Ghost Leader

Grade pentru Airsofteri (NU ca in armata!!)

Te atrage posibilitatea introducerii unor grade in airsoft (exact ca in armata)?  

151 members have voted

 1. 1. Te atrage posibilitatea introducerii unor grade in airsoft (exact ca in armata)?

  • Da! Consider ca ar da un plus de realism.
   75
  • Mi se pare o idee funny. De ce nu?
   21
  • Mi se pare o prostie.
   55


Recommended Posts

Ce parere aveti despre existenta unor grade (NU ca in armata), pentru jucatorii de airsoft?

 

Sunt convins ca ar putea fi elaborata o grila de acordare a acestor grade, pe care eu le vad mai mult ca pe un sistem de stimulare a jucatorilor (sa participe la jocuri, sa dea dovada de leadership, fair-play, etc).

 

Va invit sa dati cu votul, si in functie de felul in care vedeti lucrurile discutia poate fi elaborata si se poate lucra si la acea grila de acordare a acestor grade (cand zic grila ma refer la un set de conditii pe care un jucator trebuie sa le indeplineasca pentru a primi un grad -de ex: pentru a deveni sergent -> un an vechime in airsoft, participare la 3 evenimente importante, abilitati de lucru cu busola, harta... )

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa nu picam in alta belea cu acordarea gradelor. Poate la mil-sim ar fi ok de stabilit ierarhia echipelor. In rest, vorba "hit-ului": Suna periculos...de sus pina jos!

Share this post


Link to post
Share on other sites
de ex: pentru a deveni sergent -> un an vechime in airsoft, participare la 3 evenimente importante, abilitati de lucru cu busola, harta... )

 

 

Inseamna ca la noi in club ar trebui sa fie numai sergenti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi se pare o idee destul de nefericita.

Am avut mari probleme cu grupul de reenactment din cauza gradelor, pentru ca unii oameni s-au luat prea in serios (faze de genul "ba soldat, fa aia") si au inceput sa creada intr-adevar ca ei erau comandantii iar noi restul subordonatii, in ciuda faptului ca eram toti civili si membri cu statut egal in asociatie.

Rezultatul final au fost certuri destul de urate si despartirea iremediabila a asociatiei initiale in grupuri mai mici.

De aceea eu propun sa nu se adopte grade ca in armata. E drept, trebuie sa existe o ierarhie in timpul actiunii, dar aceasta va fi decisa la fata loclui si in functie de scenariu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-ar putea sa inceapa sa miroase prea tare a paramilitarie si din cate stiu eu "organului" nu ii place.

In alta ordine de idei daca incepem sa ne luam prea in serios nu mai e amuzant. Merg la airsoft sa ma simt bine intre prieteni fara superiori si subordonati. D-aia sunt destui la scarbiciu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sa nu picam in alta belea cu acordarea gradelor. Poate la mil-sim ar fi ok de stabilit ierarhia echipelor.

 

bine punctat dragos...

 

din primele discutii pe privat am extras ideea ca existenta unor grade ar putea sa dea coarne posesorilor. Ca oricum e dificil sa se stranga lumea la jocuri si tot timpul apar discutii, ca nu suntem destul de disciplinati, etc. In cazuri nefericite ar putea conduce la destramarea echipei -situatie destul de aiurea.

 

Vreau sa subliniez din nou ideea acestor grade: nu reprezinta neaparat o ierarhie si ca un recrut trebuie sa asculte de un capitan, ci sa dea niste informatii despre posesor (vechime in airsoft, specializare, ca e fair-play - aici la partea cu fair-playul, jucatorul sa primeasca calificative din partea celor cu care joaca frecvent, zic ca e un indicator destul de bun). O situatie de genul "ba soldat-fa aia" sa se poata lasa cu penalizari.

 

La ce ar folosi? Sunt unii din noi care sunt mai atrasi de partea milsim a airsoftului. Aceste grade ar putea fi un stimulent sa si oferi nu numai sa primesti, deoarece aceste grade ar fi acordate doar in urma unei evaluari la nivel de echipa/club. Daca tu ca jucator nu esti ok, nu o sa sara parteneri tai de joc ca sa te faca general.

 

Pe situl unui club american am vazut o chestie destul de simpatica. Membri primesc decoratii in functie de situatiile prin care trec. De exemplu exista o decoratie pentru "friendly fire" , "anfibious mission", "secret missions", "animal atack", "3 tours of duty" - un fel de participare la 3 evenimente mari. Mie mi-a placut in ideea ca iti transmite niste informatii despre cel care sta in fata ta. Am sa caut adresa clubului si am sa o postez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suna interesant ce spui si poate fi chiar amuzant - atata timp cat acele "decoratii" pur si simplu transmit niste informatii despre persoana care le-a obtinut si nu ma refer la nrul de killuri sau nr. de ore de joc fara sa mori

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gradele sa ramana in armanata, ill stick to Airsoft.

 

ca si tine, imi place armata insa nu imi place sa mi se spuna ce sa fac. Acest subiect a fost deschis in cadrul sectiunii Mil-Sim. Mi sa parut o idee buna in conditiile in care se vorbeste de limitare de munitie (adica bile), cand mori -esti mort (adica mergi sa faci mici), etc, etc.

 

Daca e mil-sim sa fie mil-sim da sa ne convina si noua...

 

iar legat de decoratiile acelea si mie mi s-au parut funny... si bineinteles nu se considera nr de killuri sau ore in care ai stat in picioare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lumea ca de obicei a sarit sa dea cu bata fara sa stea sa inteleaga ce vrea omu. Si tu ai gresit Ghost ca ai scris in titlu (exact ca in armata) si poll-ul este pus cam aiurea. Deocamdata il lasam sa dezbatem un pic ideea si daca e il refacem, ok?

 

Oameni buni, el propune ceva mai apropiat de ACHIEVEMENTS, nu grad in sensul militar al cuvantului, adica ceva care iti da putere asupra altor jucatori. N-are nici o treaba una cu alta!

 

Treaba cu "medalii" sau campaign ribbons am mai sugerat-o si eu, ca organizatorii unui event mare sa faca niste patchuri ceva gen:

"Op. Black Thunder -Braila 2008 Rebel/NATO/Government Veteran"

"Kill boris Vol I- Loialist Militia Hero" "Kill Boris Vol I- Black Ops Mecenary Survivor"

 

Faza cu special ribbons : friendly fire/ stupid assault badge/ Lost in the field etc pare chiar foarte funny si o sa vb cu echipa sa vedem daca implementam asa ceva.. chiar ar fi ceva distractiv.

 

Chiar v-ar deranja sa stiti ca Sven de exemplu are gradul de capitan( care inseamna ca joaca airsoft de 4 ani si a participat la cel putin 6 eventuri nationale) si voi sunteti doar caporal pt ca jucati de 1 an si ati fost doar la 1 event??

Repet, ASTA NU INSEAMNA CA DACA SUNTETI IN ECHIPA CU SVEN TREBUIE SA LUATI ORDINE DE LA EL!! e doar un insemn al "carierei" lui in airsoft!.

 

Eu zic ca un sistem din asta BINE pus la punct, standardizat pt toata comunitatea din romania ar prinde bine. Ar insufla un pic de mandrie si dorinta de a fi mai activ in comunitate.

Sistemul ar putea fi in felul urmator:(doar o schita a ce ar putea sa fie)

-"grad": vechime in airsoft +eventuri la care a participat.

-campaign ribbons: pentru fiecare event la care a participat( date de organizatori pe baza de cerere, cu plata sau fara, depinde de ei)

-optional ribbons: acordate de clubul din care face parte.. aici ar putea fi unele standardizate si unele optionale. De exemplu:

"Friendly fire expert"- 3 friendly kills intr-o partida. "navigation expert"- pierdut in padure samd care sa aiba un criteriu fix de acordare si unele care sa fie specifice clubului. Ca exemplu TMT ar putea avea bagde de Engineering and demolitions pentru cei care au pus mai mult osu la restaurat locatia de la jilava, sau CORE badge de recon specialist pentru wings care a gasit pana acum vreo 5 locatii..

ATENTIE! NICI UN AWARD NU VA FI DAT PENTRU PERFORMANTE ACTUALE IN LUPTA! adica nr de kills/ tip de kill/ cele mai putine morti samd. Adica nimic care sa incurajeze competitia, immortals si nimeritori!.

 

Daca ati observat, pe toate de mai sus le-am numit ribbons si badges si nu medalii. Medaliile ar putea fi o categorie speciala, care sa fie acordate doar la nivel national, pentru fapte deosebite. Acestea ar trebui sa fie bine documentate si argumentate, si sa fie acordate de exemplu de o comisie alcatuita din liderii echipelor de airsoft, care sa reprezinte echipele lor.

In categoria asta ar intra doar faptele exceptionale pentru promovarea airsoftului,al fair-playului, si nu numai.

Cateva exemple de ce cred eu ca s-ar preta la un asemenea award:

 

Sven, Dan leabu,Mytzu, airsoftneamt, Don Calogero samd pentru magazinele de airsoft prin care promoveaza sportul.

Tomcat- pentru medierea si rezolvarea a nenumarate mici si mari conflicte

Uziel- pentru mentinerea acestui forum care pana la urma ne unesete pe toti

Dragos, sven, tomcat +tmt, cei din CORE si toti cei care si-au ars neuroni, ficati, si ani din viata organizand un event national

si ar mai fi multe lucruri aici.

 

 

Edit: mi-am permis sa editez putin titlul din (exact ca in armata) in (NU ca in armata).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haideti sa facem propuneri pentru badgeuri si pentru campaign ribbons.

 

1. Campaign ribbons este relativ simplu deoarece in mare se stiu toate eventurile de pana acum si cine a participat la ele. Propun totusi sa se diferentieze intre eventuri tip mil-sim si eventuri tip "almost everything goes". Desi lista nu este updatata, se gasesc ceva informatii aici.

 

2. badeuri: putem sa facem unele serioase (legate de fairplay, spirit de echipa, punctualitate, etc.) si altele or sa fie fuhnny gen "stupid assault badge"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa parca suna altfel. Nu sunt un fan al forumurilor, dar parca am vazut pe undeva o modalitate de diferentiere a userilor functie de vechime, nr de posturi, respectarea regulilor...blabla. Corectati-ma daca gresesc. Asa ca o formula de recunoastere a vechimii sau altele este posibila si nu necesara sau utila in mod obligatoriu la mil-sim.

Cu toate acestea, dupa mintea mea creata, eu cred ca primul pas ar trebui sa fie recunoasterea airsoftului ca sport. Dupa aceea, ca si in alte sporturi, exista grade si le putem adapta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
"navigation expert"- pierdut in padure

 

Se ofera in mod retroactiv? Ca nu mai vreau sa ma mai pierd inca o data xD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Aici aveti dreptate, daca cineva are un grad mai mare in airsoft, nu inseamna ca ar trebuie sa ne conduca...

Dar totusi acel om, daca e increzut, ar putea vrea sa-si exercite "puterea" pe care o are... si din nou s-ar ajunge la certuri.

 

Nu ar trebui sa fie amestecata ierarhia din armata cu un joc !

 

Si in plus, exista o diferentiere intre oameni..

 

Infanterist, DMR, Sniper si SAW Carrier (Unde SAW nu trebuie sa fie neaparat un PARA M249, ci alte arme destul de mari).

 

Daca astea nu va ajung, ar trebui facute niste grade bazate pe experienta. Nu trebuie sa amestecam armata ! Gradele acelea pot fi : Novice, Old Gun, Veteran.. etc. etc.

 

Am dat doar un exemplu simplu. Nu sariti cu bata !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grievous, mai sus si-au dat cu parerea oameni cu destula experienta si vechime in airsoft. Hai sa-i lasam pe ei sa decida, nu vrei? Nu te speria, nimeni n-o sa-si aroge mai multe drepturi ca acum. Sa lasam batranii sa discute ca ei stiu mai bine, si cu ce se mananca airsoftul, si cine sunt aia care stau la masa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu vad de ce ar deranja pe cineva recunoasterea meritelor "veteranilor". sa fim seriosi, un incepator, daca are bun simt, in focul "luptei" face ce-i spune veteranul, chiar daca i se pare ca e gresit. are mai multa experienta, fac ce-mi zice, daca mi se pare gresit din start "ii scot ochii" dupa joc, dar atunci fac ce-mi zice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu sunt impotriva gradelor si oricaror alt fel de insemne "pseudo-oficiale". Si nu o sa port niciodata vreun patch de veteran airsoft sau alte chestii de genul asta.

 

Achievement patchurile AR PUTEA fi ok, e la latitudinea fiecaruia daca le poarta. De asemenea, daca un organizator de event vrea sa dea patchuri, iar e "fine by me".

 

Personal cred ca as purta/accepta mai degraba chestii umoristice (s-au dat cateva exemple bune aici), decat lucruri serioase. Cel putin avand in vedere ce inseamna airsoft azi in Romania.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

mi se pare o chestie destul de interesanta ...eu votez pentru DA !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit: mi-am permis sa editez putin titlul din (exact ca in armata) in (NU ca in armata).

 

Ok, este mult mai bine asa. Nu lasa loc la interpretari. Adevarul este ca la inceput nu aveam o idee atat de clara ca acum. Insa multumita "celor cu bate" si discutiilor cred ca se poate contura ceva funny, util si care sa inspire mandrie si sa stimuleze jucatorii (in special pe cei de mil-sim) sa duca jocul la un alt nivel.

 

si amintesc: e o chestie optionala, daca vrei o porti, daca nu asta e. Nu iti da drepturi, dar ofera celorlalti niste informatii despre tine. Ca e serioasa, sau funny eu personal le-as purta cu aceasi mandrie. Pana la urma airsoftul este practicat de fiecare din noi din pasiune si nu din obligatie (ca ne da vreun ofiter la coaie).

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
wolf citeste restul threadului
Pai tocmai ca l-am citit! Pe tot!

A, bun, daca vreti, nu va opreste nimeni sa dati diplome pentru "cel mai bun" sau "cel mai...opus" ( ), asta e altceva! Dar nu ierarhie! Parerea mea!

Tocmai de aceea intrebasem "grade, ca sa ...ce?"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Nu poti sa impui ierarhie la un joc. Deci prin urmare nu este vorba despre ierarhie... sau zis mai urat, nu este vorba despre oameni care comanda alti oameni.

 

Era vorba despre "grade" care sa arate cat de vechi, priceput, tactic sau frumos este un individ.

My opinion : ar trebui grade care sa exprime exact asta, nu copiate din armata (colonel, capitan, plutonier s.a.m.d.).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa lamuresc situatia.. s-a ajuns la concluzia ca daca se face, s-ar face in gen de "scout badges", merit badges mai exact. Doar niste mici chestii care se dau pentru efectuarea anumitelor activitati. Nu vorbim de killuri aici sau de kill/death ratio sau asa ceva.. doar anumite achievementuri care sunt in concordanta cu spiritul jocului. Aici pot intra si badgeuri de activitate.. "Hero of Black Thunder" suna fain eh?

 

In nici un caz bazate pe o ierarhie si pe ranguri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.