Sign in to follow this  
Grasulas

Dezbatere propunere de simplificare SB

Recommended Posts

100 ms MED 1 m . CQB si Joc de noapte cu single fire. Exterior full auto

100-125 ms MED 7 m . Nu CQB. Asalt. Single fire si Auto

125-140 ms MED 15 m. Nu CQB. DMR. Single fire. Obligatoriu secundara pistol 100 ms

140-170 ms MED 30 m. Nu CQB. Sniper. Obligatoriu secundara pistol 100 ms

 

ROF max la 25 bs

Abatere maxima 2 ms

Se masoara cu 0,20 ,hop la minim , dupa 3-4 bust trase

 

Ca sa mai completez: SB 1.2. e de cativa ani. Totusi sint cluburi ,unele vechi, care nu folosesc SB. Oare de ce ? E simplu raspunsul: SB e prea stufos , cu prea multe reguli si clase.

Ma repet: hai sa il facem simplu , safety si usor de aplicat

 

Daktari are dreptate, un regulament de baza trebuie sa fie simplu!

 

In primul rand trebuie stabilite principiile pe care sa le urmarim...

Eu pana in momentul asta la S.B. identific doua:

1. siguranta jucatorului

2. simularea realitatii

Daca mai identificati voi altele, va rog sa-mi spuneti ca poate mie imi scapa...

 

Regulamentul trebuie sa fie cat mai simplu, cum zice si Daktari.

SB in acest moment nu este simplu! Si vad ca sunt tendinte chiar de complicare a lui, de ex treaba cu ROF-ul...

 

Va spun parerea mea referitoare la un regulament national...

Eu cred ca el ar trebui sa reprezinte un punct de reper pentru toti organizatorii din tara. Ca un far calauzitor. Sunt poet, stiu )

Un regulament national ar trebui sa fie simplu si sa vizeze numai elementele privind siguranta jucatorilor.

 

Le iau pe rand...

1. In primul rand de ce este buna existenta unui regulament national?

Pentru ca jucatorii de oriunde din tara sa se obisnuiasca cu regulile esentiale ale airsoftului, iar atunci cand se intalnesc la marile evenimente, sa nu gresasca dintr-o alta obisnuinta...

2. De ce trebuie sa aibe in vedere siguranta jucatorilor?

Motivul este evident, nimeni nu doreste vreo accidentare, nici a lui, nici a altcuiva...

3. De ce trebuie sa fie simplu?

Cu cat sunt mai multe reguli, cu atat exista posibilitatea ca sa existe jucatori care sa nu le stie sau altii care sa nu le respecte...

Daca o regula nu este esentiala, iar majoritatea nu o sa o respecte, sau daca nu ai cum sa controlezi modul de respectare a regulii, mai bine o excluzi.

In plus, majoritatea jocurilor de airsoft din tara sunt simple, se joaca capture the flag sau alte scenarii minimaliste. Pentru astea nu e nevoie de reguli complicate...

4. De ce n-ar trebui sa cuprinda latura de simulare militara? Sau sa o aibe numai ca si ghid eventual...

Pentru ca sunt foarte putine evenimente sau jocuri duminicale la care se urmareste asta...

Si pentru ca partea de "entertainment" este mult mai dezvoltata in Romania decat partea de simulara militara.

Printr-un regulament national eu as incerca sa conving pe cei care joaca airsoft pentru distractie sa joace "safe", nu as incerca sa ii oblig sa faca simulare militara. Daca le va placea, o vor face din proprie initiativa.

SB1.2 e bun ca si ghid si inspiratie in sensul asta pentru organizatorii de evenimente de simulare militara. Oameni isteti s-au gandit si au reglementat intr-un fel si partea de simulare militara legata de clasa si rolul jucatorilor pe teren. Pe mine asta m-a ajutat mult si va spun ca atunci cand organizez un eveniment, eu ma gandesc carui tip de jucator i se adreseaza, iar regulamentul difera in functie de asta. Ce nu difera sunt regulile de siguranta! Adica echipamentul propriu de protectie obligatoriu, MED-ul si Blind Fire-ul.

 

 

Atata va place sa complicati lucrurile...

Daca vrem ca un regulament sa poata fi acceptat si aplicat de cat mai multe cluburi , acesta trebuie sa fie CAT MAI SIMPLU ,s a fie "safety" pt jucatori.

Eu am scris mai sus propunerile. Cred ca sint de bun simt , simple , safety pt jucatori.

 

 

Daktari, nu toti vad jocul de airsoft in acelasi fel. Pentru unii conteaza aruncatul cu bile prin padure. Pentru altii conteaza apropierea de realitate. Pentru unii, sa-si faca propriul film. Pentru altii, coordonarea cu echipa si un joc complex.

Un regulament simplu bazat doar pe viteze si MED-uri are avantajele lui, si coafeaza o anumita categorie de jucatori. Insa are si parti proaste (cea mai evidenta fiind echilibrarea claselor) si nu este deloc in ton cu ceea ce vor altii.

 

Stiu ca pentru fiecare din noi, propunerile proprii sunt cele mai de bun simt, echilibrate, la obiect, etc. Insa pana nu facem dovada ca intelegem si punctul de vedere al celuilalt si suntem dispusi la concesii, nu vom rezolva absolut nimic. Vom continua sa jucam fiecare dupa propriile reguli la jocurile de weekend (ceea ce de asemenea e una din solutiile posibile) si ne vom plange in continuare de lipsa unui regulament unic atunci cand la vreun event ni se va impune altceva pentru ca, evident, organizatorul are o alta viziune decat a noastra.

 

E mai usor sa intelegi si sa aplici day to day un regulament mai complex si sa te adaptezi la unul simplificat in cazul unui event, decat viceversa. Solutia cea mai simpla nu e intotdeauna si cea mai buna.

 

 

Cryo, clasele si rolul jucatorilor tin de simularea militara

Majoritatea jucatorilor n-au nici o treaba cu asta.

Si, desi evenimentele de la noi se vor Mil Sim, n-au nici ele mare treaba cu asta...

In afara faptului ca jucam in uniforme militare, alergam cu replici in mana si eventual respectam clasele stabilite de regulament.

D-asta sustin ca un regulament trebuie sa fie mai simplu, iar partea de simulare militara sa o aplice numai organizatorul care e interesat de asta la evenimentul lui...

Acum eu nu zic cum imi place, ca stii cate reguli sunt la FoG... Eu zic cum cred ca e bine pt toata lumea, ca nu toti sunt jucatori vechi care sa aprecieze anumite fineturi Doar am vazut ca te-ai lovit de ei pe FB de ceva ori ))

Hai sa-i invatam pe astia sa joace in primul rand safe, printr-un regulament national mai simplu, iar partea de simulare militara fi sigur ca la evenimentele mari si serioase o vor aplica organizatorii din proprie initiativa...

 

 

Iulian, inteleg avantajele simplitatii. Dar pentru mine, si echilibrul dintre clase e cel putin la fel de important. Cand orice replica poate trage cu orice viteza, ce se intampla e ca 90% sunt DMR (la jocurile de padure cel putin), indiferent ca vorbim de un MP5 de 1 kil jumate sau de un Dragunov Real Sword de 7 kile. Asta mi-a placut la ce a adus nou SB1.2: vrei viteza mai mare? Fine, poti s-o ai, dar trebuie sa ai niste dezavantaje, pentru a compensa. In opinia mea personala, nu ar trebui sa renuntam la aceasta incercare de a echilibra si de a face fiecare clasa utila (un fel de rock-paper-scissors).

Share this post


Link to post
Share on other sites
100 ms MED 1 m . CQB si Joc de noapte cu single fire. Exterior full auto

100-125 ms MED 7 m . Nu CQB. Asalt. Single fire si Auto

125-140 ms MED 15 m. Nu CQB. DMR. Single fire. Obligatoriu secundara pistol 100 ms

140-170 ms MED 30 m. Nu CQB. Sniper. Obligatoriu secundara pistol 100 ms

 

ROF max la 25 bs

Abatere maxima 2 ms

Se masoara cu 0,20 ,hop la minim , dupa 3-4 bust trase

 

Si totusi un regulament "simplu" ca asta de sus permite MP5 cu viteza de DMR, un Dragunov AEG cu 170m/s sunteti siguri ca asta va doriti de la un regulament SB... ?? Iulian, Daktari sunteti principalii sustinatori ai "modelului" simplist de ce ar trebuii sa acceptam asa ceva pe teren o sa fie mai safe, o sa fie mai fun ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu vad S.B. 1.2 destul de echilibrat si usor de Inteles.

Daca vrei sa joci P1 e destul de clar ce avantaje sau dezavantaje ai, la fel si in cazul Dmr.

Daca facem un regulament simplu ca sa il inteleaga toti o sa vedem iar pe teren smg-uri la 140.

 

Noi ne-am dori ca oriunde mergem sa fie acelasi regulament, indiferent ca masuram replica dupa rof, dupa jouli, dupa fps sau mps.

Astfel poate si reprezentantii Ovl, Blitz, Cw, Paro si ale altor eventuri mari din tara vor intelege acest lucru si vor merge pe acelasi regulament.

 

Eu ca si reprezentant al clubului ma asigur inainte de un event ca toti se incadreaza in regulment.

E chiar atat de greu sa facem noi asta? In detrimentul unui regulament simplu?

 

p.s noi jucam dupa S.B 1.2 in vigoare de cativa ani, fara probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E clar ca sunt doua curente de opinie diferite: unii care prefera simplitate si altii care prefera realism si role-play. Ambele au argumente foarte solide (daca esti dispus sa te pui si in papucii celorlalti), iar senzatia mea e ca orice tentativa de a impune unul din curente in fata celuilalt va genera foarte mari nemultumiri (unele care s-au reflectat deja in cererile de revizuire ale SB1.2).

 

Cred ca in principiu cel mai important lucru asupra caruia toti suntem de acord e ca trebuie sa existe anumite limite de viteza corelate cu distante minime de angajare, din motive de siguranta. Dincolo de punctul asta, incep divergentele, si exista riscul (asa cum s-a intamplat si cu SB1.2 de fapt) ca acest nou regulament sa nu fie adoptat de multe comunitati din tara, indiferent cat de mult ne stresam noi aici.

 

Asa ca vreau sa propun altceva (cred ca a mai fost pomenita de-a lungul timpului ideea), si anume: un regulament simplificat, care sa constituie scheletul de baza, necesar pentru orice joc de weekend sau event, si, construit pe acest schelet, o varianta mai complexa (putem sa-i zicem mil-sim cu toate ca simpla mentiune a termenului o sa ridice shitstorms), care sa poata fi folosit in comunitatile sau eventurile care doresc acest lucru. Toate chestiile de siguranta, MED, viteze etc vor fi identice in cele doua versiuni, cea complexa specificand insa cerinte suplimentare pentru fiecare clasa (in genul in care a facut-o SB1.2

 

Care sunt avantajele unei astfel de abordari?

- fiecare comunitate isi va putea alege varianta pe care o prefera, fara sa se simta obligata sa joace cu tevi de 18" sau cu P90 DMR, in functie de interpretare.

- la un event, cerintele de baza sunt deja respectate, MED-urile si vitezele claselor sunt asigurate indiferent dupa care varianta de regulament joci la tine in comunitate. Daca sa zicem ca joci dupa regulamentul simplificat si vrei sa mergi la un joc event mil-sim, atunci in plus va trebui sa te asiguri ca replica pe care o ai corespunde si cerintelor suplimentare (care in principiu sunt aplicabile doar claselor DMR si SAW). In caz contrar ai de ales: joci cu o alta replica conforma, iti aduci DMR-ul sau SAW-ul la cerintele respective, sau nu participi. In cazul in care joci dupa regulamentul detaliat si mergi la un event care il foloseste pe cel simplificat, esti deja acoperit.

 

Dezavantaje, doar faptul ca, dupa cum ziceam mai sus, exista riscul sa nu indeplinesti una din conditiile mai restrictive pentru SAW/DMR in cazul in care se joaca dupa regulamente diferite, dar, la fel dupa cum ziceam mai sus, ai si optiuni in acest caz (iar acelasi lucru se intampla la modul practic si azi, cand fiecare event joaca mai mult sau mai putin dupa regulamentul propriu).

 

Cum ar trebui sa arate cele doua regulamente? O sa incerc sa pun doua idei de variante pornite de la actualul regulament si discutiile de pana acum, care pot fi dezvoltate mai departe, daca o astfel de solutie e considerata acceptabila

 

SB1.3 simplificat

P1: <110m/s, MED 1m, full auto permis, incarcatoare mid-cap

P2: 111-125m/s, MED 7m, full auto permis, incarcatoare mid-cap

DMR D1: 126-140m/s, MED 15m, single fire only, incarcatoare mid-cap

DMR D2: 141-150m/s MED 20m, single fire only, incarcatoare mid-cap (de dezbatut, comasare / eliminare clasa D2, uniformizare MED)

SAW: <140m/s, MED corespunzator vitezei (1/7/15m), incarcator drum / box, acceptate orice replici LMG/HMG

Sniper <175m/s, MED 25m (sau corespunzator vitezei mai scazute), acceptate replici bolt action only (spring, HPA, Gas, CO2)

 

SB1.3 Mil-sim

P1: <110m/s, MED 1m, full auto permis, incarcatoare mid-cap, orice tip de replica permisa

P2: 111-125m/s, MED 7m, full auto permis, incarcatoare mid-cap, orice tip de replica permisa

DMR D1: 126-140m/s, MED 15m, single fire only, incarcatoare mid-cap, replici cu teava lunga (de discutat: 16", 18", cu/fara prelungire, cu/fara rail de lungime minima), optica cu magnificare.

DMR D2: 141-150m/s, MED 20m, single fire only, RoF limitat (1bb/s, 1 bila in aer?), replici cu teava lunga / replici dedicate DMR (de discutat mai detaliat restrictii? poate doar replici care folosesc 7.62 sau calibre echivalente in viata reala?), optica cu magnificare

SAW1/2: <125m/s, MED corespunzator vitezei (1/7m), incarcator drum / box, acceptate orice replici LMG/HMG

SAW3: 126-140m/s, MED 15m, incarcator drum / box, acceptate doar replici HMG, obligatoriu bipod

Sniper <175m/s, MED 25m (sau corespunzator vitezei mai scazute), acceptate replici bolt action only (spring, HPA, Gas, CO2), obligatoriu optica cu magnificare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cryo a prins ideea mea...

Eu prefer ca lumea sa fie obisnuita sa respecte regulile de siguranta, sa le respecte din reflex, dupa o practica constanta, in timp ce elementele de mil-sim sa fie stabilite de organizatori in functie de evenimentul pe care il organizeaza...

 

Si mie imi place sa ne apropiem cat mai aproape de ce trebuie, dar realitatea de pe teren arata ca foarte multi jucatori, multi la inceput, isi cumpara cate un Ak de la Cyma care vine cu 135mps si hi-cap si joaca asa cu el.

Daca ne asteptam ca regulamentul sa fie aplicat de cat mai multe comunitati din tara si pastram partea de mil-sim obligatorie, atunci s-ar presupune ca orice jucator atunci cand cumpara o replica sa isi ia automat si miduri si sa ii faca si diferite upgrade-uri sau downgrade-uri, lucruri care evident ca nu se intampla...

D-asta si am intrebat cum vedeti voi scopul unui regulament national.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi place cum a concretizat Cryo regulamentul

Dar in plus, la regulamentul simplificat, eu n-as pomeni nimic de incarcatoare...

Dar as specifica o greutate obligatorie a bilei, daca ramanem pe varianta de pana acum, in care sa luam in calcul distantele de tragere in functie de viteza. Ca putem sa facem asta in functie de jouli, asa vad eu mai corect... Dar asta ar insemna o mica revolutie in modul de gandire al majoritatii jucatorilor, ceea ce o vad mai greu de realizat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din punctul meu de vedere, daca vom lasa o mica portita, se va profita de ea.(ca asa e romanu’)

Astfel vor reveni pe teren hi cap, viteze mari, etc.

 

Noi de exemplu, ii primim pe toti la jocuri, dar ii sfatuim ca primele achizitii sa fie mid cap-uri, downgrade daca e cazul, etc.

 

Eu tot ii astept pe cei care organizeaza evenimente, ca fara ei, din punctul meu de vedere ne batem capul degeaba. Acolo apar discrepante in regulament.

Unu accepta hpa altul ba, unu are dmr la 150, altul la 140, altul impune 110 noaptea, altii no rules si tot asa.

 

Pentru jocurile saptamanale din tara, e greu sa impui un regulament, sau daca totusi vrei da participi te informezi in prealabil, daca participi sau nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca am propus si eu pe undeva (acum sunt deschise mai multe thread-uri ...) sa stabilim un regulament de baza axat pe reguli simplificate, un regulament unanim acceptat si utilizat altfel se creaza confuzii. Unii spun ca se lasa astfel loc de interpretari ca "romanul gaseste o portita...". Daca mergem pe ideea asta nu ajungem decat sa facem regulamente peste regulamente si nu ajungem nicaieri.

Oricum daca nu se impun si sanctiuni drastice pentru nerespectarea acelor reguli de baza, elementare as zice eu, degeaba ne hazardam in inventarea unor reguli care de care mai stufoase. Crearea unei baze comune nu este o idee rea. dar si acum cand stim ce elemente cu probleme avem, le anuntam si vedem ca alti accepta cu bratele deschise pe cei respinsi la unele locuri... Aici or sa tot fie probleme.

Sunt desigur curente diferite de opinie, milsimerii, schirmishistii sau hardcore. Ah, sa nu uit "panselutele", ca "bila doare".

Eu as propune deci un regulament de baza, cu reguli de siguranta si de joc la modul simplificat si apoi cateva categorii pentru ca altfel nu vom obtine consens. Astfel sa putem denumi un event de categoria "mil-sim" unde regulile sa fie corespunzatoare, event hardcore unde se pot folosi replicile la viteze superioare, eveniment mai ...low profile unde sa se accepte doar viteze mici (cum ar fi cele de CQB) si altele sa zicem pentru incepatori unde sa se poata folosi replicile asa cum vin, fara upgrade, downgrade, hi-capa, etc. Ok, sa zicem ca le luam gradual, cel de incepatori, apoi evoluam spre mil-sim sau hardcore. Am avea regulamentul de baza plus adaugirile fiecarui stil in parte. Am putea astfel sa le clasificam gradual, esti incepator mergi la event de gen, avansezi, mergi mai departe cu modificarile ce se impun. Altfel ne lovim la evenimentele unde trebuie experienta de incepatori sau la evenimente simpliste de oameni pretentiosi. Vorbesc acum ca si organizator de evenimente, mai mult duminicale ce este drept, unde este mai greu sa iei pe fiecare in parte si sa-i masori teava, dar unde se pot implementa regulile pentru viitor, unde poti explica incepatorilor ca nu viteza superioara te face smecher pe teren, etc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

.....

Si mie imi place sa ne apropiem cat mai aproape de ce trebuie, dar realitatea de pe teren arata ca foarte multi jucatori, multi la inceput, isi cumpara cate un Ak de la Cyma care vine cu 135mps si hi-cap si joaca asa cu el.

.....

 

Stii de ce joaca, pentru ca li se permite. Eu cand mi-am cumparat primul AK cyma, vestitul recamier din lemn, i-am facut downgrade inainte sa intru cu el pe teren pentru ca nu mi se permitea sa joc cu el DMR ... Systema vine cu cilindru rosu 170m/s asta inseamna ca trebuie sa il las sa joace cu 170m/s ca saracul nu si-a permis sa isi cumpere alt cilindru??

 

Care e scopul nostru ca formatori de opinie .., ca lideri ce vrem sa ridicam standardul airsoftului in Romania? Care e mesajul catre incepatori, important e sa iti cumperi o replica, sa respecti MEDul si sa iti recunosti bilele ... atat ne dorim pe viitor ?

 

Ce rost are sa vorbim de eventuri milsim, de scenarii complexe daca noi nu suntem capabili sa facem incepatorii sa inteleaga ca airsoftul nu inseamna doar o replica, un high capa si bile multe trase. Ne plangem ca nu avem eventuri complexe cu scenarii pe masura dar noi vrem sa reducem regulamentul pentru ca e greu de inteles... Ma scuzati dar daca un regulament ca SB 1.2 e greu de inteles cu cine o sa jucati acele eventuri milsim complexe, jocul de duminica te pregateste pentru alea 2-3 eventuri la care vor toti sa participe ca toti sunt MILSIMeri.

 

Inteleg frustrarea organizatorilor de jocuri duminicale, chiar va inteleg, sunt constient ca sunteti satui sa aveti aceleasi discutii duminica de duminica dar un regulament care sa dea liber la "fiecare joaca cu ce vrea" nu o sa ridice standardul jocului ... veti avea pe teren mai multe dmr-uri, veti avea mai multe plangeri cei care acum joaca P2 isi vor modifica replica sa fie DMR, si eventual cu ceva mai usor si mai ergonomic ca e permis ... Ce rost mai are un P1, cand pot sa o ard cu MP5 la 140m/s si un high capa ...

 

Cum vedeti voi folosirea a doua regulamente... imi pare rau dar clar eu unu consider o greseala majora creearea a doua regulamente, vreti sa modificati SB de acord il modificam cum cere majoritatea dar ideea asta cu 2 regulamente e cel putin confuza pentru mine ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

De acord cu Grasulas, noul regulament trebuie sa aiba baza SB1.2 cu usoare ajustari care sa elimine punctele contestate de-a lungul anilor, hai sa nu reinventam roata !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma scuzati, dar daca eu ma duc sa imi iau o replica pe care dau zeci de milioane, si nu pot sa joc cu 132 si semi si cu med de 15..ca nu are nush ce ris, sau ca nu e in lista cuiva, sau ca x nu consideri ca replica este suficient de mil sim..iti dai seama cat de aberant pari???

 

Care este legatura intre viziunea cuiva despre airsoft si faptul ca eu, sau oricare isi cumpara o replica cum ii place?

Va dau un exemplu, e simplu: singurul event unde am respectat SB2 este....plm, sa mor daca stiu...ovl nu este, blitz nu este, la jocuri la buc nu este, cel putin unde mergem noi; craiova nu, drobeta..nu..etc. Ploiesti..nope; ludus nu fost inca..dar pare sa fie un SB2 modificat..Nu cred ca am participat la un event care sa aiba SB2 in cea mai pura forma..cred ca niciodata.

 

Acu ai raspunsul Grasulas? Pt ca acestui grup de sute de jucatori i se falfaie de viziunea cuiva de mil sim. El joaca airsoft. De asta, este atat de simplu sa nu se aplice SB2..prea stufos, clasificare subiectiva, in unele locuri aberanta, si...atentie, incadrarea replicilor este facuta in functie de elemente accesorii.

 

Adica daca iau un MP5, ii pun drum, ditamai RIS si dot, si trepied...si vii si spui ca nu pot machine gun ca plm, e3 MP5..eu o sa iti spun sa te mai uiti odata..e MG;

 

Ca sa sintetizez: am SB1 la PACT Pitesti...e asa de mai mult de 10 ani; e simplu, se aplica, se respecta..nu a nascut niciodata pb; singura noastra pb este daca se merge la eventuri cu viteze superioare,..atunci trebuie sa inventam DMR si machine gun...dar practic, cu foarte mici exceptii, noi am jucat cu aceleasi viteze ca acasa..acu intelegeti? Pt ca e simplu..pt 1-2 eventuri pe an, unde sa zicem ca sunt mai nationale, nu va avea succes..pt ca in rest se joaca versiuni simplificate..care sunt mai degraba SB1 decat SB2; chiar si nationalele au SB1..de fapt cred ca au mai mult SB1 cu cateva adaugiri..decat SB2..cam asta e opinia mea

 

 

Vrei sa punem un pariu..facem un event cu SB1 si unul cu SB2? pe acelasi teren, o saptamana intre ele..care crezi ca o sa fie preferat? Eh..si atunci ai regulamentul. Si gata

Share this post


Link to post
Share on other sites

La nivelul de implicare a comunitatii nu dau multe sanse sa se schimbe ceva.

 

Sincer, un regulament simplu, scurt, fara enumerari si incadrari complexe ar avea sanse mai mari sa fie acceptat de comunitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu tine de implicare..tine de aplicarea unor reguli general valabile, aplicabile tuturor.si acceptate..sa nu uitati. In momentul in care un jucator cu bulpup nu poate juca dmr si altul cu un ris de 40 cm da, desi au aceeasi teava, viteza si med...pa SB2. Nu am nika impotriva ca eventurile mil sim sa aiba reguli speciale, si jocurile cu tematica speciala ww2 au asa. Dar oamenii joaca airsoft, nu mil sim. Si inca o chestie, nici macar clasificarea militara nu mai tine pasul cu realitatea, deci terminati cu listele si accesoriile. Cam tot ce incepe sa apara sunt modulare..cam orice poate fi convertit in orice. Vazut un filmuletz in care se rechamberuia un m4 mai fancy..teava, si chamber..trecea de la 5,56 la cal 50..airsoftul e general, trebuie regulament general, mil sim, simulari, reenactement, etc..sunt chestii particulare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fara implicarea majoritatii cluburilor sau echipelor orice modificare propusa va fi nula.

 

Partea trista este ca tinand cont cati scriu pe aici nici SB1.2 nu este foarte popular, altfel ar fi avut aparatori

 

Paste fericit !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai fi citit mai cu atentie, ai fi vazut destui oameni care au spus ca joaca foarte bine dupa regulamentul curent. La fel, cei care ti-au zis (si pe FB) ca iti cauti de lucru singur cu noi regulamente. Asa ca mai las-o cu lipsa de aparatori, daca nu sunt toti la fel de vocali ca tine nu inseamna ca nu exista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Claus daca vrei sa vii cu o propunere sunt foarte intersat sa vad care e viziunea ta ... si daca lumea o accepta schimbam si regulamentul de ce nu. Pana atunci te rog incearca sa intelegi ca toti avem dreptul sa ne expunem propunerile si viziunea noastra cum ar trebuii sa fie un regulament de airsoft.

 

BTW ai jucat 2 eventuri cu SB1.2 G2 si G3, nu ca ar conta ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daca ai fi citit mai cu atentie, ai fi vazut destui oameni care au spus ca joaca foarte bine dupa regulamentul curent. La fel, cei care ti-au zis (si pe FB) ca iti cauti de lucru singur cu noi regulamente. Asa ca mai las-o cu lipsa de aparatori, daca nu sunt toti la fel de vocali ca tine nu inseamna ca nu exista.

 

La Cluj jucam dupa SB1.2 fara probleme, inclusiv eu.

 

Sincer, am dorit sa scriu ceva politicos fara referiri personale, se pare ca nu esti capabil de o conversatie civilizata fara sa ataci oamenii. Ai impresia ca deti adevarul absolut in materie de airsoft, ma plictisesti deja, pur si simplu. Problema este ca nu ai treaba doar cu mine, ai treaba cu oricine nu iti impartaseste convingerile.

 

Sunt aici deoarece Grasulas a initiat treaba asta si pentru ca unii pot pune deoparte orgoliile pentru o pasiune comuna, nicidecum nu "imi fac treaba" aici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Petrisor, din prima ta zi in comunitatea de airsoft ai venit cu pretentii de atoatestiutor. Chiar daca ti-au explicat multi ca habar nu ai. Am treaba nu doar cu tine, ci cu oricine incearca sa intoarca lucrurile inspre urmarirea propriului interes in detrimentul altora (asa cum faci incontinuu).

 

O sa zic inca o data ceea ce au mai spus si altii si aici si pe alte grupuri (unii mai voalat, altii mai direct).

- Ai un an si jumatate de experienta in airsoft. In ciuda a ceea ce crezi tu, ispravile tale din tinerete in armata nu se pun.

- Ai mai putine jocuri de duminica decat au unii de aici eventuri majore la activ

- Reprezinti o echipa noua, formata dintr-o mana de jucatori, de care marea majoritate nici macar nu au auzit.

- In cele mai multe discutii legate de regulament dinaintea acestor dezbateri pe forum, directia data de tine a fost "de ce nu pot eu cu replica mea x, pe care am dat atata, sa joc in clasa y"

- Ai zero experienta in organizarea de eventuri cat-de-cat serioase (lucru care se vede si din modul simplist in care abordezi chestiunile practice ridicate de cei care mai organizeaza)

- De fiecare data cand iti explica cineva ca esti pe langa, te dai victima si incepe drama

- Cu toate astea, esti cel mai vehement si cel mai vocal. Desi habar n-am ce cauti intr-o asemenea discutie.

 

Mie personal mi-a ajuns. Grasulas, mult succes cu discutiile in continuare, punctele mele de vedere, argumentele si ideile le-am prezentat deja, nu am de gand sa mai hranesc trolii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grasulas, G2 si G3 au avut SB2..ca regulament; in teren, a fost alta chestie, nu de rau..dar alta chestie..DMR nu aveau scope, sau foarte putini, iar machine gun a fost very light, erau cativa

Ceea ce iti spun este nu ca doresc anularea SB2, ci dus la caracterul de regulament general aplicabil, fara insa a avea baza mil sim. Daca se doresc eventuri mil sim, se poate avea SB2 si cu reguli particulare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cryo, Bushido pls chill .

 

Claus inca astept propunerea ta de regulament, momentan imi e greu sa inteleg ce vrei sry ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

oky doky

 

P1 si P2 raman asa, sunt ok, desi 110 de la p1 credeti-ma ca e mare, mai ales la CQB; un SMG la 110 da foarte aproape de 125, poate ar trebui recalculat P1 la 100-105 max

 

SAW max 125m/s; limitele identice P2 ; pentru eliminare pb sa nu avem M4, AK etc, se pune conditia ca drum /box pot sa aiba doar replicile SAW RL; poti sa lasi si lista limitativa

 

DMR, mareata clasa cu pb; nu am nici o chestie cu viteza, dar faceti o alta clasificare pt DMR in asa fel incat sa limitati accesul m4 si sa permiteti si altor replici sa fie DMR; sunt replici care constructiv nu pot avea ris de lungimea aia, unele nici teava; mariti magnificarea la luneta; introduceti lungimea totala a replicii, in conditie; din punctul meu de vedere, DMR este o chestie de skill si clasificare, si nu neaparat o conditie ce tine de lungimea RIS;

nu vad care este pb ca un AK sa fie DMR? in fond e plin terenul de M4 DMR..nu??!! replicile M4 au acces mult mai usor in aceasta clasa pt simplul motiv ca au mult mai multe accesorii produse pe piata; iar daca cineva spune ca exista Dragunov...da, e adevarat, exista si Tabuk, care e un AK mai strutzocamila; dar nu uitati ca , prin comparatie, si la M4 exista SR25, M14 etc; dar ak nu poate accede la aceasta clasa..ca deh, rusul nu s-a gandit sa ii faca o prajina de RIS; G36 ala lung nici macar nu indeplineste conditiile..in afara de replica lunga si luneta; de bulpup nu mai vb, desi unele au teava suficienta..dar deh, nu e RIS

 

D2..eliminare lista ca nu mai e de actualitate; conditie pt aceasta clasa, cal 50 RL; si gata, MED 25, mid cap

 

Sniper, ramane la fel, nu e pb;

Share this post


Link to post
Share on other sites

nush daca e neaparat ok ce spun eu, dar sunt de parere ca un regulament trebuie sa asigure clase balansate, fara elemente overpowered, dar in acelasi timp fiecare clasa sa aiba avantaje si dezavantaje.

totul trebuie privit in ansamblu, cu plusuri si minusuri

 

iar rezultatul final ar trebui sa fie ca fiecare jucator se poate regasi in acest reglament, il poate accepta ca atare si in cele din urma ii ofera putinul ala de placere pt ca a ales o clasa care i se potriveste, sau ca are suficient skill sa joace cu anumite replici;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this