Sign in to follow this  
Crazy.Bullet

Regulamentul general al ASR!

Recommended Posts

Reguli generale:

 

A. Dreptul de folosire al forumului va este acordat gratuit in baza respectarii regulamentului.

B. Rezervam privilegiul de a va revoca acest drept in cazul in care consideram ca acest lucru este necesar.

C. Administratorii forumului isi rezerva dreptul de a schimba regulamentul cu sau fara preaviz.

D. Responsabilitatea juridica pentru comentariile postate va apartine in totalitate.

E. Este interzisa postarea de materiale ilegale de orice natura, inclusiv link-uri catre site-uri care contin asemenea materiale.

F. Este interzisa postarea informatiilor care incalca legea drepurilor de autor. In cazul in care este implicita prezentarea unui asemenea material, atasati sursa informationala.

G. Inainte de a posta, folositi functia de cautare a forumului. Poate exista deja raspunsul undeva. Daca totusi postati, si uitati ceva, folositi butonul de "edit". Nu mai postati consecutiv de 2-3-4 ori. Sanctiunea doar pentru post consecutiv repetat, dupa avertizare in prealabil, este warn (2 warn-uri cumulate duce automat la ban temporar sau permanent).

 

Sanctiune pentru nerespectarea acestor reguli: Blocarea accesului cel putin 15 zile sau chiar definitiv, in functie de gravitatea cazului.

 

Membrii site-ului au urmatoarele posibilitati:

 

- Sa isi modifice datele personale, sa isi editeze semnatura, sa publice link-uri, poze, filme, atasamente, etc., atata timp cat acestea nu incalca prezentul regulament;

- Sa isi recupereze parola in cazul in care aceasta a fost uitata;

- Sa isi schimbe singuri parola in cazul in care se considera ca este necesar;

- Sa poarte discutii pertinente si constructive pe marginea subiectelor existente pe forum.

- Alte actiuni care pot aduce un beneficiu in dezvoltarea platformei cum ar fi informatii utile, tutoriale, review-uri.

ATENTIE: - Actiunea de postarea a unui comentariu, deschiderea unui subiect nou sau alte actiuni asemanatoare initiate de un membru al forumului va fi considerata o actiune strict individuala (personala) a membrului in cauza atata timp cat nu se specifica in clar ca acel comentariu/subiect nou reprezinta oficial pozitia intregii echipe/club din care face parte initiatorul/comentatorul.

 

1. Limba folosita pe forumul ASR este de preferinta romana (sau una din limbile de circulatie internationala).

Pe acest site este indicata folosirea limbii romane.

Va rugam sa limitati folosirea altor limbi la citate / fraze bine cunoscute sau traduse.

 

2. Comportament

 

- Tratati-i pe ceilalti cu respect si mentineti discutiile in limitele bunului simt. Nu uitati ca pe forum sunt membrii de varste diferite si a caror experienta difera de la caz la caz, motiv pentru care va rugam sa fiti rabdatori daca uneori apar intrebari sau mesaje (comentarii) care pot parea "stupide" sau "infantile".

- Membrilor forumului le este interzis sa provoace administratorii sau moderatorii in mod deliberat. Comentariile care au ca scop crearea de conflicte vor fi mutate la junk si vor atarna pe veci ca un cazier pentru persoana care le-a scris, iar autorii vor fi sanctionati cu BAN (temporar sau permanent in functie de gravitatea cazului).

- Membrii care vor actiona in mod deliberat impotriva crearii unei comunitati pe acest forum vor fi banati definitiv.

- Inregistrarea in baza de date a forumului cu nickuri obscene sau jignitoare precum si cu date personale false duce la desfiintarea contului pe acest forum si banarea definitiva a IP-ului sau clasei de IP de pe care s-a inregistrat contul.

- Atacurile la persoana, injurii sau cuvinte licentioase nu sunt tolerate nici pe forum, nici prin sistemul intern de mesagerie.

- Atacurile cu conotanta spre violenta fizica sunt de asemenea interzise.

- Nu faceti cereri de HACK, CRACK, WAREZ etc. Nu promovati si nu scrieti mesaje care contravin legilor in vigoare.

- Pentru a depune o plangere impotriva unui alt membru va rugam sa ne comunicati noua. Pe forum nu va faceti dreptate singuri. Este interzis sa faceti acest lucru pe forum.

 

Pentru nerespectarea regulilor de mai sus sanctiunea este BAN permanent.

 

3. Reguli de postare

 

- Orice comentariu cu continut etnic sau rasist extrem , pornografic extrem, ilegal, SNUFF, care face referire la consumul de droguri sau neagreabil in orice fel este complet interzis. In cazuri extreme se poate ajunge la ban definitiv. (amendament personal Crazy.Bullet: permis ţâţe, ţâţisoare, ţâţulici de orice forma si marime).

- Post-hunting-ul este interzis. Acesta se penalizeaza cu warn in prima faza si cu ban temporar (15 zile) daca se continua.

- Necro-posting-ul doar de dragul de a posta se penalizeaza cu warn in prima faza si cu ban temporar (15 zile) daca se continua. Este acceptat necro-post-ul doar daca are legatura stricta cu subiectul in cauza si daca aduce un plus de valoare acelui thread. Sunt considerate subiecte vechi doar cele care au cumulat 6 luni de la ultima postare.

- Nu citati excesiv din comentariile anterioare. Citati doar partile esentiale astfel incat posturile sa nu fie prea lungi.

- Mesajele personale raman personale si nu aveti voie sa le publicati pe site. Ele pot fi comunicate doar adminilor/moderatorilor doar daca incalca una sau mai multe reguli mentionate aici.

- Schimbul de date personale (e-mail, numar de telefon, etc.) se va face in cadrul mesajelor private.

 

Pentru nerespectarea regulilor de mai sus sanctiunea este BAN temporar sau permanent.

 

4. Stiri preluate din mass-media:

 

Pentru a usura citirea stirilor postate preluate din alte locuri (surse, publicatii) cat si pentru a respecta legislatia in vigoare, ii rog pe toti cei care posteaza aici sa incerce pastrarea formatului urmator:

 

Titlu: Denumirea articolului si link catre el

Sursa: Sursa de unde a fost preluat (ziar, web etc)

Autor: Numele autorului, daca nu e mentionat se trece ***

Data: Data aparitiei articolului in sursa

 

Continut: Corp stire / Text articol, in QUOTE

 

ATENTIE: Pentru stirile si articolele preluate din media apartinand SC Editura Intact SRL (Jurnalul National de ex), va rog sa respectati conditiile Comunicatului CRP din 04/10/2005:

 

[...]preluarea fara cost a unor materiale de presa se poate realiza doar in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. In mod obligatoriu, in aceste cazuri, trebuie citata sursa informatiei.

5. Alte reguli

 

- Crearea altor conturi (clone) pentru a scapa de inchiderea contului original este interzisa. Avem posibilitatea tehnica de a detecta instantaneu acest lucru. (Sanctiune: ban permanent pe clasa de IP detectata)

- In cazuri extreme de incalcare a regulilor se pot inchide direct contul, bana email-ul, IP-ul, nume utilizator, etc.

 

6. Actiunile administratorilor

 

- Actiunea/comentariul administratorului/moderatorului este individual(a) (indiferent de natura ei) si nu reprezinta neaparat opinia intregii echipe ASR, asta doar in cazul in care nu se specifica in clar acest lucru.

- Daca postul dumneavoastra a fost mutat la junk/sters/inchis, atunci inseamna ca mutarea/stergerea/inchiderea a avut la baza un motiv intemeiat. Va rugam sa nu il rescrieti.

- Toate reclamatiile sau criticile in legatura cu activitatea administratorului (incluzand aici sanctiunile primite) se vor face numai prin intermediul PM-ului.

 

Acum ca o nota personala (Crazy.Bullet): nu spunem ca suntem zei si nici judecatori supremi. Dar nici nu va trageti cu noi de sireturi pentru ca intotdeauna, subliniez INTOTDEAUNA, intr-un fel sau altul aveti de pierdut. Va tratam pe fiecare in parte ca pe partenerul ideal de discutie/joc pana la proba contrarie. In speranta ca acest regulament este pe placul dvs. va multumesc pentru rabdarea de a-l citi. Necunoasterea regulamentului nu va scuteste de consecintele incalcarii lui.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this