Stefann

HDAM Viper Hood -Tactical Concealment-

Recommended Posts

"Whether you’re an assaulter or sniper the benefit of suppressing your visual presence to the enemy is extremely important. Tactical Concealment's Viper is a new high-speed garment designed not just for snipers but for any operator who can benefit from having a tactical edge toward visual based camouflage/concealment. Specific to this type of operator is that the Viper is designed to be worn in conjunction and work in unison with combat loadout equipment including tactical vests, armored plate carriers, assault vests and any size backpack. Any tactical operator can now achieve the camouflage/concealment effectiveness of a sniper and his ghillie suit but scaled into a package that is practical and suited toward the working needs and working requirements of an assaulter."

 

De cateva zile caut materiale pentru un costum ghillie si am dat de o problema: pe ce platforma sa il construiesc? Daca sa il fac dintr-o piesa, fie combinezon sau poncho, fie din doua piese -pantaloni si veston- sau... dupa modelul acesta: http://www.tacticalconcealment.com/pd-hdam-viper--ghillie-suit-foundation.cfm

 

Am cautat pe forum, am vazut, am invatat, nu vreau sa imi construiesc costumul doar pentru rolul de sniper; am jucat de cateva ori pe acest rol si pot sa zic ca ma impac cu situatia, insa la fel de bine as putea sa joc pe DMR, SAW sau P fara sa fiu limitat. M-am gandit la aceste variante, dar mi se par destul de incomode pentru ce am nevoie. Ma voi incalzi destul de tare in combinezom, exista posibilitatea sa fiu luat la fuga, trebuie sa ma misc relativ usor, m am gandit si la alte varinte mai crete, poate mai ia foc si ma trezesc ca ma zbat sa ma dezbrac, varianta bazata pe poncho suna destul de bine dar trebuie sa il dau jos daca vreau sa am acces la ghiozdan/hydration pack, nu mai zic de cea din doua piese, trebuie sa stau sa imi deschid vestonul ca sa am acces la o eventuala vesta. Am dat piesa asta si acum mi a dat de gandit, daca e o investite buna( ma refer sa o fac, nu sa o achizitionez, e mult prea scumpa), se imbraca usor, momentan detin un chest rig si cred ca se pupa bine din moment ce e low profile.

 

Din cate vad, acesta piesa de camuflaj ofera aerisire, manevrabilitate, confort, protectie si tind sa cred ca isi face treaba cand este vorba de felul in care te integrezi in imaginea mediului inconjurator( asta dupa ce m-am uitat la niste clipuri cu teste pe net, bine, aici factorul decisiv este capacitatea de a te adapta la mediul inconjurator si nivelul de cunostinte pe care il detii in privinta camuflajului). Un plus ar fi ca pot fabrica usor si partea inferioara care se poate atasata pe orice pantalon cu ajutorul clemelor.

 

Astept si parerile voastre, va multumesc pentru atentia acordata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arata interesant dar vreau ceva care sa se poata da jos fara sa imi mai scot si altele. Modelul e interesant, pare foarte buna pentru temperaturi mai scazute. Cred ca daca joc vara cu geaca asta o sa ma umflu ca un cozonac. Vreau si o parere strict pentru piesa de camuflaj pe care am postat-o, te rog. Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stii ca degeaba iti faci tu super ghillie daca unde joci nu se tine cont de camuflaj si se pun banderole rosii si albastre pe mana. Au mai fost discutii mai demult, banderolele ar trebui sa permita identificarea echipei in distanta de angajare (50-60 de metri) a unui jucator aflat in picioare si in umbra, dar sa nu strice camuflajul acestuia cand este ascuns in vegetatie. Deci niste culori ceva mai estompate, eu am incercat cu unele dar le-am facut prea apropiate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am gandit si la chestia asta, inca nu stiu cum sta treaba in Iasi, la joc cu C7, nu am avut ocazia sa ii intalnesc decat pe la cateva concursuri si pe forum, insa nu am discutat niciodata despre chestia cu banderolele, am jucat o singura data cu Zen cam cateva minute cand a decis sa se bage si el -la poligonul cu arme si echipamente de inchiriat de la cabana, acum ceva timp, in fine. El fiind lunetist in C7, l-am intrebat de camuflaj, insa nu mai stiu sigur daca a spus ceva de chestia asta, jocurile pe care le-am purtat pana acum au fost strict bazate pe comunicare asa ca nu a fost vreo problema in deosebirea coechipierului de inamic, avand in vedere ca acesta s-a derulat la o scara mai redusa( 3v3, 4v4, 5v5, 6v6 poate 7v7). Ma voi interesa si de asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te-ai mai uitat si la alte poze de produs sa vezi daca e groasa sau subtire sau chiar vrei totul mura-n gura?

E mai light si mai tight decat oricare ghillie traditional si bineinteles ca o poti moda la croitor cum vrea coiul tau...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu sari la mine asa de repede, m-am uitat la tot felul de poze si filmulete de la mai multi producatori, nu mi s-a parut asa de subtire, poate chiar e subtire, plus ca am precizat ca nu urmaresc ceva imbracat pe sub vesta ci peste vesta, ce am postat eu nu e un ghillie traditional, mai greu si cu croitorul, nu sunt prea buni cei de aici, sau poate nu caut eu unde trebuie. Multumesc pentru ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now