spaz

Regulamentul limitarii de viteze si putere a replicilor - SB

Recommended Posts

Din ce in ce mai multa lume a inceput sa discute despre puterea armelor, despre care ar fi un upgrade acceptat, din punct de vedere a celorlalti jucatori, pe teren. Cativa membri ai grupurilor TMT, Draconis si CORE, au reusit in urma a multor discutii si analize sa formuleze un punct de vedere comun in aceasta privinta.

 

Ce este acest topic?

Acest topic NU se doreste a fi o etalare de boase din partea a trei cluburi bucurestene, ci un ghid, pentru comunitatea de airsoft, mai ales pentru jucatorii din Romania care ar dori sa participe la eventuri organizate de cele trei cluburi mai sus mentionate.

 

 

Nu vrem sa impunem aceste reguli nimanui, nu ne consideram in stare sa decidem pentru toti si nu vrem sa va fortam a va adapta jocurile de duminica gusturilor noastre. Dar daca veti participa la eventurile noastre cu siguranta va trebui sa ca conformati acestui set de limitari.

 

Scopul acestui "regulament: delimitarea unor norme de siguranta, care incearca sa asigure un sport cat mai sigur, si cat mai distractiv.

 

In acelasi timp am vrut sa stabilim o coerenta intre restrictiile folosite la diverse eventuri, pentru ca oamenii sa nu fie nevoiti sa umble in arme prea des.

 

Acest regulament, si aceste limitari, consta in efectuarea a doua probleme pe teren. Cea de siguranta, si cea de realism. Vitezele alese NU sunt aleatorii, ele sunt calculate ca in orice moment corpul inamicului sa nu fie lovit cu mai mult de 1 joule de energie. De asemenea, se alege impunerea de clase de replici pentru ca sa se mentina corespondenta cu cele reale. Ar fi ilogic sa avem replici SMG sa aiba aceasi raza de actiune ca o replica bolt-action.

 

De ce ati vrut sa publicati ghidul asta?

Pentru ca fiecare dintre cei care au participat la acest ghid a patit, macar o data, o intamplare, care putea fi evitata. Mai concret, dupa ce ne-am apucat sa organizam eventuri, au fost oameni care s-au plans ca nu au echipamentul necesar pentru a participa la event, pentru ca au fost anuntati prea tarziu care sunt limitarile de putere, capacitate incarcatoare si distanta minima de tragere.

 

De ce mi-as planifica ceva, pentru eventurile voastre?

Pentru ca eventurile sunt total speciale si nu vrei sa le ratezi. Vezi Milsim Day 1, Stronghold, Ploiesti, Shareholder, etc. Oricum o sa te supui unor restrictii, de ce sa nu fie astea ?

 

In acest topic se poate citi un ghid referitor la capacitatea armelor, atat de a trage, dar si de a dispensa munitie catre inamic, pentru care foarte multi oameni au muncit/gandit/discutat foarte mult.

 

Primele doua criterii care au stat in spatele acestui ghid de regulament au fost siguranta si realismul.

 

Acest regulament este sustinut, aprobat si conceput de cluburile Draconis, TMT, NOVAIRSOFT, ASST si CORE. Speram ca va fi adoptat de cat mai multi organizatori de evenimente din Romania, dar si de jucatorii ocazionali. Restrictiile sunt inspirate din cele folosite pe intreg mapamondul, in lumea buna a airsoftului.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

**********************************

REGULAMENTUL "SAD BUNNEH 1.2"

 

**********************************

 

 

Pe parcursul acestui regulament, se vor intalni cateva cuvinte specifice, pentru care consider ca este cazul sa aducem si niste

 

1. Definitii:

Clasa - se refera la rolul pe care il joaca arma+jucatorul. Exista 4 mari clase:

1.a. Infanterist ( =puscas=rifleman) Iti place sa joci airsoft cu destule bile in incarcator, nu vrei sa te chinui sa ochesti cu catarea sau dispozitivul optic de fiecare data. Iti place sa tragi in toti inamicii pe care ii intalnesti, oricat de multi ar fi ei, vrei sa te distrezi cat mai mult la airsoft

1.b. DMR ( =designated marksman=tintas) Preferi sa tragi doar cand ai tinta incadrata in dispozitivul de ochire, joci mai mult pe foc semi-automat si fiecare bila din incarcator conteaza. Ai inceput sa alegi tintele in functie de prioritati, si sa nu angajezi grupuri mari decat daca ai certitudinea ca poti castiga

1.c. SAW ( =Squad Automatic Weapon =Heavy weapons guy= mitralior) Toti conteaza pe tine sa tii inamicul sub foc de supresie. Uiti sa ridici degetul de pe tragaci, si consideri ca 4 kilograme reprezinta greutatea unei truse de farduri. Bilele sunt un accesoriu la fel de important ca aerul. Tragi in orice directie trag si colegii tai.

1.d. Sniper ( =lunetist =sharpshooter) Ai o obsesie pentru headshoturi, intotdeauna cand bate vantul stii cat de departe fata de centrul lunetei o sa cada bila, tragi doar in cine trebuie sa tragi, si incerci sa faci asta fara sa atragi atentia inamicilor

 

m/s (metri pe secunda)- se refera la viteza. In cazul nostru inseamna viteza cu care o bila de 0.20 grame paraseste replica de airsoft, cand are hop-up-ul dat la minim. Se vor trage minim 5 lovituri cu replica respectiva. Se accepta o abatere superioara TOTALA fata de clasa dorita de pana la 5m/s la 5 lovituri.

 

Decizia organizatorilor va fi finala. Daca aveti dubii in legatura cu performantele armei proprii si rezultatul la cronograf, consultati un specialist inainte de a veni la event(uri).

 

Exemplu de masurare:

Pentru 125m/s vitezaza maxima admisa:

Loviturile 1-5: 126 m/s -> OK!

Lovitura 1: 130; Loviturile 2-5: < 125 -> OK!

Loviturile 1-5: 127 m/s -> OUT!

 

Minimum Engagement Distance (MED)- inseamna distanta minima de la care un jucator are voie sa traga. Sub aceasta distanta, NU SE VA TRAGE.

 

incarcator- acel dispozitiv care tine bilele pe care replica le poate trage. Ele sunt clasificate astfel, in ordine crescatoare:

real-caps/low-caps = incarcatoare care imita perfect sau sunt apropiate de capacitatea celor reale

standard caps / mid-caps = incarcatoare cu un arc in spirala in interiorul lor, fara rotita, capacitatea lor este de obicei in jurul a 70-100 de bile.

High-caps = tot ce sare simtitor de 100 de bile . Caracteristica principala este rotita de sub ele care permite retensionarea arcului ce impinge bile spre receiverul din replica.

 

SEMI ( =Semi auto =semi automatic) - se refera la capacitatea unei arme de a trage o singura bila la fiecare apasare a tragaciului. Pentru a putea trage urmatoarea bila, este necesara intai eliberarea tragaciului, si apoi inca o data reluat procesul de apasare.

 

FULL AUTO ( =full automatic =foc automat) se refera la capacitatea unei arme de a trage in continuu atat timp cat tragaciul este apasat. Focul automat se intrerupe numai in momentul in care tragaciul este eliberat, arma ramane fara baterii sau incarcatorul este gol.

 

BURST ( =burst fire) se refera la capacitatea unei arme de a trage 3 bile in momentul in care tragaciul este apasat. Dupa cele trei bile, tragaciul trebuie eliberat, si apasat din nou, pentru a relua procesul

 

2.Limitari viteza si capacitate arme:

Aceste categorii si distante sunt orientative, si speram ca se va incerca respectarea lor. Nimeni nu este obligat sa vina la airsoft cu o ruleta in buzunar, dar, sa fim seriosi, intre 1m si 15m exista o diferenta vizibila cu ochiul liber.

 

A. max 110 m/s - orice clasa, Minimum Engagement Distance 1m, incarcatoare cu capacitatea maxima Mid-Cap

B. max 110 m/s - SAW, MED 1m, orice fel de incarcatoare

 

C. 110 - 125 m/s - orice arma, MED 7m, incarcatoare cu capacitatea maxima mid-cap

D. 110 - 125 m/s - SAW, MED: 7m, orice fel de incarcatoare

 

E. 125 - 140 m/s - DMR, long arm, semi-only, low-cap sau bolt action, MED: 15 m

F. 125 - 140 m/s - SAW, MED 15m, box/drum/cmag only

 

G.140 - 160 m/s - D2 semi auto snipers, semi auto, MED 25

H.140 - 175 m/s - snipers, bolt action only, MED 25

Cu alte cuvinte, jucatorii pot sa-si aleaga rolul si restrictiile asociate:

 

Puscas - incarcatoare cu capacitate maxima Mid-cap

P1. max 110 m/s, Minimum Engagement Distance 1m,

P2. 110 - 125 m/s, MED 7m

 

[b]SAW [/b]- orice fel de incarcatoare

S1. max 110 m/s - SAW, MED 1m, orice fel de incarcatoare

S2. 110 - 125 m/s - SAW, MED 7m, orice fel de incarcatoare

S3. 125 - 140 m/s - SAW, MED 15m, box/drum/cmag only

 

DMR - Arma lunga, low-cap, semi-auto only

D1 Arma lunga, nu se accepta SMG

Incarcator: low-caps/midcap

Lungime minima a tevii externe: 18 inches/45,7 cm fara a include flashhider, amortizor sau prelungitor de teava. Masuratoarea se va face de la 'fata' magului pana la sfarsitului tevii externe, la filet daca exista.

Obligatoriu dispozitiv optic cu magnificare pe replica minim 2x.

Obligatoriu side-arm cu viteza <110m/s

Viteza 125 - 140 m/s, MED: 15 m, semi-auto only

 

 

D2 Snipere semi-automate

Acceptat doar replici de: Barrett (M82-M99), PSG-1, M14 EBR

Incarcator: low-caps/real-caps/mid-caps modificate sa aiba maxim 30 bile utile, sa nu se poata fizic baga mai multe bile in el.

Lungime minima a tevii externe: 18 inches/45,7 cm fara a include flashhider, amortizor sau prelungitor de teava. Masuratoarea se va face de la 'fata' magului (marginea magului dinspre teava) pana la sfarsitului tevii externe, la filet daca exista.

Obligatoriu dispozitiv optic cu magnificare pe replica minim 3x.

Obligatoriu side-arm cu viteza <110m/s

Limitare single-fire-only fizic sau din Mosfet

Viteza 140 - 160 m/s, MED: 25m, semi-auto only

 

Lunetist - bolt action

L1. max 110 m/s, MED 1m, bolt action only

L2. 110 - 125 m/s, MED 7m, bolt action only

L3. 125 - 140 m/s, MED 15 m, bolt action only

L4. 140 - 175 m/s, MED 25m, bolt action only

 

SAW (B, D si F) [/b]

Incarcator: High-caps de tip box, drum sau c-mag pentru autenticitate, se pot folosi si high-caps standard, optional( mai putin pentru clasa S3 unde drum/box/cmag este obligatoriu. Bipodul este OBLIGATORIU pentru toate armele considerate SAW/LMG.

Replici considerate SAW-uri sunt urmatoarele:

- Stoner 63(XM22)/Stoner 63A(XM22E1) LMG

- FN Minimi/M249 PIP/M249 Para/M249 SPW/Mk 46 Mod 0/ Mk 48

- M60/M60E3/M60E4 (Mk43 Mod 0/1)

- PKM/PKP (nu exista varianta airsoft in momentul elaborarii acestui regulament)

- RPK/RPKS/RPK-74/RPKS-74/RPK-74M (derogare datorita lipsei PKM/PKP, cand o sa apara pe paita, o sa fie inclus la S1/S2 ca si MG36)

Capacitate de foc: full auto

 

DMR (D1, D2)

Incarcator: low-caps

Lungime minima a tevii-45,7cm

Capacitate de foc: doar SEMI

Obligatoriu dispozitiv optic cu magnificare pe replica minim 2x(D1)/3x(D2)

Obligatoriu side-arm cu viteza <110m/s

Limitare single-fire-only fizic sau din Mosfet (D2)

 

Puscas1 (P1):

Incarcator: capacitate maxima permisa mid-caps

Dimensiuni: Orice

Capacitate de foc: Orice

Viteza maxima: 110m/s

 

Puscas2: (P2)

Incarcator: capacitatea maxima permisa mid-caps

Dimensiuni: Lungimea minima a tevii-20cm

Capacitate de foc: Orice

Viteza maxima: 125m/s

 

Sniper (L1-L4):

Incarcator: Real cap, sau cat mai apropiat de real cap

Dimensiuni: Orice

Capacitate de foc: doar SEMI (cough, daca se poate numi asa)

Viteza maxima: 175m/s

Numai pusti Bolt action, replici ale sniperelor reale

 

==================

Disclaimer: daca aveti intrebari referitoare la continutul acestui regulament, si nelamuriri de ordin tehnic (cum ar fi aspectul unui SAW in realitate, ce este acela un drum-mag etc), nu ezitati sa intrebati autorii sau organizatorii eventurilor care adopta acest regulament, pentru a fi siguri ca puteti participa cu un model specific de replica, la evenimentul respectiv, incadrat in clasa pe care o doriti.

Pentru regulamentul de joc al fiecarui event consultati anunturile organizatorilor. Pot exista reglementari suplimentare dar in cazul nostru nu si contradictorii cu aceste restrictii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atentie!

 

13.12.2011- SB 1.1 s-au introdus modificari in regulamentul SB, reglementand clasa de support weapon ( LMG/SAW). Modificarile versiunii 1.1 sunt cu rosu in text. Schimbarea majora este introducerea clasei S3 cu 125-140 m/s , drum/box/c-mag ONLY, si obligatoriu bipod.

 

Aveti mai jos doar modificarile:

B. max 110 m/s - SAW, MED 1m, orice fel de incarcatoare ( era 7m)

D. 110 - 125 m/s - SAW, MED: 7m, orice fel de incarcatoare (era 15m)

F. 125 - 140 m/s - SAW, MED 15m, box/drum/cmag only - clasa noua.

 

[b]SAW [/b]- orice fel de incarcatoare

S1. max 110 m/s - SAW, MED 1m, orice fel de incarcatoare

S2. 110 - 125 m/s - SAW, MED 7m, orice fel de incarcatoare

S3. 125 - 140 m/s - SAW, MED 15m, box/drum/cmag only

 

SAW (B, D si F) [/b]

Incarcator: High-caps de tip box, drum sau c-mag pentru autenticitate, se pot folosi si high-caps standard, optional( mai putin pentru clasa S3 unde drum/box/cmag este obligatoriu. Bipodul este OBLIGATORIU pentru toate armele considerate SAW/LMG.

Replici considerate SAW-uri sunt urmatoarele:

- Stoner 63(XM22)/Stoner 63A(XM22E1) LMG

- FN Minimi/M249 PIP/M249 Para/M249 SPW/Mk 46 Mod 0/ Mk 48

- M60/M60E3/M60E4 (Mk43 Mod 0/1)

- PKM/PKP (nu exista varianta airsoft in momentul elaborarii acestui regulament)

- RPK/RPKS/RPK-74/RPKS-74/RPK-74M (derogare datorita lipsei PKM/PKP. odata ce apare unul din acele modele)

Capacitate de foc: full auto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atentie! 13.03.2012 - SB1.2

S-au introdus modificari in regulamentul SB, reglementand clasa DMR. Modificarile versiunii 1.2 sunt cu albastru in textul original.

Schimbarile le aveti si mai jos:

 

DMR - Arma lunga, low-cap, semi-auto only

D1 Arma lunga, nu se accepta SMG

Incarcator: low-caps/midcap

Lungime minima a tevii externe: 18 inches/45,7 cm fara a include flashhider, amortizor sau prelungitor de teava. Masuratoarea se va face de la 'fata' magului pana la sfarsitului tevii externe, la filet daca exista.

Obligatoriu dispozitiv optic cu magnificare pe replica minim 2x.

Obligatoriu side-arm cu viteza <110m/s

Viteza 125 - 140 m/s, MED: 15 m, semi-auto only

 

 

D2 Snipere semi-automate

Acceptat doar replici de: Barrett (M82-M99), PSG-1, M14 EBR

Incarcator: low-caps/real-caps/mid-caps modificate sa aiba maxim 30 bile utile, sa nu se poata fizic baga mai multe bile in el.

Lungime minima a tevii externe: 18 inches/45,7 cm fara a include flashhider, amortizor sau prelungitor de teava. Masuratoarea se va face de la 'fata' magului (marginea magului dinspre teava) pana la sfarsitului tevii externe, la filet daca exista.

Obligatoriu dispozitiv optic cu magnificare pe replica minim 3x.

Obligatoriu side-arm cu viteza <110m/s

Limitare single-fire-only fizic sau din Mosfet

Viteza 140 - 160 m/s, MED: 25m, semi-auto only

 

 

DMR (D1, D2)

Incarcator: low-caps

Lungime minima a tevii-45,7cm

Capacitate de foc: doar SEMI

Obligatoriu dispozitiv optic cu magnificare pe replica minim 2x(D1)/3x(D2)

Obligatoriu side-arm cu viteza <110m/s

Limitare single-fire-only fizic sau din Mosfet (D2)

 

G.140 - 160 m/s - D2 semi auto snipers, semi auto, MED 25

Share this post


Link to post
Share on other sites

Completare la SB 1.2:

H.140 - 175 m/s - snipers, bolt action only, MED 25

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.