cryo

Review PTW AHUS v2 (KDM) hop-up unit (AEG Barrel)

Recommended Posts

Dupa ce am vazut la Otto versiunea 1 a hop-up-ului facut de KDM (Robert Kastman), si care spre deosebire de alte unitati cu reglare prin ejection port parea sa functioneze foarte bine, m-am hotarat sa imi comand versiunea 2, la momentul respectiv aflata in stadiul de pre-order.

 

Fotografiile sunt de pe pagina de fb a KDM: https://www.facebook.com/KDMcompany

 

image_zps87246b83.jpg

kdm.jpg

1959474_740528919314316_328505414_n.jpg

 

 

Principalele diferente fata de versiunea 1 sunt constructia din otel a camerei (ambele componente principale, precum si existenta unui o-ring sub inelul de reglaj care previne (sau face mai putin probabila) dereglarea hop-ului datorita vibratiilor la tragere.

 

Camera foloseste tevi si gume pentru AEG, avand astfel la dispozitie o gama mult mai larga de alternative decat (relativ) putinele optiuni de calitate pentru tevi de PTW

 

Ca si mod de functionare, un brat metalic apasa pe un nub (care vine inclus, dar pot fi folosite si alternative aftermarket). Gradul de apasare e dat de inelul de reglaj, a carui raza interioara variaza. Exista si un fel de stopper in constructia inelului (foto 2), care impiedica rotirea sa dupa un anumit punct de maxim (spre deosebire de STTS/MDD, unde puteai roti inelul la infinit). Contra-presiunea pe bratul care apasa e data de un mic arc.

 

Montarea si demontarea se face foarte usor, singura unealta necesara fiind un inbus de 1.5 (la fel ca si cheia de reglaj a hop-ului la PTW). Acest inbus uneste cele doua jumatati componente ale camerei

 

Exemplarul pe care l-am primit avea niste cote aiurea la partea din fata, care intra in outer barrel, si anume cele doua "urechiuse" care intra in fantele echivalente din outer barrel erau un pic (1mm) prea groase. Nu era o problema de outer barrel (am probat 4, si OEM steel, si aftermarket de aluminiu diverse variante), in niciuna nu se potrivea. Dupa ce i-am comunicat lui Kastman, mi-a trimis un alt front (din care mai frezase putin), si care s-a potrivit la fix. Din spusele lui, nu a mai primit plangeri de acest gen si de la altii, deci poate a fost o problema singulara.

 

Am montat unitatea, impreuna cu o teava Prometheus EG 6.03 455mm, si cu o guma Prometheus rosie. Surpriza, bilele se blocau la intrarea in guma: aparent "buza" de cauciuc a gumei e cu vreo jumatate de mm prea lunga, si bila efectiv nu trecea prin. Am incercat cateva alternative (Madbull albastru, TM negru), care se comportau mai bine, dar tot dadeau blocaje ocazionale, mai ales pe auto. Din discutiile cu Kastman, mi-a spus ca el foloseste cu mult succes Maple Leaf, asa ca am comandat una. Surprinzator, toate problemele de blocaj au disparut cu guma Maple Leaf.

 

Despre performante (impreuna cu prommy 6.03 si guma maple leaf)

Nu am facut masuratori exacte, dar ochiometric range-ul e cel putin la fel de bun ca sistemul hop + teava Systema 2012 (6.10), iar grupajul e vizibil imbunatatit.

Este mai silentioasa (compresie net superioara fata de camera stoc). Vine cu barrel spacers din aluminiu (care insa pe teava mea aftermarket aveau tendinta sa cada, asa ca le-am inlocuit cu niste banda)

Reglajul prin ejection port este foarte facil si precis, si nu am observat sa se deregleze usor (asa cum se intampla de exemplu la STTS MDD, sau la KDM v1 , care nu are acel oring sub inelul de ghidaj)

Comparativ cu ansamblul hop+ teava Systema 2012, am obtinut o crestere de viteza de aproximativ 12-15 m/s (insemnand ca pot juca DMR cu un cilindru altfel de P2, probabil multumita compresiei superioare si diametrului 6.03 al tevii prometheus.

 

Pe scurt:

 

Plusuri:

- range si grupaj imbuntatit fata de stoc

- reglare facila a hop-ului

- din ce am probat, singura camera de hop aftermarket pentru PTW care se comporta satisfacator

- mult mai multe alternative de tevi / gume AEG disponibile pe piata, comparativ cu oferta pentru PTW

- poate veni cu C-clip pentru Orga Magnus, in caz ca ai asa ceva si precizezi cand dai comanda.

- customer support excelent de la producator (Robert Kastman)

- constructie solida (stainless steel)

- compresie excelenta (se poate traduce in cresteri de viteza, in functie de teava folosita)

 

Minusuri

- Pretul (am dat 99 euro + transport)

- problema cu cotele si nepotrivirea in outer barrel (rezolvata insa foarte ok de Kastman)

- bb jams cu unele gume - pana acum ideala pare a fi Maple Leaf, dar am inteles ca sunt si altele care functioneaza bine

 

Scor final: 4/5

Recomand: Da. Am incercat tot felul de combinatii de gume si camere aftermarket pentru PTW, si e prima de care sunt cu adevarat multumit.

 

P.S. Bonus mini-review: tevile de aluminiu fluted pentru PTW facute de colegul nostru de forum Spin-T:

 

imagejpg3_zps94042672.jpg

imagejpg2_zpsf532617b.jpg

 

Usoare, disponibile in cateva dimensiuni (eu am de 18", dar am pus mana si pe cele mai mici, 16" and lower), finisaj fain, partea fluted arata foarte fain daca nu ai un RIS care sa acopere toata lungimea tevii. Initial voiam sa-mi iau un RIS mai lung (am outer de 18" si RIS de 12"), dar teava lui Spin-t a rezolvat problema estetica. Recomand!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

10x ptr review... Ai idee, este compatibil si cu a&k ptw ? Deocamdata am teava interna si hop up stock. Sincer nu stiu ce sa aleg ca si upgrade...ce fel teava si hop unit...

 

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da, ar trebui sa fie compatibil, din ce am vazut A&K si Systema sunt compatibile ca si camere de hop/outer barrels

Cel mai bine insa, arunca-i o intrebare lui Kastman.

 

L.E. sau si mai bine, daca vine cineva din iasi maine la joc cu un A&K PTW, o sa fac un test si-ti zic sigur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now