Luca Gabriel

REGULAMENT GENERAL C.S.C

Recommended Posts

REGULAMENT GENERAL " CONCEALMENT SYSTEMS CHALLENGE "

 

 

 

 

1. REGULI DE SIGURANTA

 

 

 

- Trateaza intotdeauna sistemele de angajare ca si cum ar fi incarcate.

 

- Mentine degetul in afara garzii tragaciului atata timp cat nu intentionezi sa angajezi.

 

- Mentine controlul permanent asupra tevii sistemelor de angajare.

 

- Identificarea corecta a tintei / tintelor cat si a zonelor adiacente acesteia / acestora.

 

 

Nerespectarea regulilor de siguranta atrage dupa sine DQ ( descalificare din competitie ).

 

 

 

 

 

 

2. REGULI DE CONDUITA

 

 

 

 

 

- Consumul bauturilor alcoolice cat si a substantelor halucinogene sunt strict intersize ( orice nerespectare a acestei reguli atrage dupa sine DQ si parasirea locatiei de indata ).

 

- Comportamentul fizic violent este strict interzis ( orice nerespectare a acestei reguli atrage dupa sine DQ si parasirea locatiei de indata ).

 

- Limbajul licentios / vulgar in timpul competitei este strict interzis ( la 2 atentionari, persoana in cauza primeste DQ si de asemenea va fi necesar sa paraseasca locatia de indata ).

 

- Este obligatoriu a se respecta zona special delimitata pentru manipularea " la rece " ale sistemelor si reglarea acestora. Locatia va fi coordonata de catre unul dintre membrii SRA si doar in prezenta acestuia se pot efectua reglajele si manipularea " la rece ".

 

- Este obligatoriu a se pastra linistea de catre concurenti pe timpul efectuarii stagiului de catre un alt concurent ( nerespectarea acestei reguli, va atrage dupa sine mutarea participantilor intr-o zona mai indepartata fata de locul desfasurarii stagiilor.

 

- Este strict interzis sa parasesti SAFETY ZONE-ul fara sa anunti unul dintre membrii echipei SRA ( efectuarea de poze, inregistrari video ale unor concurenti, asistarea la notarea timpului si a punctelor pe tinta ale altor concurenti este strict interzisa. Foto si record video sunt acceptate de catre echipa SRA atata timp cat se efectueaza intr-un mod sigur si bineinteles cu acceptul acesteia.

 

- Transparenta evenimentului este totala, drept pentru care, pentru a intari si mai mult acest fapt, la finalul fiecarui stagiu in parte, calculul punctajelor de pe tinta, vizualizarea timpului final si notarea punctajului final se vor efectua impreuna cu respectivul concurent.

 

 

 

 

 

3. REGULI TEHNICE SI PRACTICE DE MANIPULARE SI ANGAJARE

 

 

 

 

- Echipament necesar - centura pantalon cordura rezistenta, 1 holster de centura + 2 port incarcatoare, sistemul secundar de angajare + 3 incarcatoare, ochelari protectie, vesta tip IDPA, gaz si bb's necesare pentru finalizarea stagiilor din editiile CSC.

Este strict interzis echipamentul NINJA TUNE, tip IPSC, datorita statutului acestui event.

 

- Coordonarea concurentului pe stagii se va face de catre 2 arbitri ( Safety Stage Officer 1 si Safety Stage Officer 2, care sunt membrii SRA ).

 

- Coordonarea zonei de " training la rece " si reglare sistem secundar de angajare va fi supervizata de catre Safety Stage Officer 3., care este membru SRA.

 

- Coordonarea intregii activitati practice, a editiei CSC si a activitatii pe glont va fi atribuita Safety Match Officer, memebru SRA, responsabil cu intreaga activitate de safety si coordonare activitate practica.

 

- Ajustarea obligatorie CSC - dispunerea holsterului cu sistemul de angajare cat si a port incarcatoarelor cu incarcatoarele, se va face in dreptul dungilor laterale ale pantalonului concurentului, respectiv ora 9 si ora 3. De mentionat este faptul ca teava sistemului de angajare dispus in holster trebuie sa fie in prelungirea dungii pantalonului, iar primul port incarcator de asemenea trebuie dispus in prelungirea dungii laterale ale pantalonului, urmatoarele portincarcatoare urmand a fi dispuse in spatele primului port incarcator.

 

Aceasta ajustare are statut obligatoriu si se va verifica dispunerea accesoriilor inainte de inceperea fiecarui stagiu in parte.

 

- Tinta folosita la CSC este tinta IDPA, zonele de angajare fiind in numar de 3.

 

- Punctajul Tintelor - Zona 1 ( centrala cap / piept ) - 0 secunde penalizare.

Zona 2 ( zona adiacenta 1 ) - 3 secunde penalizare.

Zona 3 ( zona adiacenta 2 ) - 5 secunde penalizare.

 

- Nerespectare ordine traseu - 5 secunde penalizare ( se include si neincadrarea in timp, pe stagiile cu angajare reactiva ).

 

- Incident involuntar angajare - 15 secunde penalizare

 

- Incident tehnic la sistemul secundar de angajare - concurentul are dreptul sa repete stagiul, dar ca ultim concurent in ordinea intrarii pe stagiu.

 

- Atentionarile arbitrilor pe timpul desfasurarii stagiilor sunt : COVER, MUZZLE, TRIGGER, COVER BACK.

 

COVER - Dispunerea incorecta a corpului dupa acoperire, caesta expunandu-se prea mult.

 

COVER BACK - Dispunerea sistemului secundar de anagajare in afara coverului, teava trecand peste acoperire.

 

MUZZLE - Manipulare, deplasare a concurentului cu pozitionarea tevii sistemului de angajare intr-o directie non safety.

 

TRIGGER - Dispunerea degetului pe tragaci in momentele de manipulare, deplasare cand concurentul nu angajeaza.

 

- Double Tap - angajare cu sistemul secundar de angajare asupra unor tinte cu 2 bb's-uri cu o cadenta foarte rapida.

 

- Mozambique - angajare cu sistemul secundar de angajare asupra unor tinte cu 3 bb's-uri cu o cadenta foarte rapida, 2 bb's-uri la zona piept a tintei si 1 bb's la zona cap a tintei.

 

- Tactical Sequence - modul de angajare asupra tintelor in ordine tactica. ( orice tinta / tinte cele mai apropiate de concurent in stagiul respectiv sunt angajate primele cu un numar mai mic de bb's-uri, apoi ultima tinta, adica cea mai indepartata este angajata ultima cu numarul maxim de bb's-uri cerut pe stagiu, pentru a nu mai reveni la aceasta, urmand apoi sa se reia angajarea la fiecare tinta apropiata cu numarul ramas de bb's-uri pe tinta. Un exemplu poate fi dipsunerea a 3 tinte in fata concurentului, pe diagonala, crescator dispuse ca distanta. Daca pe acel stagiu se cere TACTICAL SEQUENCE Double Tap, cu o schimbare rapida de incarcator, concurentul angajeaza prima tinta cea mai apropiata si a doua tinta cea mai apropiata cu cate 1 bb's, iar ultima tinta, a treia va fi angajata cu 2 bb's, urmeaza speed reload si apoi inca 1 bb's la tinta 1 si 2. Angajarea va fi 1-1-2-Speed Reload-1-1. Acelasi lucru se intampla si la TACTICAL SEQUENCE Mozambique, singura diferenta fiind ca se vor angaja 2 bb's la primele tinte, urmand ca la ultima, la a treia tinta sa se angajeze 2 piept-1 cap )

 

 

 

Until next time, keep training !!!

 

Masashy - SRA

Share this post


Link to post
Share on other sites

este vorba despre holsterele tip IPSC, dar si despre pistoale care nu au voie cu reflex dot sighturi.

 

edit1. cred ca ar fi indicat ca acest topic sa fie facut sticky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reglajul la rece este acea angajare de reglare a sistemului pentru a se confirma ca nu au aparut probleme tehnice la acesta iar directia de angajare pe distantele fata de tinte sunt constante.

Daca mai ecista alte nelamuriri, va rog sa intrebati si noi o sa le clarificam Catalin.

 

Until next time, keep training !!!

Masashy - SRA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eram nelamurit pentru ca am crezut, tot timpul, ca "la rece" inseamna sa nu tragi efectiv. Sa simulezi. Si nu intelegeam cum poti realiza si mai ales verifica un reglaj fara sa tragi si sa vezi rezultatul obtinut.

Cred ca este vitala existenta unui loc unde pot fi incercate "la cald" replicile pentru ca, cel putin mie, functionarea lor mi se pare deja o loterie. Cand merg, cand nu merg!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Catalin, angajarile " la rece " se vor efectua in acelasi loc ca si la editia a - III - a, acela fiind spatiul special delimitat. " Reglarea la rece " este aceea care nu este temporizata, notata, calculata si care are rolul de a se efectua ultimele reglaje ale sistemului secundar de angajare...de aceea poarta denumirea aceasta. Spatiul special delimitat este pentru toti concurentii, acesta fiind coordonat de un membru SRA tot timpul.

 

Until next time, keep training !!!

Masashy - SRA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu permisiunea voastra, o nota parca as schimba la delimitarea zonelor, adica fara referinte gen - cap, trunchi, nas, gat, etc. Tintele IDPA nu sunt marcate dupa zone ale corpului uman si nici nu intentioneaza sa se considere umanoide ca forma. Eu va sugerez sa o tineti cat mai pe linia sportiva mai ales cand treceti la glont. Este singura sansa sa obtinem intr-un viitor oarecare, recunostere ca sport.

 

Altfel este de mare lauda faptul ca ati realizat un regulament. Mare pas (poate unul dintre cele mai importante) catre indeplinirea conditiilor formale necesare unei competitii adevarate. Felicitari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pot fi facute propuneri la regulament? altele decat cea cu scoaterea regulii COVER BACK.

nu ma gandesc decat la asemanari cu regulile IDPA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KIT, propunerile sunt binevenite, dar vom posta REGULAMENTUL CSC Final dupa Finala CSC 2013. Atunci vom organiza un Open Day la ARENA vis a vis de competitie, Open Day in care vom pregati stagii si vom sustine si un schimb de pareri, in urma caruia vom analiza si stabili totul. Deocamdata, continuam asa. Multumesc.

 

Until next time, keep training !!!

Masashy - SRA

Share this post


Link to post
Share on other sites

atunci nu are rost acum. ma gandeam la schimbarea sistemului de punctaj. penalizarile sa fie de 1 sec si 3 sec, prin asta incurajand si participantii sa sustina stagiile intr-un tempo mai ridicat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sistemul de punctare nu se va schimba si nici nu vom merge spre directia de tir dinamic IPSC / ACTION AIR dand valoare mai mare vitezei concurentului. Este un challenge TACTICO-DINAMIC, in care echilibrul elementelor tactice se imbina cu elementele de viteza dinamice. Punctajul si sistemul de abordare al CSC ramane identic, dar pana la finalul anului dorim sa mai schimbam anumite elemente, mici, fara sa denaturam ideea de la care a plecat si continua CSC. Tocmai de aceea, dorim sa organizam acel Open Day in care schimbul de pareri, pe langa cateva stagii de dezmorteala..., sa aduca un echilibru tuturor...desi nu consider ca ceva foarte profund se merita schimbat. Dar...

 

Anul acesta, ca surpriza in primul rand pentru tine KIT, avem deja finalizat un nou concept de challenge...care a avut acum 2 ani de zile editia pilot...REACTIVE SYSTEMS CHALLENGE...care se va desfasura pe echipament de fast shooting. Deocamdata, nu spun mai multe...o sa auda si o sa vada toata lumea.

 

Until next time, keep training !!!

Masashy - SRA

Share this post


Link to post
Share on other sites

La Reactive Systems Challenge o să fie voie și cu AG-ul montat pe sistemul principal? Dacă tot intru în criză de timp, măcar umplu țintele de bile și-am terminat povestea

 

Știu, știu: cap am... minte ce-mi mai trebuie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrebare: care e sensul "COVER BACK - Dispunerea sistemului secundar de anagajare in afara coverului, teava trecand peste acoperire" atata vreme cat in IDPA nu exista asa ceva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In IDPA...corect. CSC-ul se bazeaza in proportie de 95% pe sistemul IDPA, dar trebuie sa tinem cont si de jocurile si tehnicile de airsoft pe care este necesar a fi implementate la un nivel ridicat. Din moment ce in timpul jocului de airsoft, iesi ca tantalaul cu teava dupa un perete / cover, etc...iti desconspiri pozitia si adversarul are posibilitatea sa te angajeze intr-un fel sau altul...iar in real shit world...nu este cazul sa specific de ce nu este bine sa scoti pistolul / principalul pe dupa ciover...dar aceasta am adaugat-o sa intaresc spusele de mai sus. Noi avem activitatile 80% bazate de training-uri, fapt care ne obliga sa punem in aplicare 100% tehnicile tactice si in competitiile CSC. In IDPA sunt doar cateva elemente tactice de care se tine cont, tocmai pentru a nu il transforma intr-un tactical competition 100%. In CSC, statutul educativ va fi prezent permanent, indiferent cat de mult vor invatata unii sau altii.

 

Sper ca raspunsul ti-a satisfacut curiozitatea...

 

Until next time, keep training !!!

Masashy - SRA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.