Sign in to follow this  
MuC

Mig 21 Lancer C

Recommended Posts

Dupa ani buni de lasat de modelism, am decis sa ma apuc de un proiect drag mie, copilarind si crescand langa Mig-urile de la Baza 95.

 

Cum statul nostru a decis sa le pensioneze, inlocuindu-le cu alte rable la mana a treispea, vreau neaparat sa nu uit din memorie masina care m-a impresionat de fiecare data cand a bubuit pe langa sau pe deasupra mea.

 

Astfel incat dragi colegi, intrucat stiu ca multi dintre voi sunteti modelisti de calitate, va rog sa-mi spuneti ce culori(in realitate) se folosesc la schema de camuflaj pentru Lancer C intrucat parerile sunt foarte impartite.

 

Ma documentez de luni bune si am tot citit pe cartula, intrebat stanga dreapta, vazut avioanele de la Bacau, uitat la monumentele din Bacau/Campia Turzii si daca am tras o linie clara aceea este ca pe unele desene apare alb pe extrados in altele apare un gri deschis spre alb(vorbesc de nuanta cea mai deschisa de la extrados).

 

Precizez ca monumentele in care se afla expuse asa zisele Lancer-e nu respecta camuflajul militar(real) al avionului de lupta fiind in fapt simple MF sau UM dupa caz, vopsite oarecum asemanator unui Lancer dar nefiind copii fidele a acestora. (nu intru in discutii legate de interior intrucat pe monumente nu sunt avioane convertite la standard Lancer, si nu ma intereseaza acest aspect intrucat cu interiorul am rezolvat-o)Inadvertentele se observa mai ales la intrados unde schema albastra de camuflaj nu este continuata pana la conul radarului spre fata se opreste undeva sub cockpit.

 

Din cate observ din pozele avioanelor reale exista 2 scheme de camuflaj la lancer C:

-SCHEMA CLASICA(care se regaseste la prima inmatriculare a avionului-preluata in kitul de la Parc Models. Parc Model in kitul de 1/72 care este o prastie, zice ca ar fi un gri deschis. RVA in kitul dedicat zice ca e alb. Kit-ul RVA este mult mai complet decat cel de la Parc avand scheme de vopsire pentru mai multe variante)

-schema derivata(ce apare pe avionele de la Fetesti si Campia Turzii) unde exista un joc intre 3 nuante de gri diferite de la gri foarte deschis(ce in multe poze apare drept alb) la gri inchis;

 

Intrebarea este acea nuanta foarte deschisa este gri deschis sau alb? Precizez ca as dori sa merg pe schema derivata de la Campia Turzii, intrucat am decal-uri de la Campia Turzii.

 

Multumesc,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat-o, politia aeriana de la Campia Turzii a fost detasata la Bacau, asa ca le-am vazut in carne si oase. Culoarea cea mai deschisa din schema de camuflaj e alb.

 

Ca sa nu fac alt topic, stie cineva ce culori de camuflaj probabile /ce inmatriculari vor avea F16-ele romanesti, ca as incepe si un proiect de asta...sper sa am timp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this