Punisher

REGULAMENT !!! - CITITI CU ATENTIE

Recommended Posts

Datorita multor discutii si pe forum si in privat cu membrii comunitatii airsoft Constanta se pare ca s-a ajuns la IMPUNEREA acestui regulament.

In consecinta, cine doreste de acum incolo sa mai participe la jocurile echipelor SWAT si MERCENARII este OBLIGAT sa se conformeze urmatorului regulament.

Cine nu este dispus...este rugat sa ramana acasa sau sa isi gaseasca alt loc si alti parteneri de joaca.

Imi pare rau ca s-a ajuns aici ... dar aceasta situatie se impune.

La fiecare joc se vor testa replicile si existenta incarcatoarelor mid-cap. Va rog pentru a evita situatiile neplacute, daca stiti ca nu indepliniti conditiile de mai jos sa nu mai veniti.

Cu riscul (asumat) de a-mi crea antipatii si a-mi pune lumea-n cap...va rog sa cititi regulamentul de mai jos.

Multumesc !

George

 

 

**********************************

REGULAMENTUL "SAD BUNNEH 1.0"

 

**********************************

 

 

Pe parcursul acestui regulament, se vor intalni cateva cuvinte specifice, pentru care consider ca este cazul sa aducem si niste

 

1. Definitii:

Clasa - se refera la rolul pe care il joaca arma+jucatorul. Exista 4 mari clase:

1.a. Infanterist ( =puscas=rifleman) Iti place sa joci airsoft cu destule bile in incarcator, nu vrei sa te chinui sa ochesti cu catarea sau dispozitivul optic de fiecare data. Iti place sa tragi in toti inamicii pe care ii intalnesti, oricat de multi ar fi ei, vrei sa te distrezi cat mai mult la airsoft

1.b. DMR ( =designated marksman=tintas) Preferi sa tragi doar cand ai tinta incadrata in dispozitivul de ochire, joci mai mult pe foc semi-automat si fiecare bila din incarcator conteaza. Ai inceput sa alegi tintele in functie de prioritati, si sa nu angajezi grupuri mari decat daca ai certitudinea ca poti castiga

1.c. SAW ( =Squad Automatic Weapon =Heavy weapons guy= mitralior) Toti conteaza pe tine sa tii inamicul sub foc de supresie. Uiti sa ridici degetul de pe tragaci, si consideri ca 4 kilograme reprezinta greutatea unei truse de farduri. Bilele sunt un accesoriu la fel de important ca aerul. Tragi in orice directie trag si colegii tai.

1.d. Sniper ( =lunetist =sharpshooter) Ai o obsesie pentru headshoturi, intotdeauna cand bate vantul stii cat de departe fata de centrul lunetei o sa cada bila, tragi doar in cine trebuie sa tragi, si incerci sa faci asta fara sa atragi atentia inamicilor

 

m/s (metri pe secunda)- se refera la viteza. In cazul nostru inseamna viteza cu care o bila de 0.20 grame paraseste replica de airsoft, cand are hop-up-ul dat la minim. Se vor trage minim 5 lovituri cu replica respectiva. Se accepta o abatere superioara TOTALA fata de clasa dorita de pana la 5m/s la 5 lovituri.

 

Decizia organizatorilor va fi finala. Daca aveti dubii in legatura cu performantele armei proprii si rezultatul la cronograf, consultati un specialist inainte de a veni la event(uri).

 

Exemplu de masurare:

Pentru 125m/s vitezaza maxima admisa:

Loviturile 1-5: 126 m/s -> OK!

Lovitura 1: 130; Loviturile 2-5: < 125 -> OK!

Loviturile 1-5: 127 m/s -> OUT!

 

Minimum Engagement Distance (MED)- inseamna distanta minima de la care un jucator are voie sa traga. Sub aceasta distanta, NU SE VA TRAGE.

 

incarcator- acel dispozitiv care tine bilele pe care replica le poate trage. Ele sunt clasificate astfel, in ordine crescatoare:

real-caps/low-caps = incarcatoare care imita perfect sau sunt apropiate de capacitatea celor reale

standard caps / mid-caps = incarcatoare cu un arc in spirala in interiorul lor, fara rotita, capacitatea lor este de obicei in jurul a 70-100 de bile.

High-caps = tot ce sare simtitor de 100 de bile . Caracteristica principala este rotita de sub ele care permite retensionarea arcului ce impinge bile spre receiverul din replica.

 

SEMI ( =Semi auto =semi automatic) - se refera la capacitatea unei arme de a trage o singura bila la fiecare apasare a tragaciului. Pentru a putea trage urmatoarea bila, este necesara intai eliberarea tragaciului, si apoi inca o data reluat procesul de apasare.

 

FULL AUTO ( =full automatic =foc automat) se refera la capacitatea unei arme de a trage in continuu atat timp cat tragaciul este apasat. Focul automat se intrerupe numai in momentul in care tragaciul este eliberat, arma ramane fara baterii sau incarcatorul este gol.

 

BURST ( =burst fire) se refera la capacitatea unei arme de a trage 3 bile in momentul in care tragaciul este apasat. Dupa cele trei bile, tragaciul trebuie eliberat, si apasat din nou, pentru a relua procesul

 

2.Limitari viteza si capacitate arme:

Aceste categorii si distante sunt orientative, si speram ca se va incerca respectarea lor. Nimeni nu este obligat sa vina la airsoft cu o ruleta in buzunar, dar, sa fim seriosi, intre 1m si 15m exista o diferenta vizibila cu ochiul liber.

 

A. max 110 m/s - orice clasa, Minimum Engagement Distance 1m, incarcatoare cu capacitatea maxima Mid-Cap

B. max 110 m/s - SAW, MED 7m, orice fel de incarcatoare

 

C. 110 - 125 m/s - orice arma, MED 7m, incarcatoare cu capacitatea maxima mid-cap

D. 110 - 125 m/s - SAW, MED: 15m, orice fel de incarcatoare

 

D. 125 - 140 m/s - DMR: long arm, semi-only, low-cap sau bolt action, MED: 15 m

 

E. 140 - 170 m/s - snipers, bolt action only, MED 25

 

Cu alte cuvinte, jucatorii pot sa-si aleaga rolul si restrictiile asociate:

 

Puscas - incarcatoare cu capacitate maxima Mid-cap

P1. max 110 m/s, Minimum Engagement Distance 1m,

P2. 110 - 125 m/s, MED 7m

 

SAW - orice fel de incarcatoare

S1. max 110 m/s, MED 7m

S2. 110 - 125 m/s, MED: 15m

 

DMR - Arma lunga, low-cap, semi-auto only

D1. 125 - 140 m/s, MED: 15 m

 

Lunetist - bolt action

L1. max 110 m/s, MED 1m,

L2. 110 - 125 m/s, MED 7m

L3. 125 - 140 m/s, MED: 15 m

L4. 140 - 170 m/s, MED 25

 

3. Din punct de vedere al evenimentelor MILSIM, credem ca isi au locul si niste restrictii legate de aspectul armelor. Sigur, organizatorii vor comunica la momentul potrivit mai clar aceste lucruri, dar ca un guideline, ar fi bine ca:

 

SAW (S1 si S2)

Incarcator: High-caps, vor fi preferate cele de tip box sau drum

Vor fi preferate replici ale SAW-rilor reale

Capacitate de foc: full auto

 

DMR (D1)

Incarcator: low-caps

Lungime minima a tevii-35cm

Capacitate de foc: doar SEMI

 

Puscas1 (P1):

Incarcator: capacitate maxima permisa mid-caps

Dimensiuni: Orice

Capacitate de foc: Orice

Viteza maxima: 110m/s

 

Puscas2: (P2)

Incarcator: capacitatea maxima permisa mid-caps

Dimensiuni: Lungimea minima a tevii-20cm

Capacitate de foc: Orice

Viteza maxima: 125m/s

 

Sniper (L1-L4):

Incarcator: Real cap, sau cat mai apropiat de real cap

Dimensiuni: Orice

Capacitate de foc: doar SEMI (cough, daca se poate numi asa)

Viteza maxima: 170m/s

Numai pusti Bolt action, replici ale sniperelor reale

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da!! interesant regulamentul... dar e a celor de laTMT Draconis si Core.......O sa avem de discutat cu ai nostrii ...nu cred ca ar fi bine sa il implementezi cu japca George!!! Deci o sa discutam cu totii cand ne strangem.Poate unii nu sunt de acord.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu-l implementez cu japca.

Este hotararea jucatorilor din echipa.

Crezi ca nu te poti acomoda cu regulamentul?

Si nu este al echipelor din Bucuresti, este al tuturor. Daca o sa te uiti la jocurile de la alte orase...o sa vezi ca a fost adoptat si acolo.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

E un pas important, si cred ca daca v-ati vedea toti si ati face intai o lista cu evenimentele neplacute ar sublinia necesitatea adoptarii lui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma gandesc ca trebuie sa fie cunoscute aceste reguli, pentru ca putem participa la eventuri sau pur si simplu sa vina alte echipe la noi, si sa nu se dea nastere la discutii. Poate MED-ul nu va fi respectat la metru - nici nu ai cum - dar macar ca idee sa stie fiecare cam la ce distanta ar fi sigur sa isi foloseasca replica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai dreptate, dar consider ca nu trebuie sa se intample evenimente prea neplacute pentru a adopta acest regulament.

Stii vorba aia...better safe than sorry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Corect, George, dar un eveniment neplacut - sau, Doamne fereste!, mai multe -, nu fac decat sa adauge greutate atat partii de FPS/MED, cat si in ceea ce priveste protectiile si stilul de joc

Share this post


Link to post
Share on other sites
E un pas important, si cred ca daca v-ati vedea toti si ati face intai o lista cu evenimentele neplacute ar sublinia necesitatea adoptarii lui.

 

 

Bine zis!!

Normal dar sa ne intalnim cu "totii" nu la discutii sa participe doar membrii vechi , deja cei noi suntem destul de multi si cred ca ar trebui sa participam si noi la discutii. Nu vi se pare normal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte interesant , nu cred sa fie nevoie de discutii ca nu se voteaza bugetul , sunt reguli generale si de bun simt si nu cred ca afecteaza pe cineva in asa masura incat sa trebuiasca sa vorbim 6 ani .Ce o sa trebuiasca sa faceti : eventual sa faceti rost de incarcatoare mid-cap si sa pastrati niste distante , mare lucru . Eu , desi am fost de cand s-a inceput cu airsoft-ul prin Constanta nu simt nevoia sa fiu intrebat , parearea mea este ca trebuia sa se joace asa de la inceput . La fiecare joc vin oameni noi care nu prea respecta regulile, se acomodeaza greu cu faptul ca sunt loviti de o bila si decat sa recunoasca prefera se uite daca nu i-a vazut cineva si poate la a treia rafala recunosc si ei. Eu unul m-am saturat vreau si airsoft de calitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sustin regulamentul , inca nu ma incadrez cum vreau eu , trebuie sa imi pun un arc mai slab , dar astept un hop`up chamber , dupa ce imi pun arc si sunt exact unde vreau (infanterist) , o luna cred ca e destul pentru a`si aranja fiecare arma din dotare pentru modul cum vrea sa o foloseasca( adica sa isi puna un arc mai slab daca vrea full auto si nu se incadreaza acum, asta cred ca e cea mai grea sarcina de realizat)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu ma incadrez la P2 cu M4 125m/s, mid cap 50 BB .

Mi se pare mai greu de respectat MEDul dar sper ca prin putin exercitiu o sa ma obisnuiesc.

p.s.

Sniperi nu prea am vazut pe la noi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arme de sniper sunt , am si eu una , problema este ca nu avem locatii care sa se preteze la acest gen de arma .

 

L.E. presimt ca o sa incepem sa folosim mai mult pistoalele .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cleaned.

 

LE:

nu va speriati de MED. nu-i dracu chiar asa de negru, ochiul se invata cu apreciat distantele.

incarcatoarele med-low-cap chiar aduc un plus de realism si incurajeaza spiritul de echipa prin suportul pe care vi-l puteti oferi reciproc atunci cand bagati mag nou.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dorin cum faci diferenta la incarcatoare? de ex la MP 5 meu standard e de 60 bile maxim..insa unul mid cap la M16 au deja 130 bile..asa ca daca pun la MP% meu 130 bile e deja unul mid cap spre high cap...

Share this post


Link to post
Share on other sites
la MP 5 meu standard e de 60 bile maxim..insa unul mid cap la M16 au deja 130 bile..asa ca daca pun la MP% meu 130 bile e deja unul mid cap spre high cap...

 

 

low cap=50 de bile la MP5 (incarcator de la CA) ( eu am 6)

mid cap=mai mult de 90 de bile nu am vazut pentru un incarcator de MP5

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu vreau sa fac necro (mai ales ca nu prea vin pe la jocuri)

dar am observat tot mai putine conversii catre mid/low cap-uri in ultima vreme

majoritatea folosesc hi cap chiar si cei un pic mai vechi

 

inteleg ca sunt unele arme pt care gasesti greu mid cap-uri dar cei care folosesc arme mai comune si care nu sunt la inceput ar trebui sa treaca pe mid/low cap

 

nu de alta dar daca tot s-a stabilit un regulament vad ca nu prea se aplica

Share this post


Link to post
Share on other sites

mid`cap`urile sunt ultima problema care o are jocul din constanta...... cei noi nu cred ca au vre`o idee despre regulamentul de siguranta .... asa ca nu are rost sa vorbim despre incarcatoare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema mid-cap / high-cap e majora . Conversia catre mid te obliga sa fii mai tactic sa analizezi situatia, altfel ai una bucata posesor furtun bile ce aplica pt functia de gradinar airsoft care joaca cu o serie de omizi detinatoare de mid sau low.

Eu unul m-am saturat , la fiecare e joc sa explic ca peste 125 trebuie semi . Eu cum pula mea pot sa trag numai semi ( cand joc cu aeg nu sniper ), de ce car pistol si il folosesc la fiecare joc sa respect med-ul?

Pai in situatia asta eu sunt masochist.

Facem altfel :

1.se folosesc doar mid , cine are high are voie cu unul max 2 saptamani , nu-si comanda ,sanatate sa joace in alta parte .

2. vii cu un om nou , raspunzi de el joci cu el in echipa cateva saptamani , il instruiesti , o da in bara raspunzi pentru el , vreau sa mananc cu paiul la 70 de ani nu de la 30.

Toata lumea isi monteaza arcuri de vagon si trage de zici ca e sf lumii , au fost de doua ori la joc si mama ce experti sunt ei.

Care se crede in situatia prezentata il rog sa se simta si sa ia masurile necesare si nici sa nu-si imagineze ca va participa la eventul din Braila reprezentand echipa Swat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am inceput discutia in scopul de a incerca o reintoarcere la valorile de baza al jocului

adica mai mai putin arcade si mai mult mil sim scuze daca s-a simtit cineva ofensat nu am dorit asa ceva

doar ca am observat ca desi cand m-am apucat eu a fost discutia asta si m-am conformat adica am trecut exclusiv pe mid cap-low cap si acum vad persoane care vin saptamanal la joc si nu au nici un gand in sensul asta.

 

mai bine discutam aici si nu se supara nimeni decat sa se ajunga ca in alte orase la certuri mai aprige si schisme in airsoft.

 

normal ca nou veniti nu inteleg de la inceput dar exista surse de informare exista veterani care dau sfaturi si care au experienta unor eventuri si care nu cred ca au refuzat impartaseasca

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma intereseaza mai putin cu ce tip de incarcator se joaca atat timp cat se hotaraste un med si se aplica ,eu as vrea sa se mai aplice cateva reguli si sunt dispus sa mesteresc un regulament , dar trebuie sa si fiu sprijinit la implementarea acestui regulament, daca il fac si il citesc doar cei care il stiu deja ce rost are.

 

altceva , in loc sa se intalneasca lumea la peco si sa piarda vreme pe acolo , mai bine ne intalnim la locul de joaca si punem replicile la crono .....

 

pentru cei cu hi-cap punem restrictie la bile .....

 

ar mai fi destule dar nu are rost sa imi bat gura pe forum.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu sustin total aceste regulamente, si nu sunt reguli greu de respectat

ce naiba venim sa ne simtim bine nu sa jucam CS

singura problema de investitii ar fi in mid si low cap care insa este minora dpdv financiar si maia ales ca multi inca mai folosesc hi cap desi a trecut mult timp de cand s-au apucat

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma bucur ca acum regulamentul este mai la indemana pt unii care se pierdeau prin acest forum ... deci spor la treaba baieti ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now