mardale

Reguli sectiune de publicitate - please read before posting

Recommended Posts

Regulament Vanzare / Cumparare

 

1. Forumul are definita o sectiune speciala dedicata anunturilor de vanzare/cumparare. Postarea unui anunt de acest gen in orice alta arie se considera abatere si se sanctioneaza cu warning.

 

2. Postarea anunturilor in aria rezervata acestora este o facilitate oferita membrilor pentru a se ajuta intre ei si nu constituie un scop al acestui forum. De aceea vor fi descurajate orice tentative de acest gen, iar depistarea unor membri a caror inscriere pe forum a avut doar acest scop (postarea de anunturi) poate duce la stergerea/ban-area contului/IP-ului respectiv. Rubrica de anunturi este vizibila doar membrilor logati pe forum. Nu este permisa utilizarea activa a sectiunii a membrilor cu mai putin de 75 de posturi.

 

Reclamele magazinelor sau ale celor care fac comenzi comune de la magazine online NU SUNT GRATUITE. Mail la ads@airsoftromania.com pentru oferta.

 

3. Anunturile publicitare trebuie sa contina informatii la obiect, dupa cum urmeaza:

 

a. Produse noi, fara modificari:

- model, producator, detalii si specificatii tehnice sau link catre o pagina web care contine toate acestea;

- enumerare succinta a accesoriilor (daca exista) si descrierea lor conform punctului anterior, precum si starea lor (noi sau folosite);

- eventuale defecte;

- pret, daca e fix sau negociabil, detalii despre livrare, alte modalitati de contact (daca se doreste).

 

b. Produse noi, cu modificari. La punctul a) se adauga:

- enumerarea modificarilor aduse produsului;

- detalii si specificatii ale pieselor instalate;

- noii parametri ai produsului, obtinuti in urma modificarilor aduse.

 

c. Produse la mana a doua. La punctul a) se adauga:

- model, producator, detalii si specificatii tehnice, poze reale ale produsului, cat mai recente (nu se admit poze sau link-uri cu produse similare);

- incercati sa va incadrati cu pozele intr-un termen de 48h de la postarea anuntului; daca sariti din termen topicul merge la Junk

- enumerare succinta a accesoriilor (daca exista) si descrierea lor conform punctului anterior;

- informatii asupra uzurii produsului (bile trase, cicluri de incarcare/descarcare, etc);

- eventuale defectiuni sau degradari ale produsului;

- pret, daca e fix sau negociabil, detalii despre livrare, alte modalitati de contact (daca se doreste).

 

4. Este interzisa punerea in vanzare a unui produs (cumparat de pe acest forum), la un pret mai mare decat cel cu care a fost cumparat daca ulterior cumpararii produsului respectiv nu i s-au adus modificari suplimentare.

Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs/serviciu. Daca nu va convine pretul/starea lui, nu va obliga nimeni sa-l achizitionati. Nerespectarea acestui paragraf aduce dupa sine sanctionarea cu warning.

 

Stergerea produselor/titlurilor anunturilor din sectiunea Vanzari/Cumparari, va duce de asemenea la sanctiuni warn/ban. Ca sa fim siguri ca toata lumea a inteles bine: iti pui lista cu "obiecte", pe masura ce vinzi, scrii in dreptul fiecaruia "VANDUT" fara a sterge nimic din postul initial/titlu. Inchiderea topicului se poate solicita prin adaugarea la titlu "Se poate inchide", iar daca nu mai e loc in titlu pt asta, printr-un reply. Sub nici o forma nu se va sterge nici un cuvant din titlul initial.

 

5. Anunturile trebuie in plus sa respecte urmatoarele reguli:

 

a. Sunt interzise anunturile de vanzare a altor articole decat echipamente, replici, consumabile, accesorii, ce au legatura cu airsoftul. Anunturile ce privesc alte genuri de marfuri vor fi sterse.

b. "Bump/Up"-ul este un post care nu aduce nimic nou, are doar scopul de a readuce anuntul in actualitate. Este permis un singur "bump/up" la 24h. Cele 24h se contorizeaza de la ultimul post al initiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau dialog cu cei interesati). Un bump la mai putin de 24h va fi sanctionat cu warning. In cazul in care acesta se repeta, topicul va fi inchis si nu i se va permite initiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeasi tema.

c. Bump-urile mascate (gen: mai am x bucati, "marfa produsul" - up de la mine, reducerile de pret nesemnificative, etc.) indiferent ca ele vin de la initiatorul topicului sau de la un alt user "binevoitor" vor fi sanctionate cu warning. In cazul in care acesta se repeta, topicul va fi inchis si nu i se va permite initiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeasi tema.

d. Reducerile de pret (daca se fac) trebuie sa grabeasca vanzarea, si nu sa prelungeasca inutil topicul. Alegeti cu grija valoarea reducerii, daca e prea mica raportat la pretul produsului, mai bine nu faceti.

e. Este interzisa postarea unui anunt in numele altei persoane (membru Airsoftromania sau nu). In cazul in care un prieten/ruda are ceva de vanzare si doriti sa il ajutati, aceasta se poate face doar postand anuntul in numele propriu, ca si cum produsul va apartine. Cel care posteaza, este singurul raspunzator in fata cumparatorului de calitatea produsului vandut, el da toate relatiile legate de pret, modalitati de livrare, etc.

f. Anunturile gen "un prieten are de vanzare...va rog sa-l contactati la tel..." si altele asemanatoare, nu sunt permise. BUMP-urile pe anuntul respectiv se fac conform regulilor existente si numai de catre initiatorul topicului, nu si de adevaratul proprietar.

Topicurile ce contravin acestei reguli vor fi sterse si membrii respectivi atentionati. In caz de recidiva, sanctiunea se va transforma in warning + suspendare.

g. Fiecare user are dreptul la maxim 3 anunturi de vanzare si 3 anunturi de cumparare (indiferent de sectiunea in care este pus anuntul). Daca un user depaseste limitarea de mai sus si doreste sa deschida unul nou, atunci este obligat sa anunte un moderator pentru a-i inchide unul din anunturile vechi, inainte de a deschide noul anunt. In caz contrar, va primi automat warning. Intr-un topic se pot pune spre comercializare mai multe obiecte simultan.

h. Anunturile in care nu s-a postat nimic mai mult de 6 luni se vor inchide si muta in arhiva automat.

 

6. Raspunderea pentru datele si informatiile din anunt, cade strict in sarcina vanzatorului. Airsoftromania nu se asocieaza in nici un fel cu persoana vanzatorului, textul anuntului sau articolele care fac subiectul tranzactiilor si poate oricand pune la dispozitia organelor competente, la cererea acestora, toate datele despre contul folosit la postarea anuntului, in conditiile stipulate de lege.

 

Recomandari Vanzare / Cumparare

 

0. Nu fiti fraieri / nu dati tepe.

1. Nu se recomanda a vinde/cumpara de la useri care nu sunt in aceeasi localitate cu voi. In general ar fi bine sa stiti cine este tipul caruia ii vindeti/de la care cumparati.

2. Nu se recomanda a cumpara/vinde userilor care nu sunt cunoscuti de comunitatea locala din care fac parte sau nu au un membru cu vechime al forumului care poate da detalii cu privire la ei.

3. Nu se recomanda a cumpara/vinde userilor ce au o atitudine evaziva sau ofensiva cu privire la intrebarile la obiect puse in threadul lor de vanzari/cumparari.

4. Pastrati toate comunicarile scrise cu vanzatorul/cumparatorul. In cazul unei "tepe" acestea pot fi folosite ca dovezi.

5. Anything that looks too good to be true is usually not true.

 

obey_this_sign.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.