Trolozaurul

Statie incarcare butelie HPA

Recommended Posts

Salut,

 

Mi-a intrat un pitic pe creier care vrea sa-si ia o pusca Tippmann care merge pe HPA. Toate bune si frumoase, dar nu gasesc un centru de incarcare butelii de HPA la 200 de bari. Exista asa ceva pe la noi? Daca nu de HPA, de CO2 exista? As prefera totusi HPA pentru ca e bun in orice conditii meteo.

 

Am vazut si pompe manuale de inalta presiune, dar da...manuale.

 

In caz ca nu stiati de Tippmann, pare o chestie foarte misto, combinatie intre un P* si GBBR:

 

Mersi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

EU!

 

Incarc butelii HPA la 3000 psi, in Bucuresti, zona Lacul-Tei, Stefan Cel Mare sau oriunde daca platiti transportul.

 

Doar Whatsapp, va rog, daca nu e urgenta mare: 0744 trei trei patru sapte trei noua

 

Pretul este 7 lei/0,7 -1,1 l sau 3 lei/ 13 ci la 3000 PSI (la cerere pot incarca si la presiune mai mare daca recipientul suporta si are valabila inspectia). Incarc butelii de maxim 100 ci, nu incarc butelii mai mari.

 

Ofer si sfaturi referitoare la sistemele HPA. Sunt fost jucator de Paintball de competitie si cunosc in amanunt sistemele.

Posed Compresoare profesionale, atat electric cat si pe combustibil, asadar, pot fi prezent la event-uri in tara, daca se cere.

Sunt impatimit HPA si sunt de parere ca este cel mai fiabil si customizabil sistem. Poate fi cel mai precis sistem de angajare daca beneficiaza de un regulator performant, constanta vitezei poate ajunge sa se incadreze in fluctuatii de cateva zecimi(dincolo de virgula).

Povestea cu furtunul atarnand e de mult istorie, se poate ruta si ascunde in sling pana aproape de replica.

Deocamdata lipseste doar posibilitatea intreruperii circuitului cu magazia goala, dar Tippman-ul, promite si in acest sens, are posibilitatea fizica sa o faca.

Pistoalele pot fi modificate prin simpla inlocuire a valvei de alimentare, trebuie doar sa acceptati linia de aer(furtunul), care poate fi moale, subtire, helicoidal sau drept si poate tine loc de lenyard. Singurul dezavantaj este ca schimbul incarcatorului nu mai poate fi atat de rapid, poate fi sa zicem dublu sau triplu ca timp, in functie de abilitatile fiecaruia.

Edited by Northstar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Care e cea mai mica butelie de hpa de pe piata? Intreb in ideea ascunderii in patul replicii, nu m-ar deranja un pat de genul asta: http://www.terranpaintball.ro/detalii-produs/ProductsCatalog-Product/23905-Tiberius-Arms-T15-Paintball-Gun---Black/81-Tiberius-Arms-Paintball-Guns-Tiberius-Arms-Paintball-Guns sau asta http://www.terranpaintball.ro/detalii-produs/ProductsCatalog-Product/23945-Milsig-M17-DMR-BK-/188-Milsig-Guns-Milsig-Guns. Am vazut butelii de 13 CI care spuneau ca tine la 120-130 focuri (banuiesc ca de paintball) cam cat ar tine pentru airsoft ?(cel putin dublu?)

Ma intereseaza si pe mine Tippmann-ul de airsoft pentru ca am jucat paintball cu un M4 de la ei si marile plusuri sunt rezistenta la socuri si reculul (asta ca sa nu mai zic si de sunetul de masina de cusut de la electrice).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu exista butelie de airsoft sau butelie de paintball, daca cumva am sesizat bine confuzia in randurile de mai sus, e vorba de absolut aceeasi butelie, iar cea de 13 ci, cred ca ar trebui sa duca undeva in jur de 200-400 de focuri, depinde de puterea setata, cu precizarea ca se incarca extrem de usor, iti ia 15 secunde sa faci lucrul asta. Ideal ar fi sa fie insotita de un regulator mai performant si eventual mai mic(cel care se afla in capul buteliei).

Eu raman la parerea ca o linie de aer este mai practica si mai confortabila, in masura timpului si daca exista doritori, voi incerca sa exemplific lucrul asta, dar este valabil doar pt Polarstar, la Tippmann nu exista in momentul asta din cate stiu eu rutare prin spate, in zona buffer-tub-ului, ci doar prin pistolgrip.

 

O linie de aer se comporta intocmai ca un sistem de hidratare, butelia in rucsac tactic sau cel dedicat, iar "furtunul" rutat prin sling sau liber, direct in replica sau poate functiona intocmai sistemului de hidratare cu capatul liber(mufa rapida) mascat cu un buson de hidratare si folosit doar la umplerea buteliei de pe replica. Pt cei obisnuiti sa care asa ceva in spate nu ar trebui sa fie o problema, iar pentru carcotasi, exact acelasi exemplu, cari in spate un sac de hidratare, cat se poate de tactic si comod. In cazul unui event cu o durata mai mare in care este necesar si acel sac de hidratare se poate foarte usor opta pentru un rucsacel tactic o idee mai mare care sa iti permita si "inghesuirea" unei "basici de apa".

 

Din pacate treaba cu butelia de 13 ci nu este deocamdata aplicabila sistemelor airsoft HPA ci ramane apanajul markerelor de paintball.

 

Concluzie: singurul sistem valabil si care nu are decat un infim impact estetic neplacut(cativa centimetri si mufa de pe replica, daca se ruteaza prin sling) este remoteline-ul sau linia/furtunul de alimentare, dar avantajele sunt fara numar!

Au iesit pe piata mai nou butelii de aproape 2 l de aer comprimat, din fibra de carbon, competition grade, extrem de usoare si fiabile, suficiente pentru o intreaga zi de joc in conditii in care probabil o baterie de capacitate mare te-ar lasa balta. Pretul face insa diferenta.

Mai exista o diferenta notabila intre Polarstar si Tippmann si anume ca cea din urma poate suporta imersia in apa neavand deloc sisteme electronice, asadar, go SEAL!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu a fost confuzie, doar nu stiam exact cate focuri de airsoft poate duce acea butelie (era specificat doar pentru paintball).

Cred ca voi mai astepta pana la noi modificari pe gustul meu cu un sistem HPA. Mersi de precizari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi mult pentru raspuns. 5 lei pe canistra mi se pare ok, acum se pare ca doar trebuie sa ma hotarasc intre Tippmann si P*.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe hartie ca o prima achizitie Tippmann este mai ieftin si are si recul.

Pana te hotarasti poti cumpara cu 5-6 mil in AEG sh cu care sa vii la joc sa-ti pui oasele-n miscare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Northstar, cum se procedeaza cu reincarcarea buteliilor? Daca incarc 2 butelii la aproape 3000 de psi, pot sa le tin incarcate mai mult timp, sau e recomandabil dupa fiecare joc sa le golesc?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Northstar, cum se procedeaza cu reincarcarea buteliilor? Daca incarc 2 butelii la aproape 3000 de psi, pot sa le tin incarcate mai mult timp, sau e recomandabil dupa fiecare joc sa le golesc?

 

Buteliile de HPA se pot pastra timp indelungat incarcate la presiune maxima, fara efecte negative asupra sistemului, chiar se recomanda sa fie pastrate cu cel putin 1/3 din presiune pentru a nu se deteriora datorita diversilor factori fizici. Singura situatie in care trebuie golite este daca sunt transportate pe calea aerului si aici puteti trage singuri concluziile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O formula buna prin care puteti calcula numarul aproximativ de focuri/butelie, tinand cont de volumul buteliei si de presiunea la care este incarcata in acel moment:

 

(Capacitate butelie) x (Presiune butelie/100) = Numar de focuri.

 

De exemplu, un setup frecvent intalnit si optim ca eficienta:

 

butelie de 88ci / cu o presiune de 4500psi vom calcula (88) x (4500/100) = 3960 focuri la 110psi (400fps cu 0.2g).

 

Dar, tinand cont ca la noi veti putea incarca la cel mult 3000 psi: 88x30=2640 si presiunea asta maxima intr-o butelie rezervor scade progresiv, mai corect ar fi sa consideram o presiune de 2000 psi ca o medie intre incarcari, asadar: 88x20=1760, deci cam o medie de 2000 de focuri /incarcare si ma indoiesc ca sunt muti cei ce joaca intr-o zi normala mai mult de atat, poate exceptie fac event-urile sau cei cu saw-uri.

Aveti la dispozitie si butelii de 100 ci http://www.ansgear.com/Guerrilla_Air_Carbon_Fiber_Tri_Label_Compressed_Ai_p/ysnguerrillacftankg2tri-dc100.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

 

Am un m4 src co2 si doresc sa-l modific pe hpa,am Palmer Low Pressure Stabilizer ce e montat pe un sniper M700 KJW si folosesc o butelie 0,8l (medicala).Intrebarea mea este :are cineva o butelie mai mare sh.de vanzare sau inca una de 0,8 L si le leg cumva impreuna cu un robinet...

Intradevar nu se compara co2 cu hpa.Eu cu sniperu jucam la temperaturi de 5 grade afara si aveam acelasi performante.

Eu incarc butelia la o statie de oxigen,unde incarca si cei de la ambulante,sudorii....2lei + stau 5 min pentru o amarata de factura

 

DSC_0069.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu nu..aer comprimat...la acea statie de oxigen incarca oxigen medical,aer comprimat,co2 si co2 alimentar.Trebuia sa fiu mai explicit sry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Butelia aia este exagerat de grea, este otel, ori presiunea ei maxima este de 2000 psi si nu cred ca astia ti-o incarca in regimul asta. Pornesti din start cu un handicap mare. Te sfatuiesc sa te orientezi spre o butelie de hpa dedicata, ai aluminiu sau fibra de carbon, cu avantajele de rigoare. Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma tot uit la astea si imi curg balele pe aci ) iar asta ), pfuu:

http://www.tippmann.com/p/m4-carbine-airsoft?pp=24

si combinate cu astea:

http://www.tippmann.com/p/m4-co2-magazine-80rnd-10-pack?pp=24

 

ce poate fi mai tare de atat, ai beneficiile unui HPA cu aspectul unui AEG (fara remote line-ul atasat)

spargem pusculita si poate imi aduce mos craciun, macar setul de magazii.

 

multumesc,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca folosesti HPA sau butelii de CO2 de paintball poti folosi incarcatoare normale. Se pare ca reculul este similar cu cel de la gbb-uri.

Incarcatoarele originale nu sunt practice pentru ca daca ai de exemplu un misfeed si trebuie sa scoti incarcatorul, adio 2 tuburi de co2.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, mai incarca cineva buteli pe undeva? sunt tentat sa incerc sistemul wolverine smp si nu stiu unde as putea sa incarc buteliile. Mersi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da incarc eu pana la 300 bari...trebuie sa ai butelia in termen.ICIR.Am compresor scuba de 300 bari incarc frecvent butelii cu aer respirabil.Repet nu incarc daca butelia nu are panson valabil...pansonul etse valabil 5 ani pe teritoriul UE. verificarea buteliei daca nu are panson costa 140 de roni si astepti dupa ea 10 zile,in functie de cum este standul de incercare ocupat.

Tel 0754962823.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now