamt sau la Oradea, regulile sunt aceleasi!

4. La inceputul fiecarui joc se pierde in medie 1 ora pentru explicarea regulamentului si totusi, chiar dupa ce s-a realizat explicatia apar probleme! Prin urmare neexistand sanctiuni pentru jucatori fiecare face ce vrea!

5. Indiferent ca vorbim de hobby sau sport, fiecare dintre noi doreste sa se simta bine si sa joace intr-un cadru organizat, iar prin implementarea acestui sistem se vor rezolva aceste probleme mult mai rapid!

6. La nivel regional se pot organiza terenuri de joc pentru comunitate la care jucatorii sa aiba acces gratuit, avand la dispozitie o recuzita ce va face ca jocul sa fie mai placut;

7. Dat fiind faptul ca pot aparea probleme in legatura cu comercializarea replicilor - la cele noi s-a convenit de principiu ca magazinele sa prezinte cumparatorului conditiile de utilizare a replicii pe care o cumpara si sa o semneze - second hand! Tocmai de asta e bine sa se stie exact unde ajung aceste replici!

8. FOARTE MULTI JUCATORI AU BAGAT ZECI DE MILIOANE IN ACTIVITATEA ASTA SI VOR SA SE SIMTA BINE SI VOR SA STIE CA ORI DE CATE ORI VOR PARTICIPA, VOR PLECA AVAND IN SPATE UN JOC FRUMOS!!!!

Avantajele sunt multe, ideea e ca acum, poate, nu vedeti concret ce se poate intampla daca nu se va implementa acest sistem, dar ceea ce se vede este ca de fiecare data lumea se cearta si multi pleaca acasa sictiriti, intre echipe se creaza animozitati care dezbina comunitatea, jucatorii raman fara dinti in gura etc.

Asta a fost mobilul principal pentru care va inaintez aceasta propunere!

 

Iar sistemul propus nu are vreo legatura directa cu dosarul depus la minister! Pur si simplu e bun simt!

Cu siguranta vor fi persoane care vor dezaproba aspectele postate aici, dar cunosc multi care aproba! Ideea e ca nu m-am apucat sa scriu asa ceva intr-un moment de reculegere filozofala, ci datorita multor sesizari si propuneri din partea comunitatii!!!

Precum se stie foarte bine, sportul poate fi practicat in 2 feluri principale:

1. Organizat, asa cum v-am propus mai sus;

2. La o miuta intr-o zi din saptamana si fiecare face ce-l taie capul.

Fac apel la bunul simt al comunitatii airsoft din Romania si cred ca acest aspect, respectiv asociatiile regionale, vor lua amploare in urmatorul an!

VA ROG SA VA ABTINETI DE LA REMARCI IDIOATE SAU MISTOURI! DACA AVETI CEVA DE SCRIS CARE SA AJUTE ACEASTA ACTIUNE VA INVIT SA O FACETI!

TOTODATA VETI AVEA POSIBILITATEA DE A VOTA IMPLEMENTAREA SAU NU A ACESTUI SISTEM!

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar si miuta de duminica trebuie sa aiba un regulament!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca ar fi important, Mihai, sa explici si care sunt principalele beneficii pe care le vezi tu, si cei care spui ca te-au contactat, care sustin nevoia pentru aceasta organizare.

Nu toti care joaca fotbal pe maidan au avut suficiente motive (vointa, timp, dedicatie, chef) sa se inscrie si la un club ca sa poata afirma ca practica un sport. Hai sa vedem ce iese fiecaruia in urma efortului depus pentru a realiza ce spui tu mai sus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu sunt de acord! Deja mi se pare un deja-vu...ganditi-va la 1993 LPF si la Mitica de la Liga acum...iar revenind la subiect, mi se pare ca dintr-un mod de relaxare si recreere se incearca prea mult restrictionarea acestuia. Eu de exemplu nu vreau sa stau si sa platesc taxe catre nush ce Liga sau pentru documentele ce vor trebui completate pentru a face dovada puterii si posesiei replicilor din dotare. Aceasta este parerea mea, asa ca nu dati cu pietre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu nu sunt de acord! Deja mi se pare un deja-vu...ganditi-va la 1993 LPF si la Mitica de la Liga acum...iar revenind la subiect, mi se pare ca dintr-un mod de relaxare si recreere se incearca prea mult restrictionarea acestuia. Eu de exemplu nu vreau sa stau si sa platesc taxe catre nush ce Liga sau pentru documentele ce vor trebui completate pentru a face dovada puterii si posesiei replicilor din dotare. Aceasta este parerea mea, asa ca nu dati cu pietre.

Nici macar nu suntem inca acreditati ca sport si facem scenarii.

Dovada puterii replicii o faci punind replica pe conograf ... nu cred ca ti-a luat cineva taxa ca sa pui replica pe coronograf.

Acest lucru se face ca sa fim organizati, folosim niste replici care seama destul de izbitor cu ceva real. (In Iasi au fost cazuri de oameni dati jos din tranvai de catre organ pentru a fi perchezitionati si cautati de prostata... ar fi fost mai usor... scoti legitimatia si gata treaba rezolvata)

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hai sa nu "birocratizam" si hobby-urile.

 

Ideea centrala a acestei initiative este pentru a se face ceva mult mai puternic cu care sa se mearga la dosarul pt ca airsoft-ul sa devina sport (trebuie sa existe ceva care sa arate ca ii "tine in frau" pe practicanti, ca altfel nu o sa obtii recunoasterea niciodata).

 

Daca tu continui sa ii zici hobby n-ai decat sa il practici cum vrei tu, dar (cum zicea RES) sa nu sari in sus cand te ia organu la perchezitionat....ca saracu' nu stie cu cine are de-a face.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BENEFICIILE IMPLEMENTARII UNUI ASTFEL DE SISTEM:

1. Nu mai vor exista dicutii cu privire la puterea replicilor si distante de angajare;

2. Se vor reduce discutiile cu privire la independenti si incepatori! Vezi actiunea lui spaz pentru educarea jucatorului de airsoft;

3. Fiecare jucator va sti exact care este regulamentul de joc la nivel national, respectiv fie ca joaca la Piatra Neamt sau la Oradea, regulile sunt aceleasi!

4. La inceputul fiecarui joc se pierde in medie 1 ora pentru explicarea regulamentului si totusi, chiar dupa ce s-a realizat explicatia apar probleme! Prin urmare neexistand sanctiuni pentru jucatori fiecare face ce vrea!

5. Indiferent ca vorbim de hobby sau sport, fiecare dintre noi doreste sa se simta bina si sa joace intr-un cadru organizat, iar prin implementarea acestui sistem se vor rezolva aceste probleme mult mai rapid!

6. La nivel regional se pot organiza terenuri de joc pentru comunitate la care jucatorii sa aiba acces gratuit, avand la dispozitie o recuzita ce va face ca jocul sa fie mai placut;

7. Dat fiind faptul ca pot aparea probleme in legatura cu comercializarea replicilor - la cele noi s-a convenit de principiu ca magazinele sa prezinte cumparatorului conditiile de utilizare a replicii pe care o cumpara si sa o semneze - second hand! Tocmai de asta e bine sa se stie exact unde ajung aceste replici!

8. FOARTE MULTI JUCATORI AU BAGAT ZECI DE MILIOANE IN ACTIVITATEA ASTA SI VOR SA SE SIMTA BINE SI VOR SA STIE CA ORI DE CATE ORI VOR PARTICIPA SA SPLECE AVAND IN SPATE UN JOC FRUMOS!!!!

Avantajele sunt multe, ideea e ca acum, poate, nu vedeti concret ce poate sa se intample daca nu se va implementa acest sistem, dar ceea ce se vede este ca de fiecare data lumea se cearta si multi pleaca acasa sictiriti, intre echipe se creaza animozitati care dezbina comunitatea, jucatorii raman fara dinti in gura etc.

Asta a fost mobilul principal pentru care va inaintez aceasta propunere!

 

Iar sistemul propus nu are vreo legatura directa cu dosarul depus la minister! Pur si simplu e bun simt!

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

sunt de acord, si chiar e necesar acest lucru dar probabil Regulamentului National de Airsoft (RNA) si Asociatia Nationala de Airsoft (ANA) sau Asociatia Regionala de Airsoft (AJA) sau Federatia Romana de Airsoft (FRAs) se vor infiinta odata cu acceptarea Airsoftului ca sport in Romania. Defapt, la dosarul care este inaintat la Ministerul Tineretului si Sportului, trebuie specificat ca odata ce ne vor acepta Airsoftul ca sport in Romania, se va infinta ANA, AJA, FRAs sau cum so numi, si se vor stabili si niste reculi si niste eventuri oficiale

dar nu putem sa interzicem miutele, care oricum se desfasoara si ele dupa niste reguli in concordanta sau nu cu regulamentul oficial pe care-l va adopta FRAs

 

totusi, pe de o parte. nu vreau sa se ajunga la chesti dinalea de genu ... pentru a-mi cumpara o replica trebuie sa fiu inscris in nu stiu ce asociatie ... dar pe de alta parte chestia asta e buna pentru ca ne ajuta sa scapam de cocalarii care vand replici de airsoft oe okazii.ro pentru intimidare sau autoaparate sau ce mai scriu ei acolo

da stiu ...o sa ziceti ca nu se ppoate si cu p**a-n cur si cu sufletu-n rai

 

iar pe ala care la dat organul jos din tranvai si la cautat la oua, cred ca nu a avut ce sa-i faca organu atata timp cat nu a fluturat replica in zone publice ... chiar daca organul era mai de la tara si nu stia nimic de airsoft (se lamurea la sectie) ...

 

L.E.

1.

s-a convenit de principiu ca magazinele sa prezinte cumparatorului conditiile de utilizare a replicii pe care o cumpara si sa o semneze

si cu magazinele din afara tefii cum rezolvi chestia asta ...

 

2. in rest sunt intr-u totul de acord cu mihai ...

oricm, tuturor carora le-am povestit de airsoft, le-am zis ca sunt si reguli care trebuiesc respectate ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oameni buni!!! Cine a spus ca prin RNA nu vei putea sa-ti vinzi replica, sau sa participi la "miutele de duminica sau sambata what ever..." sau ca "miutele" vor fi interzise?

Pur si simplu, prin acest sistem se poate efectua monitorizarea replicilor de airsoft si a jucatorilor!

Cu siguranta ca cei care nu fac parte din asociatie nu vor putea participa la "miutele" si la eventurile organizate de catre membrii asociatiei!

Inca o data, aceasta initiativa nu are legatura directa cu dosarul depus la minister!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu propun ca cei ce doresc un asemenea cadrul legislativ sa se mute in Germania sau mai stiu eu pe unde. Cu siguranta noi cei care suntem impotriva vom pune mana de la mana sa le asiguram conditii cel putin asemanatoare de trai cu cele din Romania. Dar lasati Airsoftul la liber. Nu am nevoie de unul care sa vina si sa imi bage pe gat hartii sau de un "Mitica Dragomir" al Airsoftului care sa faca regulile dupa bunul plac. Mie sincer sa fiu toata treaba asta imi suna a fi un mod foarte bun de a face bani. Si cred ca acesti bani se vor duce in buzunarele unuia singur. Cu siguranta au mai fost si altii care s-au gandit la metoda asta de a face bani cand s-a auzit de propunerea airsoftului ca sport, insa din bun simt unii nu au facut-o...se pare ca nu toti totusi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu propun ca cei ce doresc un asemenea cadrul legislativ sa se mute in Germania sau mai stiu eu pe unde. Cu siguranta noi cei care suntem impotriva vom pune mana de la mana sa le asiguram conditii cel putin asemanatoare de trai cu cele din Romania. Dar lasati Airsoftul la liber. Nu am nevoie de unul care sa vina si sa imi bage pe gat hartii sau de un "Mitica Dragomir" al Airsoftului care sa faca regulile dupa bunul plac. Mie sincer sa fiu toata treaba asta imi suna a fi un mod foarte bun de a face bani. Si cred ca acesti bani se vor duce in buzunarele unuia singur. Cu siguranta au mai fost si altii care s-au gandit la metoda asta de a face bani cand s-a auzit de propunerea airsoftului ca sport, insa din bun simt unii nu au facut-o...se pare ca nu toti totusi.

Se pare ca unii inca sufere de sindromul "spaga" sau sunt rau voitori! vitezomane vezi ca te repeti, ai mai pomenit de mitica dragomiri mai sus...sau ti s-a agatat discul...

Eu inca consider ca generatia mea nu vrea sa repete idioteniile facute de spagarii tarii! Faptul ca am propus acest lucru nici macar nu m-am gandit la aspectul financiar!

In al doilea rand, nu "acea persoana" va lua deciziile privind RNA sau aspectele de ordin financiar! Fiecare asociatie gestioneaza responsabil si transparent resusele!

In al treile rand nu esti obligat sa intri in asa ceva! Fiecare are dreptul la optiune!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Draga Mihai,

 

Apreciez faptul ca nu mi-ai bagat bile in mustiuc duminica! DAR, fara sa o iei personal, imi exprim pct de vedere!

 

ZO... la beneficii o sa comentez punctual.

 

4. HAI SA FACEM SANCTIUNI APLICABILE... nu LIGA!

 

6. NU poti spune ca este GRATUIT accesul, atata timp cat platesc taxa la LIGA ca sa am dreptul sa detin replica si sa pot sa joc cu ea in cadru organizat. Si daca se intalnesc niste kinderi la un gratar langa arges.. si trag si o miuta la pistoale.. ce-o sa faci? Ii blamezi? Chemi politia ca nu sunt in LIGA si nu JOACA ORGANIZAT?

 

7. Da ce ma freaca grija unde ajunge replica?! Daca cel care o cumpara e doar intermediarul.. sau o cumpara ca sa o faca cadou unui tovaras, sau unui proaspat tatic de fata... NU VAD RELEVANTA... punem GPS in arma sa vedem pe unde o scoate si pentru cat timp? BE SERIOUS!!

 

8. NU CONTEAZA CATI BANI AI BAGAT IN ACEST SPORT!!! De ce numai aia care au bagat zeci de milioane pot sa plece acasa cu astfel de sentimente? NICI nu ii poti obliga pe altii sa bage cat ai bagat tu!

Faptul ca sunt unii care s-au "cacat" o caramida de euroi si au ales intre masina si airsoft nu-i face mai speciali fata de mine care am bagat 6 milioane in replica. Acu daca tu joci cu systema si eu cu GFC ... unde e vina mea?

 

 

N-o lua personal.. eu asa vad lucrurile...

 

EU VOTEZ NU!!!!!

 

L.E. Sunt foarte multi in Bucurestiul asta care puteau sa faca scuaduri, cluburi, asociatii, etc... dar care au ales din comoditate sau din ratiuni proprii sa vina sa joace independent, cu prietenii... la o miuta.

 

http://www.cancan.ro/2009-07-17/Brigazi-inarmate-au-invadat-cladirile-parasite-din-Capitala.html

 

Mult mai grav mi se pare ca fara voia noastra ( si eu apar in poze) aparem in cancan... precum ca ne impuscam prin Sicomed. Ma intreb de ce n-au scris si adresa... ca sa avem si galerie de acum incolo!

Ne-a anuntat cineva ca suntem in vizorul presei?

Ne-a spus cineva ca ne face poze special ca sa aparem in presa?

Mi-a cerut cineva acordul sa puna poza cu mine in ziar?

drepturile astea incalcate mi se par mult mai importante decat ca nu respecta un noob mediul...

 

 

Ratezi esentialul Mihai!!!

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

e destul de verde ideea, mai trebuie coapta.

in principiu e o idee buna.

 

DAR !

 

constituirea unui organism de cenzura national si/sau regional e o chestiune FOARTE delicata.

dat fiind ca suntem romani trebuie sa fim foarte grijulii cu ea, pentru a evita sa fie pervertita.

 

 

 

ca linii generale, propun:

- activarea pe functie intr-un asemenea organism sa fie pe baza de volutariat.

- sa nu existe nici un fel de flux financiar dinspre Cluburile sportive afiliate

- organismul(ele) sa fie virtuale, pentru a rezolva problema cheltuielilor perpetue legate de active gen sedii, consumabile, alte asemenea. (In era asta se pot face foarte multe cu un site/forum si o aplicatie pentru teleconferinte)

- actiunile consumatoare financiar sa fie realizate pe baza de proiect, cu avizul/aprobarea Cluburilor membre si finantare voluntara ad-hoc din partea acestora

 

 

 

 

personal, eu sustin ideea.

vom discuta la Timisoara si voi reveni cu pozitia noastra oficiala.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Draga Mihai,

 

Apreciez faptul ca nu mi-ai bagat bile in mustiuc duminica! DAR, fara sa o iei personal, imi exprim pct de vedere!

 

ZO... la beneficii o sa comentez punctual.

 

4. HAI SA FACEM SANCTIUNI APLICABILE... nu LIGA!

 

6. NU poti spune ca este GRATUIT accesul, atata timp cat platesc taxa la LIGA ca sa am dreptul sa detin replica si sa pot sa joc cu ea in cadru organizat. Si daca se intalnesc niste kinderi la un gratar langa arges.. si trag si o miuta la pistoale.. ce-o sa faci? Ii blamezi? Chemi politia ca nu sunt in LIGA si nu JOACA ORGANIZAT?

 

7. Da ce ma freaca grija unde ajunge replica?! Daca cel care o cumpara e doar intermediarul.. sau o cumpara ca sa o faca cadou unui tovaras, sau unui proaspat tatic de fata... NU VAD RELEVANTA... punem GPS in arma sa vedem pe unde o scoate si pentru cat timp? BE SERIOUS!!

 

8. NU CONTEAZA CATI BANI AI BAGAT IN ACEST SPORT!!! De ce numai aia care au bagat zeci de milioane pot sa plece acasa cu astfel de sentimente? NICI nu ii poti obliga pe altii sa bage cat ai bagat tu!

Faptul ca sunt unii care s-au "cacat" o caramida de euroi si au ales intre masina si airsoft nu-i face mai speciali fata de mine care am bagat 6 milioane in replica. Acu daca tu joci cu systema si eu cu GFC ... unde e vina mea?

 

 

N-o lua personal.. eu asa vad lucrurile...

 

EU VOTEZ NU!!!!!

 

1. Nu uitati ca daca airsoft-ul va fi acreditat ca sport, si va fi, tot aici vom ajunge, respectiv la federetie - practic ceea ce facem acum este o masura pregatitoare pentru acel moment!

2. Faptul ca platesti o taxa nu o faci ca sa ai dreptul de a avea o replica sau sa participi la un joc! Sumele provenind din taxe vor fi folosite pentru:

a. Baza de date;

b. organizarea de terenuri de joc;

c. organizarea de eventuri si competitii sportive

d. achizitionare de recuzita

etc.

3. De ce ma freca grija unde ajunge replica? Pai daca vreun idiot o foloseste in scopuri de orice fel, cu exceptia folosirii acesteia in vederea practicarii airsoft-ului, persoana de la care a fost achizitionata replica va prezenta actul prin care i s-a comunicat regulamentul de folosire al replicii respective si atunci comunitatea airsoft nu are de suferit. In cazul in care ar aparea un astfel de incident imaginati-va ca atunci cand organele de ancheta se adreseaza vanzatorului fie el magazin sau jucator, si va prezenta legitimatia de mebru a unei organizatii recunoscute de statul roman, a documentului prin care replica respectiva a fost vanduta, etc. voi credeti ca se vor lua masuri asupra acestei activitati? Este de bun simt! Poate nu va dati seama, dar sunt unele aspecte de care nu va-ti lovit in viata voastra profesionala sau sociala, dar cel mai bine pentru TMT ar fi sa-l roage pe alex sa le povesteasca unle aspecte din viata lui rpofesionala si sa va explice ce presupune masura preventiva.

4. Cand ma refer la cei cu zeci de miloane, nu m-am gandit la cei cu systema. Daca stai sa te gandesti, cati bani ai bagat in treaba asta decand joci vei constata ca poate ai trecut de 2000 lei si asta nu te baga in cei care au acel purcoi de bani!

 

Nu am luato personal! Ma bucur ca pot sa clarific anumite aspecte!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Personal nu vad nimica rau in propunerea lui Mihai , dar estimez ca o sa treaca un timp pana cand asa ceva va fi pus in aplicare.

 

Referitor la problema lui vitezomanul cu banii , si daca te inscrii intr-un partid tot cotizezi , iar mai devreme sau mai tarziu cu parere de rau va anunt ca "libertatea" asta cu armele de airsoft va inceta,este o problema de timp pana un imbecil o sa sparga o banca cu un pistol BB sau ceva de genul .Daca guvernul va inaspri legislatia ce o sa faceti domnilor protestati in piata victoriei ? va duceti voi ad hoc la ratative ? NU ar fi mai normal sa avem un "Mitica dragomir" care sa se ocupe de toate astea ? un om(sau mai multi) care sa ne apere de toate astea?

 

 

Momentan toti vedem libertatea asta , toti vedem problemele aparute sau nu la jocuri , vedem grupulete grupulete si nspe mii de regulamente , personal consider ca putem inceca si ce a zis Mihai , iar daca nu este o solutie nu cred ca am avea multe de pierdut,vorba aia ""miutele de duminica" nu ni le ia nimenea

 

 

Sunt pentru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai daca vreti un Mitica ma ofer eu. Fac eu sediu si cotizati la mine fiecare cu 10 ron, iar eu impreuna cu Corpul de control ma ocup sa se respecte regulile, mai ales ca Mihai a zis ca nu urmareste partea financiara. De acord?

Share this post


Link to post
Share on other sites
e destul de verde ideea, mai trebuie coapta.

in principiu e o idee buna.

 

DAR !

 

constituirea unui organism de cenzura national si/sau regional e o chestiune FOARTE delicata.

dat fiind ca suntem romani trebuie sa fim foarte grijulii cu ea, pentru a evita sa fie pervertita.

 

 

 

ca linii generale, propun:

- activarea pe functie intr-un asemenea organism sa fie pe baza de volutariat.

- sa nu existe nici un fel de flux financiar dinspre Cluburile sportive afiliate

- organismul(ele) sa fie virtuale, pentru a rezolva problema cheltuielilor perpetue legate de active gen sedii, consumabile, alte asemenea. (In era asta se pot face foarte multe cu un site/forum si o aplicatie pentru teleconferinte)

- actiunile consumatoare financiar sa fie realizate pe baza de proiect, cu avizul/aprobarea Cluburilor membre si finantare voluntara ad-hoc din partea acestora

 

 

 

 

personal, eu sustin ideea.

vom discuta la Timisoara si voi reveni cu pozitia noastra oficiala.

 

Daca vorbit de voluntariat si chestiuni virtuale in virtual vom ramane! TE ASIGUR!

Spui ca e prea devreme...totusim, daca nu ma insel comunitatea airsoft a luat nastere prin 2006!

Dovezile privind lipsa respectarii regulilor principale sunt incontestabile.

Daca nu se va implementa acerst tip de sistem, eu nu vad schimbata situatia nici peste 10 ani! Sistemul de genzura este bine venit atunci cand este cazul, iar la noi este cazul si nu poti spune ca nu!

Aspectul financiar este necesar potrivit celor de mai sus, cum ai putea altfel sa intretii organizatiile respective si 10 lei de persoana pe luna...sa fim seriosi...este o suma ridicola!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pai daca vreti un Mitica ma ofer eu. Fac eu sediu si cotizati la mine fiecare cu 10 ron, iar eu impreuna cu Corpul de control ma ocup sa se respecte regulile, mai ales ca Mihai a zis ca nu urmareste partea financiara. De acord?

 

 

Mitica e ceva mai mult de un gica contra pe forumuri Viteza

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu comentezi nimic de spionul infiltrat: Alexandru Saulea ?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Faptul ca s-ar implementa un astfel de sistem nu i-ar obliga pe alti jucatori, care sunt in afara sistemului, sa nu joace in continuare asa cum doresc! Acest sistem se aplica doar membrilor asociatiei si nu celorlati! Cine vrea sa o faca e ok, cine nu sa-si vada de treaba lui!

Share this post


Link to post
Share on other sites
nu comentezi nimic de spionul infiltrat: Alexandru Saulea ?!

dar te invit sa comentezi in continuare raspunsul la aspectele prezentate de tine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Daca vorbit de voluntariat si chestiuni virtuale in virtual vom ramane! TE ASIGUR!

2. Spui ca e prea devreme...totusim, daca nu ma insel comunitatea airsoft a luat nastere prin 2006!

3. Dovezile privind lipsa respectarii regulilor principale sunt incontestabile.

Daca nu se va implementa acerst tip de sistem, eu nu vad schimbata situatia nici peste 10 ani! Sistemul de genzura este bine venit atunci cand este cazul, iar la noi este cazul si nu poti spune ca nu!

4. Aspectul financiar este necesar potrivit celor de mai sus, cum ai putea altfel sa intretii organizatiile respective si 10 lei de persoana pe luna...sa fim seriosi...este o suma ridicola!

 

 

1. - cand am spus virtual am si explicat la ce ma refer. nu-mi rastalmaci vorbele. eu vorbesc de faptul ca asa ceva se paote face si fara sediu, si fara masina de servici, si fara secretara, si fara factura de interne/curent/utilitati, si fara echipamente de birou.

- cand am spus voluntariat am avut in vedere faptul ca pritre noi exista oameni si compententi pentru a putea face asta si suficient de dedicati airsoft'ului pentru a o face gratuit.

 

2. nici unde in postul meu nu am spus ca e prea devreme !

 

3. de acord. este si unul din motivele pentru care am spus ca sustin ideea. Insa, s-ar putea sa nu sustin modul in care e aplicata

 

4. total deplasat. exact asta am vrut sa combat in postul meu. din punctul meu de vedere, in cazul asta organismul respectiv va fi PARAZITAR. si asa ceva nu vreau sa sustin. nici ideologic, nici financiar.

Poate activa foarte bine fara cotizatii, pe baza de voluntariat si pe sistem electronic, iar eventualele proiecte cu costuri pot fi abordate in metoda descrisa in postul meu initial.

Si 10 lei pe luna nu e o suma ridicola. mai gandeste-te 10 minute la afirmatia asta si discutam pe urma...

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
Faptul ca s-ar implementa un astfel de sistem nu i-ar obliga pe alti jucatori, care sunt in afara sistemului, sa nu joace in continuare asa cum doresc! Acest sistem se aplica doar membrilor asociatiei si nu celorlati! Cine vrea sa o faca e ok, cine nu sa-si vada de treaba lui!

 

No offence, dar...ai inceput prin a ne intreba daca vrem, daca nu, etc, iar acum ai ajuns sa vb pe un ton destul de imperativ, gen: se va face asta si daca nu va convine, asta e, dar in final veti face asa pt ca asa vreau eu.....tztztz

 

@Awa: Domnule, nu sunt Gica contra pe forum, crede-ma, sunt in general Gica contra ideilor ce nu mi se par bune, si crede-ma ca sunt in cunostinta de cauza cand vorbesc despre organe de control si sisteme prohibitive. Daca ne mai intalnim pe teren o sa intelegi.

 

Totusi, oricat de ridicola ar fi suma de 10 ron/luna/membru, Mihai nu mi-ai zis daca ma lasi pe mine in charge, dupa ce infiintezi acest organ virtual.

Share this post


Link to post
Share on other sites
e destul de verde ideea, mai trebuie coapta.

in principiu e o idee buna.

 

DAR !

 

constituirea unui organism de cenzura national si/sau regional e o chestiune FOARTE delicata.

dat fiind ca suntem romani trebuie sa fim foarte grijulii cu ea, pentru a evita sa fie pervertita.

 

 

 

ca linii generale, propun:

- activarea pe functie intr-un asemenea organism sa fie pe baza de volutariat.

- sa nu existe nici un fel de flux financiar dinspre Cluburile sportive afiliate

- organismul(ele) sa fie virtuale, pentru a rezolva problema cheltuielilor perpetue legate de active gen sedii, consumabile, alte asemenea. (In era asta se pot face foarte multe cu un site/forum si o aplicatie pentru teleconferinte)

- actiunile consumatoare financiar sa fie realizate pe baza de proiect, cu avizul/aprobarea Cluburilor membre si finantare voluntara ad-hoc din partea acestora

 

 

 

 

personal, eu sustin ideea.

vom discuta la Timisoara si voi reveni cu pozitia noastra oficiala.

 

1. Ai spus ca e prea devreme

2. Acest voluntariat se aplica si in cazul infiintarii unei fundatii.

3. Constituirea unei astfel de asociatii este imperativa, deoarece ce autoritatea ar avea x sau y in a sanctiona un jucator...Daca s-ar duce la x si i-ar spune n-ai voie sa te mai prezinti la jocurile organizate, sti ca raspunsa ar primi...nu?

4. Deja nici nu mai vreau sa dicut aspectele financiare ca lumea se gandeste numai la idiotenii si poate nu cunosc ca unele chestiuni se fac cu bani. Atunci de ce naiba mai platim cotizatie la echipele, cluburile si asociatiile in care activam? Platim ca sa ii tinem pe alti mici dragomiri? Sa fim seriosi, aspectele contradictorii privitoare al perceperea unei taxe modice sunt doar ca sa fie sau asupa unor persoane trebeaza acest aspect al neincrederii.

5. Iar in legatura cu cuantumul taxei...daca pentru un jucator de airsoft 10 lei inseamna mult...sa fim seriosi! 10 lei reprezinta a 4 a parte dintro punga de bile dintre cele mai ieftine! Dar asta-i parerea mea!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now