Swarm

Concurs airsoft sniping "Airsoft Crosshair Elite"

Ai participa la un astfel de concurs?  

40 members have voted

 1. 1. Ai participa la un astfel de concurs?

  • 3. Inca nu m-am hotarat
   13
  • 2. NU
   10
  • 1. DA
   17


Recommended Posts

Crosshair Airsoft Team organizeaza un concurs cu ocazia lansarii locatiei noi pentru "Piramida Campionilor".Am zis sa facem ceva pentru fiecare airsofter in parte,asa cum piramida stiumleaza jocul in echipa coordonarea si rezistenta fizica,vrem ca acest concurs sa ia in considerare celelalte calitati necesare sportivului de airsoft :camuflarea ,calmul,rabdarea,stapanirea de sine acestea fiind in egala masura importante pentru oricare dintre noi.

Astfel am ajuns sa creez un concept de Concurs de sniping.Nu e un concurs de tir,va avea elemente de tir dar,va avea elemente de infiltrare si camuflaj precum si elemente de decizie tactica de moment.

Concursul se va desfasura pe durata unei zile,undeva in luna mai.

Premiile vor fi consistente si vor consta in replici de tip sniper si echipament de sniper.

Deasemenea vom lansa acolo si noua gama de bile pentru sniper 3S Super Sniper Shots care vine sa completeze seria Medusa si Super Sport.

Mai multe detalii vor veni in momentul in care stiu ca avem suficienti oameni dornici de asa ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dane, daca nu postezi regulamentul competitiei s-ar putea sa nu prea voteze sau sa voteze si cand vor vedea regulamentul sa nu participe.

Cu titlu de recomandare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok,am sa il postez,dar e inca in faza de proiect,adica am un schelet,pe el mai pot aparea mici modificari in functie de ce vedem noi in teren in testele care le vom face in aprilie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hartasniper.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

Regulament oficial Competitie "Airsoft Crosshair Elite"

 

I.GENERALITATI

 

1. Prezentul Regulament are scopul de a stabili reguli si norme care, aplicate in mod unitar, nediferentiat, stau la baza organizarii si desfasurarii competitiei sportive de airsoft "Airsoft Crosshair Elite".

 

2. Regulamentul defineste si reglementeaza conditiile de organizare, participare, clasificare si de natura tehnica ale competitiei.

 

3. Prezentul regulament are ca scop definirea unei noi subramuri de airsoft,Airsoft Sniping.

 

II. OBIECTIVE

 

2.1. Valorificarea la nivel maxim, in competitii, a potentialului fizic, tehnic, tactic, psihologic si teoretic, dobandit prin pregatirea practica, sportiva.

 

2.2. Optimizarea componentelor pregatirii sportive proprii, prin integrarea cunostintelor si a metodologiei insusite in pregatirea sportiv-aplicativa.

 

2.3. Evaluarea obiectiva a randamentului sportiv propriu al tuturor competitorilor.

 

2.4. Manifestarea constanta a unui comportament bazat pe respect fata de reguli, organizatori, fata de toti competitorii, arbitrii, precum si fata de spectatori.

 

 

III. MODUL DE DESFASURARE A CONCURSULUI

 

3.1.CADRUL GENERAL DE DESFASURARE

 

3.1.1. Fiecare participant la CONCURSUL „Airsoft Crosshair Elite” trebuie sa actioneze in regim de lupta in spatiu deschis in vederea atingerii unor obiective pe durata de timp prestabilita.

 

3.1.2. Toti competitorii vor avea la dispozitie suprafete si conditii egale de desfasurare.

 

 

3.2.CADRUL SPECIFIC DE DESFASURARE

 

3.2.1.Sportivi Participanti

 

3.2.1.1.Fiecare Sportiv va lua startul avand asupra sa replici de airsoft, bilele din plastic(0,2-0,4 grame) care servesc ca proiectile si echipamentul in conformitate cu specificul airsoft.Echipamentul obligatoriu include ochelari/masca specifica jocurilor airsoft, aeg sau gbb sau spring sniper dar si alte elemente auxiliare necesare cum ar fi binoclul,fumigene,telemetrul...etc.

 

3.2.1.2.Participantii la concurs vor respecta intocmai indicatiile membrilor serviciului de arbitraj pe toata durata concursului. Responsabilitatea pentru actiunile facute revine fiecarui participant in parte. Orice actiune preconceputa, care ar putea duce la ranirea, vatamarea corporala a participantilor la concurs sau a arbitrilor, precum si neincadrarea in normele si regulile de concurs si conduita stabilite de catre Organizatori si/sau cerute de catre arbitri pe timpul concursului, vor atrage dupa sine, in consecinta, eliminarea din competitie a persoanei care a provocat sau au produs incidentul/incidentele.

 

3.2.1.3.Fiecre sportiv va avea o banderola cu un numar de concurs,unic,si dupa care va fi indentificat.

 

 

3.2.2. Suparafata terenului

 

3.2.2.1.Terenul va fi de tip deschis :woodland,urban.

 

3.2.2.2.Suprafata totala a terenului este variabila dar nu mai mica de 20000 m2

 

 

3.2.3 Marcarea Terenului

 

3.2.3.1.Suprafata de desfasurare a jocului va fi marcata pe toate laturile de banda reflectorizata pentru a arata limita(marginile) terenului)

 

3.2.3.2.Fiecare iesire si intrare in joc va fi marcata cu un set de marcaje vizibile.

 

3.2.3.3.Fiecare obiectiv va fi marcat cu un numar vizibil de la distanta.

 

 

3.2.4 Sisteme de camuflaj si obiective

 

3.2.4.1.Pe suprafata terenului vor fi prezenta sisteme de camuflare formate din ridicaturi de pamant si panouri din material plastic cu suporti metalici,santuri si alte elemente de camuflare.

 

3.2.4.2.Fiecare sistem de camuflare va permite apropierea in multiple moduri de fiecare obiectiv.

 

3.2.4.3.Numarul de obiective prezent pe suprafata terenului este de 2 .

 

3.2.4.4.Fiecare obiectiv va avea inscriptionat numarul de puncte specific care se acorda in cazul in care este atins.

 

3.2.4.5.Fiecare obiectiv va avea prezent in apropiere un arbitru care va valida/invalida atingerea obiectivului.

 

 

3.2.5 Sistemul de punctaj

 

 

 

3.2.5.1.Fiecare obiectiv va valora un numar de puncte in functie de distanta fata de punctul de la care a fost atins (vezi harta) ,obiectivelele reprezinta o tinta rotunda cu valori de la 1 la 10 puncte in functie de apropierea de centrul tintei.

 

 

 

3.2.6 Durata in timp

 

 

3.2.6.1 Fiecare competitie va dura 8 ore

 

 

3.2.6.3 Fiecare concurent va avea la dispozitie 10 minute pentru indeplinirea obiectivelor,acest timp insa poate varia in functie de marimea terenului.

 

 

 

IV. PROBELE / SCENARIUL COMPETITIEI

 

5.1 Scopul fiecarui concurent prezent in competitie este acela de a aduna la sfarsitul perioadei de joc cat mai multe puncte prin indeplinirea obiectivelor.

 

5.2 Fiecare obiectiv va fi fix si va fi cotat un un anumit numar de puncte ,invariabil.

 

5.3.Numarul de puncte pe care competitorul reuseste sa le stranga in perioada de timp prestabilita este UNICUL ELEMENT IMPORTANT al evaluarii .

 

 

V.REGULAMENT ARIBITRAJ

 

8.1. Arbitrul este suveran si independent fata de competitori si organizatori

 

8.2. Arbitru trebuie sa cunoasca regulile competitiei si scenariul

 

8.3. Arbitru trebuie sa fie ferm in luarea hotararilor

 

8.4. Arbitrul sanctioneaza orice acte de indisciplina privind regulamentul competitiei.

 

8.5. Numarul de arbitrii prezenti va fi de 3 .Cate unu pentru fiecare obiectiv si unul pentru clasament/punctaje.

 

8.6. In cazul in care un jucator angajeaza un dialog pe ton ridicat cu arbitrul este eliminat din concurs.

 

8.7. In cazul de scoatere a protectiei pentru ochi in conditii de nesiguranta(in timpul jocului) atrage dupa sine eliminarea din concurs.

 

8.8. In cazul in care un jucator se plaseaza in afara limitelor terenului din difereite motive ,fara a anunta in prealabil arbitrul de natura problemei pentru care ar dori sa paraseasca terenul este eliminat din concurs.

 

8.9 Orice tip de violenta fizica este total interzis,in acest caz penalizarea va fi cea de Eliminare pe Intreaga durata a competitiei din acel an a sportivului implicat si descalificarea din competitie .

 

8.10. Consumul de alcol,substante anabolizante,halucinogene,etnobotanice,si alte substante interzise este stric interzis pentru toti cei angajati in competitie pe toata durata etapei.Sanctiunea va fi eliminarea din competitie.

 

 

VI.Regulament replici folosite

 

6.1.Replicile cu care se poate concura sunt replicile care au propulsie electrica,gas,CO2,Spring cu o teava interna de minim 470 mm si care pot actiona in mod semi-automat.Incarcatoarele acceptate vor fi doar cele mid si real cap

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

Scenariul detaliat al desfasurarii competitiei:

 

Fiecare competitor va pleca din puntul marcat pe harta cu o steluta.

 

Primul obiectiv

 

Primul obiectiv va avea linga el prezent un arbitru.

Scopul concurentului este sa obtina maximul de punctaj din 3 lovituri asupra tintei.Loviturile vor fi aplicate de la o distanta de minim 30 metri distanta data de semicercul rosu de pe harta.

Concurentul va anunta strtul competitiei,el va pleca dintr-o pozitie camuflata fata de punctul de vizibilitate al arbitrului.El va trebuii sa se furiseze folosind elementele de camuflaj de pe teren pina intr-o pozitie

pe care el o considera propice pentru angajarea tintei dar nu dincolo de semicercul rosu.Odata ajuns in aceasta pozitie va folosii un fluier(pe care il va primii la inceput) pentru a anunta ca a ajuns in acea pozitie.

Daca din momentul plecarii si pina in momentul in care a ajuns in punctul considerat optim pentru tragere concurentul NU a fost observat de catre arbitru punctajul obtinut in urma angajarii tintei (suma celor 3 trageri) va fi dublat.

Daca va fi observat atunci arbitrul va anunta asta si concurentul poate angaja tinta din punctul marcat cu X pe harta aflat la o distanta de approx 35 metri fata de tinta.

Dupa executarea celor 3 trageri catre prima tinta a fost efectuat ,concurentul va purcede catre cel de-al doi-lea obiectiv.

 

Al doi-lea obiectiv

 

Al doi-lea obiectiv va avea linga el prezent un arbitru

Scopul concurentului e sa decida care este cel mai bun traseu pentru el in angajarea tintei de la al doi-lea obiectiv.

Vor exista 3 trasee : Primul traseu va fi fara obstacole dar punctul de tragere obligatorie va fi la distanta de 55 de metri de tinta.

al doi-lea traseu va contine elemente de dificultate mica si medie de trecut dar punctul de tragere va fi la 48 de metrii iar la punctajul obtinut din trageri se va adauga 3 puncte.

al trei-lea traseu va contine elemente de dificultate medie si mare de trecut dar punctul de tragere va fi la 41 de metrii iar la punctajul obtinut din trageri se va aduaga 5 puncte.

 

In urma insumarii punctelor obtinute de la cele doua obiective se va face clasamentul final.

 

Numar de locuri diponibile 30

Ora de incepere 10.00.Ora de final 17.00

Taxa de participare 60 ron include mancarea ( un sandwich dimineata si un gratar+bere dupa)

Premii in valoare 2000 ron

Pentru inscriere trimite-ti PM mie sau Mail la adresa Airsoftsport@yahoo.ro

Data maxima de inscriere :25 martie 2012

Data maxima de plata 15 aprilie 2012

Share this post


Link to post
Share on other sites

Binete

 

Interesant proiectul .....as avea o remarca de facut.

 

1. Chestia cu ....daca arbitrul "m-a vazut sau nu m-a vazut " cand am parcurs traseul pana la pozitia de tragere o vad plina de subiectivism.......lasa loc de interpretari ......un amanunt important ar fi deasemenea sa aflam daca arbitrul va folosi un binoclu sau nu.

 

In cazul in care arbitrul a spot-uit sniper-ul propun sa dea coordonatele acestuia ( exemplu....intre pomul cutare si tufa cutare ) prin statie unui alt arbitru si eventual sniper-ului pentru a valida decizia.

 

succes

 

LE...sorry ma retrag...acum am vazut ca participa si replicile electrice.....nu mai prezinta interes.....nu este echitabil din punctul meu de vedere.....timpii alocati armarii boltului si operatia in sine nu exista la un utilizator de replica electrica ceea ce poate crea un avantaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normal ca va arata locul in care se afla,si normal ca va fi double check..ca si idee va pot spune ,ca asta am considerat si eu calcaiul lu ahile ,deaceea va spun ca arbitrul care va fi la obiectivul 1,voi fi eu.Daca exista dubii in privinta impartialitatii mele,asta e...inseamna ca pot sa imi sterg userul si sa ma apuc de ping-pong.

 

le : @ anubis NU ARE IMPORTANTA....gbb,electric,etc....toti vor avea 6 bile..iar 10 minute (posibil 15 in urma testelor) sunt arhisuficienti pentru a trage acele 6 bile.

"Dupa executarea celor 3 trageri catre prima tinta a fost efectuat ,concurentul va purcede catre cel de-al doi-lea obiectiv."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o opinie personala. Daca la sniperi le dai Y timp ca sa faca X treaba nici un sniper care stie cu ce se mananca nu va pune botul pentru ca nu e asa in viata reala. Ba din contra, se petrec ORE ca sa inaintezi 10 metri sau ca sa te pozitionezi pt "that one shot"

 

Asta inmultit cu faptul ca pe spatii asa de mici e supernashpa...

 

my 2bb's

Share this post


Link to post
Share on other sites

mugur de acord..si 30 concurenti x 2 ore..ne prinde craciunul acolo....nu avem cum mai mult de 15-20 minute..

Share this post


Link to post
Share on other sites

inteleg limitarile tehnice, dar daca vrei sa dai o sansa reala si corecta, arbitrii trebie sa aiba vederea limitata de o panza/plasa, altfel distanta pe care se desfasoara respectiva camuflare si pozitionare in teren este defapt calcaiul lui ahile, nicidecum impartialitatea arbitrilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

exact asta si vom face,voi pozitiona arbitrul astefl incat sa nu aiba o vedere de panorama asupra terenului,o sa fie bine gandit,ai incredere in mine

Share this post


Link to post
Share on other sites

am. eu o sa decid daca vin dupa ce vad niste poze clare si de ansamblu (din diferite unghiuri) cu terenul dupa ce da frunza.

 

p.s. si zi-ne si in ce anume consta "tinta"

Share this post


Link to post
Share on other sites

ori un manechin marime umana,ori una deaia de tras la tinta cu arcu de 1x1 m cu cercuri concentrice ,inca nu m-am decis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca e manechin de marime naturala eu renunt ca e prea mare si nu e concurs pt "sniperi" dedicati.

la distanta aia ? jucam cu m4 patriot... Nu vreau sa sune aiurea dar latinta umana suntem MULTI care vom trage fara sa ne pozitionam de loc si pun pariu ca mai si nimerim.

 

Doamne fereste sa iti dau eu sfaturi cum sa iti faci eventul, dar ma gandeam ca daca expun niste puncte de vedere (pertinente de unde ma uit eu) poate te ajuta la definitivare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ai incredere ca toate aspectele vor fi testate si modificate astfel incat sa fie aplicabile si realiste,deaia nu am vrut sa dau prea multe detalii deoarece nu sunt batute in cuie,voiam doar sa prezint in mare conceptul pentru a vedea daca sunt suficienti adepti .

Share this post


Link to post
Share on other sites

mers taras pe sub sfori la 40 cm deasupra pamantului(gen cum merg in armata pe sub sarma ghimpata)..catarat pe garduri din plasa etc...inca nu le am pe toate structurate in cap..oricum ceva care sa iti puna un pic fizicul la contributie. si ideea cu 3 puncte si 5 puncte in plus nu e fix ..s-ar putea ca valorile sa creasca in functie de cat de dificil vom considera traseul atunci cand il vom testa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Data finala de desfasurare 16 iunie.

Inscrisi pina acum 4

locuri disponibile 16.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si asta ar putea fi o proba care sa simuleze o situatie reala: Sniperul este adus cu masina, care sta cateva secunde pe loc, el trebuie sa elimine tinta tragand pe geam, dupa care masina pleaca.

IMG_4947.jpg

Sau invers, tinta iese dintr-o cladire si urmeaza sa fie preluata de o masina (se pot face constructii care sa simuleze o masina si o cladire), sta 5 secunde (sa salute multimea or whatever) inainte de a intra in masina, secunde in care trebuie eliminata. Tinta are 2-3 bodyguarzi inarmati cu AEG-uri care pot trage si elimina sniperul daca il vad, dar si ei ies sa verifice perimetrul sa zicem cu un minut inainte de iesirea tintei (pentru a lasa timp sniperului sa ia pozitie camuflat).

 

LE: poza chiar e dintr-un concurs de airsoft sniping

Share this post


Link to post
Share on other sites

da e o idee si asta trebuie insa sa tinem cont si de viitoarele locatii,eu cand fac probas potyiva din acest concurs trebuie sa fac un scenariu care sa poata fi aplicat ORIUNDE in tara ,acum daca cei care vor aceasta proba peste 5 ani sa o faca intr-o locatie unde nu au acces autovehicule ce facTrebuie luata ideea si adaptata astfel incat sa poata fi folosita in mod unitar la nivel de tara.Deci trebuie gasita varianta simpla,fara masina,cu alt ceva in miscare sau intr-un fel anume sa o putem usor implementa.A nu se intelege ca nu o consider idee buna,ci doar ca trebuie adaptata.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Data finala de desfasurare 16 iunie.

Inscrisi pina acum 4

locuri disponibile 16.

 

 

buna ai putea pune o lista cu cei inscrisi? din cate stiu eu de la noi din echipa suntem 2, VASILE si FANTOMAS. asta daca s-a inregistrat inscrierea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vasile adrian e inscris .... pe tine nu te vad pe lista.. cred ca nu a mers inscrierea..oricum o poti face si aici daca vrei dand copy paste la intrebari si datele de acolo.

oricum pina acum sunt 7 inscrisi..daca nu sunt minim 15 nu se tine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

L-am mai postat si cu alte ocazii, e mai mult show decat concurs, dar sunt niste idei interesante acolo:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now