BUZA

e cheat sau nu?

e cheat sau nu?  

11 members have voted

 1. 1. e cheat sau nu?

  • DA
   5
  • NU
   6


Recommended Posts

discutam la mine in zona de tactici de joc, si am ajuns la discutia de a pune pe teren ceva camere Gopro cu WiFi. acestea pot fi controlate de pe un smartphone lejer la 50m(pe site la Gopro spune ca prin remote ar putea fi controlate pana in "600 feet" - aprox 183m, dar cum in discutie a fost adus un smartphone random, 50m e o distanta verificata). de ex ai de aparat o cladire si din interior poate ar fi cam greu sa pazesti toate intrarile. daca ai ascunde bine afara camere care sa iti arate imprejurimea, te-ai scos, vezi cine si cum vine si poti fi pregatit.

 

indiferent daca oponentii stiu sau nu despre existenta camerelor. e cheat sau nu?

intreb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce nu "a trișa"?

Eu zic ca nu înșeli pe nimeni, in mod real se intimpla sa ceva si nu se plinge nimeni ca a fost pacalit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Cheat" este orice avantaj pe care il ai, la airsoft, fara cunostinta si/sau acceptul adversarilor - eu asa vad problema.

 

Chiar daca este o simulare a realitatii, cu totii facem regulamente si incercam sa ne tinem de ele cat mai aproape, ca sa nu iasa certuri pe teren, nu din alt motiv...pt ca pana la urma, noi bem bere dupa orice joc, nu ingropam camarazi. Daca vrem sa o facem ca la carte, "in mod real", pt ce mai facem limitare de viteza, crono, distante de angajare...ca sa puna unu camere si sa ne bata la curul gol Asa ca "cheat-ul" nu prea isi are locul.

 

Ps: daca ai un scenariu in care bagi eventuale "surprize", gen camere, fir de guta pus pe un tragaci de ak cu 60 m/s care sa traga o rafala cand ai intrat in camera (ce idee mi-a venit! ), steag care sa apara cand ai calcat ceva gen "mina" si sa treci instant la vesta refelctorizanta, samd, da, atunci este chiar fff ok. Si distractiv.

 

LE: daca vine Rocco de ex cu kilt-ul si n-are chiloti, nu e cheat, ca stim cu totii de el si ne ferim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

orice avantaj tactic sau strategic obtinut fara expunerea sau folosirea unui jucator, si mai ales fara a avea acceptul adversarului sau a organizatorului in aceasta privinta, eu il consider cheat.

intrebare: daca pe teren se plimba observatori de joc care defapt dau prin statie pozitii si situatii din teren doar unei singure echipe consideri ca e cheat sau nu?

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e cheat, common. Dar ar fi dragut, ca la inceputurile implementarii solutiei, sa fie anuntata la briefing, astfel incat toata lumea sa stie de ea, eventual cum poate fi contracarata/anulat avantajul intr-o maniera eleganta.

 

La toate eventurile mari la care am luat parte, aici sau afara, au fost elemente de noutate, multe lucruri tehnice. Viitorul bate la usa si n-are sens sa ne facem ca ploua.

 

Dar mi se pare, odata de bun simt sa anunti ca folosesti o chestie noua, a doua oara sa prevezi ce e de facut cu chestia noua - permise/nepermise. De exemplu ai voie sa intorci un Gopro cu fata in jos astfel incat posesorul pierde avantajul, ba mai mult daca vrea s-o reactiveze trebuie sa lupte pentru pozitia respectiva, dar nu e permis sa-l distrugi/vandalizezi. Adica cine ar vrea sa investeasca o caruta de bani intr-o camera ca dupa joc sa o gaseasca demontata sau mai rau?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca vrem sa fie ca in realitate, daca le descopera adversarul poate trage in ele, sa le distruga? Asa este in realitate. Daca nu, atunci parerea mea este ca nu-i corect sa le folosesti pe teren.

Dar, sunt total de acord cu nashu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca nu stiu e trisare

daca toti participantii sunt de acord cu sistemul, este doar o crestere a tehnologiilor folosit. ajungem la drone cu camere, senzori de miscare, alarme

sau ajungem la bogati vs saraci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now