Sign in to follow this  
swat4ever

BILE

Recommended Posts

Ce bile folositi,mai ales cei cu dmr?Vreau sa-mi cumpar cilindru auriu la ptw sa incerc sa joc ca dmr.Daca foloseste cineva 0.28g sunt curios ce rezulatate a obtinut(precizie si imprastiere}.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am tras cu .28 pe un AK de la Marui si pe un M4 de la Dboys. Marca bilelor era JBU.

 

Cu Marui (dus la 100m/s) se duceau drept dar nu foarte departe (40m ochiometric). Am jucat la Ploiesti pe vant destul de puternic si ploaie si se vedea diferenta de traiectorie intre .28 si .25 cand dadea cate o rafala de vant.

Cu Dboys-ul venit din fabrica la 120 se duc parca mai mult, la fel de drept si parca sunt mai sigure ca alte greutati la distante mai mari. Am incercat de la .20 la .28 pe jucaria aia si dintre toate 28-ul era cel mai reliable la distante mari (se duceau cam toate pe acelasi metru de tinta). Totusi am vazut ca .25-urile sunt aproape la fel de eficiente la distanta la viteza asta de iesire. Le ia mai usor vantul dar se duc drept si mult.

 

Alt avantaj pe care l-am vazut la .28-uri (si la bilele mai grele in general) e va lovesc cu mai multa forta si cel atins isi da seama mai usor ca a fost lovit. Am vazut ca e mai greu sa-ti dai seama de faptul ca te-a atins o bila de .23 de la 40-50 de metri decat una de .28. Nu ca ar fi respectivul dishonest, doar ca bila loveste cu prea putina forta sa se auda sau simta si trebuie sa o vezi venind sa-ti dai seama ca te-a luat.

 

In concluzie:

arc intre 80 si 100: greutatea bile 0.2 sau 0.23 (cu accent pe 0.23)

arc de putere peste 100 dar sub 120: greutate care la mine merge cel mai bine: 0.25.

arc de putere peste 120: depinzand de unde joci, 0.25 sau 0.28.

orice peste 0.28 e prea scump sau prea dureros pentru a fi folosit la ceva cu potential automat

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

eu la jucaria mea M15A4 CQB (127m/sec) am testat bile Extreme si JBU . De extreme nu am prea fost impresionat, in schimb JBU da. La joc pe cqb, distante mici au fost foarte utile bilele de 0,20 iar la distante mai maricele 0,25 se ducea destul de bine si grupat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-a referit la branduri cred. Probabil stie ce e cu greutatea

 

Recomand : KSC, Marui, Excell , Blaster si mai sunt dar netestate personal.

Nu recomand: extreme precision

 

Cu cat e mai grea bila cu atat e mai precisa, acum tu iti alegi .. raza, precizie sau hibrid.

0.25 e o greutate buna , pe care eu o prefer. 0.20 as folosi numai pt distante pana in 35m si fara vant.

La 90m/s (masurat cu 0.25 hop min) am rez. f. bune pana in 45-50m. excelez pana in 40m. la noroc si peste 50m .. cu spray.

 

bilele sunt construite din acelasi material, diferenta intre un 0.20 si un 0.25 consta in golurile de aer din interior.

la un 0.20 sunt mai mari sau mai multe (depinde de tehnologie) , iar daca nu sunt distribuite uniform in volumul bilei vei avea asa zisele flyere .. chiar cu un "build" impecabil la arma.

Eu sunt pro stealth si precizie.

Cu cat bila e mai grea , cu atat pierde energia mai greu, asa ca dupa 50m vei avea viteza mai mare la un 0.25 fata de un 0.20 chiar daca 0.25 a plecat la 76m/s si 0.20 la 85m/s

http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn=/articles/fps_dist_time/fps_dist_time.htm

 

Pe un gold, as incerca 0.28 sau 0.27 bio. Si 0.25 de calitate exceptionala.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salve,

 

Palk a foloseste Bioval transparente de 0.3 parca, si e f multumit. Am testat si eu si am fost impresionat de precizie, in conditii de vant si ninosare (la Cluj). Problema e ca nu aluneca f bine in incarcator, si fiind mai grele nu le impinge arcul suficient de puternic, blocandu-se frecvent. Eu am intimpinat aceste probleme in incarcatoarele de plastic pt M4, cat si in incarcaotoarele metalice G&P pt SR25, asa ca am spus (cu regret) pas.

 

Personal sunt fan convins Excel (cele la punga made in Japan, alea la sticla sunt "funny"), de asemenea pus mana recent pe niste Marui de 0.25, sunt inca sigilate asa ca nu ma pot pronunta.

 

Nu recomand Extreme Precision, am avut doar probleme cu ele. Atat de performanta cat si de deteriorare a tevii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

personal folosesc pe cat posibil DOAR KSC perfect in 2 greutati: 0.3 pt sniper si 0.25 pt pistoale/mp5 pdw. am tras cu 0.3 si cu pdw-ul si pot sa spun ca este super ca precizie, dar la 105m/s merg cam "incet" si nu se preteaza.

Pentru o arma cu 140m/s bile de 0.3 sunt foarte bune. Rezulta 120m/s viteza de iesire pe teava precizie maxima si range f bun.

Mai nou fiindca am ramas fara ksc de 0.25 am fost fortat sa folosesc JBU de 0.25 pe mp5 si nu imi plac deloc, spreadul este f mare.

PS: sniperul meu are 142m/s cu 0.2 si munitia optima sunt 0.3.. nu vad de ce nu ar fi valabil si pentru un dmr( mai ales systema care am auzit ca are un hop excelent). Mi se pare ca ai vazut cum trage vsr-ul meu swat..

 

Incearca sa pui mana pe niste KSC perfect de 0.3 ( sau chiar si 0.25) si sa vezi daca iti place

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am reusit sa intru in posesia unui studiu(probabil comandat de Bioval) foarte riguros si bine pus la punct. Dupa 50 de pagini de explicatii si teste comparative(densitati, elasticitate, dimesniuni, grupaje, "damage", etc..) reiesea ca BBBioval(0,27) erau categorisite cu "Excellent" iar Marui(0,20 si 0,25) si Digicon(0,43) cu "very good". Surprinzator este ca destul de multe din firmele "cool" aveau un comportament(dupa astia cu studiu) mediocru sau chiar mai slab.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cred ca am acelasi studiu tex, da .. mult prea laudat bioval ... si sunt si alte ineptii in studiu cu toate ca arata foarte profesional.

sunt postate link-uri undeva pe forum , dar nu mai stiu pe unde

 

sugestie : propun o sectiune de link-uri utile , este f. greu centralizarea lor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am tras cu bioval dar erau 2 grade afara si hopupul armei care avea bilele nu se comporta prea bine la frig.Ce e interesant la astea, e ca sunt transparente, deci cam orice imperfectiune in turnare se vede "de afara" cu ochiul liber.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si eu am tras cu bioval dar erau 2 grade afara si hopupul armei care avea bilele nu se comporta prea bine la frig.Ce e interesant la astea, e ca sunt transparente, deci cam orice imperfectiune in turnare se vede "de afara" cu ochiul liber.

da. cam atat. am tras cu biova de 0.27 cu sniperul de la well mb03. nu pot spune ca sunt rele..! merg bine..no coment.. de obicei folosesc bile jbu de 0.28 si arma (132m/s) se comporta destul de bine. cand am pus bilele bioval de 0.27.. unu: parca am avut mai multe ratari decat cu 0.28 (acelasi reglaj la hop-up!) doi: zic "parca"..finca nu se poate vedea traiectoria bilelor bioval prin luneta..ca cele albe...deci se duceau...pe undeva.. acum ca am pus arc de 150 la vsr..bilele de 28..au precizie extrema (punc ochit-lovit de marimea unei monezi la 25-30m) dar dupa asta..parca au vointa propie...o iau razna indiferent ce reglez! deci f mult depinde de greutate (precizie)..si reglaj la hop-up.(range)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, doua intrebari: ce recomandati pentru un FN FAL (King Arms) cu arc de 140, semi? Si, a doua intrebare, de unde le iau?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Folosesc de 1 an Excel de 0.25g cu arme de 100-115m/s si nu am avut vreo problema pana acuma.

sebyp - eu as folosi bile de 0.25g sau 0.28g; cel mai bine fa proba cu ambele variante si vezi cu care ai precizia/distanta cea mai buna. La rubrica Magazine a acestui forum gasesti informatii utile despre cine vinde.http://www.airsoftromania.com/forum/viewforum.php?f=26

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this