Luca Gabriel

Concealment Systems Challenge

Recommended Posts

REGULAMENT GENERAL " CONCEALMENT SYSTEMS CHALLENGE "

 

 

 

 

 

1. REGULI DE SIGURANTA

 

 

 

- Trateaza intotdeauna sistemele de angajare ca si cum ar fi incarcate.

 

- Mentine degetul in afara garzii tragaciului atata timp cat nu intentionezi sa angajezi.

 

- Mentine controlul permanent asupra tevii sistemelor de angajare.

 

- Identificarea corecta a tintei / tintelor cat si a zonelor adiacente acesteia / acestora.

 

 

 

Nerespectarea regulilor de siguranta atrage dupa sine DQ ( descalificare din competitie ).

 

 

 

 

 

 

2. REGULI DE CONDUITA

 

 

 

 

 

- Consumul bauturilor alcoolice cat si a substantelor halucinogene sunt strict intersize ( orice nerespectare a acestei reguli atrage dupa sine DQ si parasirea locatiei de indata ).

 

- Comportamentul fizic violent este strict interzis ( orice nerespectare a acestei reguli atrage dupa sine DQ si parasirea locatiei de indata ).

 

- Limbajul licentios / vulgar in timpul competitei este strict interzis ( la 2 atentionari, persoana in cauza primeste DQ si de asemenea va fi necesar sa paraseasca locatia de indata ).

 

- Este obligatoriu a se respecta zona special delimitata pentru manipularea " la rece " ale sistemelor si reglarea acestora.

Locatia va fi coordonata de catre unul dintre membrii SRA si doar in prezenta acestuia se pot efectua reglajele si manipularea " la rece ".

 

- Este obligatoriu a se pastra linistea de catre concurenti pe timpul efectuarii stagiului de catre un alt concurent ( nerespectarea acestei reguli, va atrage dupa sine mutarea participantilor intr-o zona mai indepartata fata de locul desfasurarii stagiilor.

 

- Este strict interzis sa parasesti SAFETY ZONE-ul fara sa anunti unul dintre membrii echipei SRA ( efectuarea de poze, inregistrari video ale unor concurenti, asistarea la notarea timpului si a punctelor pe tinta ale altor concurenti este strict interzisa. Foto si record video sunt acceptate de catre echipa SRA atata timp cat se efectueaza intr-un mod sigur si bineinteles cu acceptul acesteia.

 

- Transparenta evenimentului este totala, drept pentru care, pentru a intari si mai mult acest fapt, la finalul fiecarui stagiu in parte, calculul punctajelor de pe tinta, vizualizarea timpului final si notarea punctajului final se vor efectua impreuna cu respectivul concurent.

 

 

 

 

 

3. REGULI TEHNICE SI PRACTICE DE MANIPULARE SI ANGAJARE

 

 

 

 

- Echipament necesar - centura pantalon cordura rezistenta, 1 holster de centura + 2 port incarcatoare, sistemul secundar de angajare + 3 incarcatoare, ochelari protectie, vesta tip IDPA, gaz si bb's necesare pentru finalizarea stagiilor din editiile CSC.

 

Este strict interzis echipamentul NINJA TUNE, tip IPSC, datorita statutului acestui event.

 

- Coordonarea concurentului pe stagii se va face de catre 2 arbitri ( Safety Stage Officer 1 si Safety Stage Officer 2, care sunt membrii SRA ).

 

- Coordonarea zonei de " training la rece " si reglare sistem secundar de angajare va fi supervizata de catre Safety Stage Officer 3, care este membru SRA.

 

- Coordonarea intregii activitati practice, a editiei CSC si a activitatii pe glont va fi atribuita Safety Match Officer, memebru SRA, responsabil cu intreaga activitate de safety si coordonare activitate practica.

 

- Ajustarea obligatorie CSC - dispunerea holsterului cu sistemul de angajare cat si a port incarcatoarelor cu incarcatoarele, se va face in dreptul dungilor laterale ale pantalonului concurentului, respectiv ora 9 si ora 3. De mentionat este faptul ca teava sistemului de angajare dispus in holster trebuie sa fie in prelungirea dungii pantalonului, iar primul port incarcator de asemenea trebuie dispus in prelungirea dungii laterale ale pantalonului, urmatoarele portincarcatoare urmand a fi dispuse in spatele primului port incarcator.

 

Aceasta ajustare are statut obligatoriu si se va verifica dispunerea accesoriilor inainte de inceperea fiecarui stagiu in parte.

 

 

- Tinta folosita la CSC este tinta IDPA, zonele de angajare fiind in numar de 3.

 

- Punctajul Tintelor - Zona 1 ( centrala cap / piept ) - 0 secunde penalizare.

Zona 2 ( zona adiacenta 1 ) - 3 secunde penalizare.

Zona 3 ( zona adiacenta 2 ) - 5 secunde penalizare.

 

- Nerespectare ordine traseu - 5 secunde penalizare ( se include si neincadrarea in timp, pe stagiile cu angajare reactiva ).

 

- Incident involuntar angajare - 15 secunde penalizare

 

- Incident tehnic la sistemul secundar de angajare - concurentul are dreptul sa repete stagiul, dar ca ultim concurent in ordinea intrarii pe stagiu.

 

- Atentionarile arbitrilor pe timpul desfasurarii stagiilor sunt : COVER, MUZZLE, TRIGGER, COVER BACK.

 

 

COVER - Dispunerea incorecta a corpului dupa acoperire, caesta expunandu-se prea mult.

 

COVER BACK - Dispunerea sistemului secundar de anagajare in afara coverului, teava trecand peste acoperire.

 

MUZZLE - Manipulare, deplasare a concurentului cu pozitionarea tevii sistemului de angajare intr-o directie non safety.

 

TRIGGER - Dispunerea degetului pe tragaci in momentele de manipulare, deplasare cand concurentul nu angajeaza.

 

- Double Tap - angajare cu sistemul secundar de angajare asupra unor tinte cu 2 bb's-uri cu o cadenta foarte rapida.

 

- Mozambique - angajare cu sistemul secundar de angajare asupra unor tinte cu 3 bb's-uri cu o cadenta foarte rapida, 2 bb's-uri la zona piept a tintei si 1 bb's la zona cap a tintei.

 

- Tactical Sequence – Angajare asupra mai multor tinte cu un numar minim de bb’s-uri si revenirea asupra acestora cu dublarea / triplarea angajarilor cerute pe stagiu ( 1 / 1 / 2 – revenire la primele 2 tinte si 1 / 1; 2 / 2 / 3 – revenire la primele doua tinte si 1 / 1 )

 

- Tactical Priority Engajament – modul de angajare asupra tintelor in ordine tactica. ( orice tinta / tinte cele mai apropiate de concurent in stagiul respectiv sunt angajate primele cu un numar mai mic de bb's-uri, apoi ultima tinta, adica cea mai indepartata este angajata ultima cu numarul maxim de bb's-uri cerut pe stagiu, pentru a nu mai reveni la aceasta, urmand apoi sa se reia angajarea la fiecare tinta apropiata cu numarul ramas de bb's-uri pe tinta. Un exemplu poate fi dipsunerea a 3 tinte in fata concurentului, pe diagonala, crescator dispuse ca distanta. Daca pe acel stagiu se cere TACTICAL SEQUENCE Double Tap, cu o schimbare rapida de incarcator, concurentul angajeaza prima tinta cea mai apropiata si a doua tinta cea mai apropiata cu cate 1 bb's, iar ultima tinta, a treia va fi angajata cu 2 bb's, urmeaza speed reload si apoi inca 1 bb's la tinta 1 si 2. Angajarea va fi 1-1-2-Speed Reload-1-1. Acelasi lucru se intampla si la TACTICAL SEQUENCE Mozambique, singura diferenta fiind ca se vor angaja 2 bb's la primele tinte, urmand ca la ultima, la a treia tinta sa se angajeze 2 piept-1 cap )

Share this post


Link to post
Share on other sites

M.A.T. multumeste S.R.A. pentru implicarea si organizarea editiilor Concealment Systems Challenge 2013

iata o scurta retrospectiva a echipei noastre la aceste eventuri

ne vedem in 2014!

 

 

 

vezi in HD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare dragilor. In acest an CSC-ul se va sustine in aceeasi formula, totusi din cauza altor proiecte SRA vom reusi sa organizam doar 2 editii 2014.

 

Vom reveni in cel mai scurt timp cu alte toate detaliile. SRA nu renunta la CSC si RSC ci doar modeleaza un nou program vis a vis de activitatea sa, program ce va fi pus la dispozitia voastra in cel mai scurt timp.

 

Astfel o sa pueti alege din timp, prin inscriere online, event-ul la care doriti sa participati.

 

 

 

Until next time, keep training !!!

 

Masashy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar imi pare rau! Anul trecut m-am deplasat de la Braila pentru a participa, am mai adus si pe altii cu mine, i-a piscat si pe ei virusul si...acum ne tratam sa ne treaca. O sa incercam sa facem si la noi asa ceva, suntem la inceput, sper sa va putem invita la anul. Din pacate nu putem oferi posibilitatea tragerii cu arma reala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragilor, nu va pierdeti increderea. Nu se termina nimic ci doar am avut de pus la punct anumite lucruri vis a vis de activitatile SRA pentru finalul acestui an si pentru 2015.

Scoala Romaneasca de Airsoft nu renunta la CSC si RSC sub nici o forma, asa ca nu mai trageti concluzii pripite.

 

Aceasta pauza de activitate a fost tocmai pentru a incerca sa va oferim o paleta sigura de activitati pe 2015.

 

Asteptam ca la finalul acestui an sa finalizam proiectul cu echipa de joc a SRA si totodata sustinerea unei editii Open Day pentru CSC.

 

In curand o sa va punem la dispozitie detaliile pentru aceasta editie CSC, dar putem sa va spunem ca va fi o editie OPEN DAY, fara taxa de participare, iar ca o data aproximativa, luam in calcul luna noiembrie, prima jumatate a acesteia.

 

Stay tuned guys and...

 

" Until next time, keep training ! "

 

Masashy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă e noiembrie, presupun că va fi organizat într-un spațiu indoor - nu de alta, dar cred că afară va deveni destul de frig pentru gaz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salve dragilor. Dupa un timp prea indelungat, va pot spune ca CSC 2015 is on the the fucking way guys !!!!!!!!!!!!

 

Preconizam ca incepand cu luna Aprilie, sa strangem randurile pentru CSC 2015, cu aceeasi locatie super cool, adica poligonul Anatolie Salceanu by CTS TUNARI si cu acelasi modul de real shooting, la final de competitie. Formatul se pastreaza si speram sa refacem grupa vesela din anbii trecuti

 

Vom reveni in cel mai scurt timp cu detalii vis a vis de CSC 2015 si " prepare the fucking gear already !!! "

 

 

 

" Until next time, keep training !!! "

 

Masashy - SRA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa o pauza intr-adevar prea lunga, dragilor....suntem incantati sa va anuntam ca in week-end-ul 18-19.04.2015, CSC 2015 Editia 1 se va desfasura in aceeasi locatie minunata, Poligonul Joita / Anatolie Salceanu.

 

Rugam pe aceasta cale, sa incepeti usor usor pregatirile, gear-ul...faceti-va inspectiile la secundar si incarcatoare pentru ca desi este prima editie din acest an, o vom incepe in forta.

 

Detaliile vis a vis de tabelul pentru inscrieri, premiile, REAL SHIT SHOOTING HOUR si bineinteles STAGIILE, o sa fie puse la dispozitia voastra in cursul saptamanii viitoare. Totodata, teaser-ul de prezentare si event-ul oficial va fi la dispozitia voastra si pe facebook.

 

 

Stay tuned and get ready guys because the game is ON !!!

 

 

" Until next time, keep training ! "

 

Masashy - SRA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci se mai petrece? Dacă da, când?

 

Mulțumim!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragii nostri, din motive independente de vointa noastra amanam competitia pentru o data ulterioara. Va tinem la curent cu noile informatii. Multumim pentru intelegere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da' de ce nu ne vedem noi to[n]ți laolaltă cu o rezervă suficientă de cutii de bere (FĂRĂ bere, nesătuilor!) și o facem lată? Fără premii, corect, da' nu ne oprește nimeni să ne vedem și să găurim table...

Share this post


Link to post
Share on other sites

In lipsa CSC-ului dupa care oftez sincer, puteti veni la competitiile organizate de noi cam la doua luni la Braila sau Galati, alternativ. Stiu ca este un efort, nu mic, dar..... In plus, sunteti datori, eu am venit de la Braila la CSC de trei ori in 2013 ! Ieri, la Galati, tocmai am desfasurat al doilea concurs din anul acesta. Avem si un campionat deja inceput. Sunteti oricand bineveniti si sper sa va simtiti bine asa cum eu m-am simtit foarte bine printre voi! Detalii pe FB https://www.facebook.com/csavalahia dar mai mult pe site-ul nostru http://www.csavalahia.ro. Azi nu functioneaza, se muta serverele. Sper sa rezolvam repede.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now