-=Sharky=-

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Converted

 • Localitate
  Bucuresti
 1. Nu te grăbi încă cu vesta tactică și chestrig-ul. Mergi la câteva jocuri și pe urmă îți vei da seama de ce ai nevoie și ce mai mult te-ar incomoda. Atâta timp cât nu te duci încă la mil-sim-uri unde nu sunt acceptate încărcătoarele hicapa, nu îi văd rostul. Din punctul meu de vedere, cu cât ai mai puțin echipament pe tine, cu atât te vei bucura mai mult de joc, vei avea mai multă mobilitate și nu vei sta cu grija că pierzi sau strici ceva când te pui pe burtă sau te bagi prin boscheți. De banii respectivi, uită-te după o replică secundară și holster, stație emisie-recepție cu headset și buton PTT (foarte utilă în special în pădure), genunchiere comode ca să nu-ți rupi genunchii, mănuși și echipament camo (SH la kaki.ro - ieftine și numai bune de tăvăleală). Nu uita că vei avea nevoie de bani și pentru consumabile (bile bune, gaz).
 2. În afară de http://www.conexelectronic.ro/contact.php mai sunt şi alte magazine pe Maica Domnului, chiar cu preţuri mai mici şi angajaţi ceva mai prietenoşi. Ăştia de la Conex au mult mai multe produse dar leduri UV găseşti şi pe la restu'. https://www.google.ro/maps/dir/Bucharest+North+railway+station/conex+electronic+maica+domnului/@44.4536663,26.0800185,14z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x40b201fb152b1d45:0xf09adebdb371024e!2m2!1d26.07378!2d44.44759!1m5!1m1!1s0x40b1f8beb2653581:0x2fd615b274e636de!2m2!1d26.119898!2d44.459752
 3. Câteva tehnici legate de Combat Handgun foarte interesante:
 4. Sniper Tactics explained - Novritsch in Action Uncut
 5. Bioshot-urile nu le importă niciun magazin din UE. Trebuie să le comanzi din state. Eu m-am lipit, printre altele, de două pungi acum un an jumate de la un amic care primește pachete din State de 2-3 ori pe an. Nu știu cât au costat acolo, el mi-a cerut 120lei/punga (3000buc). Am vrut să mai iau la sfârșitul anului dar nu a mai găsit atunci sau nu a mai vrut să se deranjeze. Eu am 140m/s la replică și mă avantajează mult mai mult cele de la Bioval de 0,3g în primul rând din cauza prețului. La joc nu folosesc foarte multe. În schimb, acasă se duce punga repede, toată curtea e plină de bile. Dacă nu găsești pe amazon uk ca să eviți taxele vamale inutile, știu că mai sunt în RO firme care se ocupă cu comenzi și livrări din state. ShootONE 0,4g și 0,43g, le-ai încercat? Sunt albe din câte am văzut.
 6. Dacă joci doar cu pistolul, da, ai nevoie de mai multe încărcătoare. Ca replică secundară, sunt suficiente 2 încărcătoare, unul în replică și unul de rezervă. MK1 este mai bun ca M92F din multe puncte de vedere. Trăgaciul și piesele interne sunt din metal și e foarte ușor de demontat. Încărcătorul este din metal. Mi-a căzut de câteva ori pe jos și nu a pățit nimic în afară de câteva zgârieturi. În schimb, are mai puține bile, 17 față de 23. Cătare din spate este reglabilă, un aspect important dacă vrei precizie. Am reușit să nimeresc mâini și picioare ”lăsate” la vedere de la 20-25m din 2-3 bile trase. Așa că, la capitolul precizie, sunt mulțumit de replică. În mod surprinzător, are o viteză ceva mai mare ca M92F dar consumă mai puțin gaz. Zgomotul este mai puternic. Hop-up se reglează destul de ușor. Un dezavantaj ar fi că trăgaciul se acționează ceva mai greu față de alte și, până te obișnuiești, ai tendința să-l miști puțin când tragi. La ținte de mărimea trunchiului uman acest aspect este irelevant. Cu Swiss Arms Extreme Gas la o temperatură de 8-10°C, a scos pe crono ~105m/s, dar asta depinde de ce gaz folosești și de temperatura de afară. Unii ”jucători” se sperie de MK1 dar, atâta timp cât respecți MED pentru viteza pe care o are replica, nu poate avea nimeni ce să-ți reproșeze.
 7. Îți recomand să te orientezi spre o cameră de hop-up AirsoftPro sau alt model care este compatibil cu garniturile de de hop-up pentru AEG's. Garniturile de hop-up pentru camera stock nu se găsesc pe la magazinele de la noi. Am găsit-o la un singur magazin și era mai proastă decât cea cu care a venit replica așa că m-am decis să-i tai nub-ul și să o folosesc pentru R-Hop. Poți obține rezultate destul de bune și cu cele de 0,30g. Vei avea cu ele ceva viteză în plus. Bilele cam astea ar fi: Bioval 0,3g, G&G 0,33g, Bioshot 0,4g (când este vânt). Dar, rezultatele diferă de la o replică la alta așa că părerile vor fi diferite în funcție de aprecierea fiecăruia.
 8. E normal să usture dacă tragi de la distanțe mici, mai ales sub 1m. Ele vin cu hop-up-ul pe 0. Dacă-l reglezi, pe lângă faptul că bila va parcurge o distanță mai mare pe linie dreaptă, o să-ți scadă viteza dar de usturat, tot o să usture puțin. Am două bucăți și s-au comportat foarte bine pentru prețul pe care-l au. Când le-am luat eu, erau chiar mai ieftine. Se merită să-ți mai iei încă unul doar ca să ai încărcător de rezervă. Diferența de preț dintre încărcătorul achiziționat separat și replica cu totul, este mică. De stricat, nu o să se strice replica, ai mai multe șanse să se strice supapele din încărcător sau să-l spargi dacă-l scapi pe jos. Încărcătorul cu CO2 o să se strice ceva mai repede și trebuie să-i scoți butelia atunci când nu-l folosești. Cel cu gaz te va ține mult dacă folosești gaz cu ulei siliconic sau dacă-i bagi ulei siliconic separat. Să nu lași încărcătorul fără gaz în el atunci când nu-l folosești. Eu am un MK1 de 8 ani și funcționează la fel ca nou și acum pentru că a stat în permanență cu gaz în el. Nu scapă nicio supapă. Încărcătoarele nu cred că le vei putea folosi pe alte modele. Ai acolo pe site codurile pentru încărcătoare și poți vedea cu ce modele sunt compatibile dar, din câte am văzut, nu se potrivesc. Față de alte modele, încărcătoarele de la M92F și MK1 au camera de expandare a gazului în încărcător iar alimentarea cu bile se face prin deplasare țevii spre încărcător. Practic, bila este lansată pe țeavă direct din încărcător. Simplu și eficient, pierderea de gaz este minimă și nu este nevoie de alte garnituri în replică.
 9. Dacă vrei neapărat să folosești încărcătorul pentru acumulatori AA, poți încerca să faci suportul de acumulatori de aici: --> viewtopic.php?f=98&t=25298 Astfel, îi poți scoate ușor și îi poți încărca separat.
 10. O variantă pentru a putea folosi acumulatori de 1,2V este varianta rudimentară făcută de mine mai jos pentru cei care au la dispoziție 1-2 ore și sunt dornici să ”meșterească”. Acumulatorii se pot scoate din carcasă și se pot încărca separat cu încărcătorul dedicat sau în serie, ca o baterie de acumulatori normală cu 8 celule NiMH. Dacă sunt încărcați în serie, încărcarea celulelor ar trebui să fie uniformă. Un alt avantaj este că celulele defecte, cu diferențe mari de tensiune, se pot înlocui foarte ușor. Setul de 4 acumulatori de 1,2V 2300mhA a costat în jur de 15 Lei. Teoretic, se obține o baterie de acumulatori NiMH de 9,6V cu capacitatea de 2300mhA la un preț de 30 Lei. Se găsesc acumulatori AA și de 4000mhA dar prețul crește pe măsură. Suportul este făcut din țeavă PVC pentru instalații electrice iar punțile de legătură sunt făcute dintr-o lamelă oțelită ce acționează ca un arc pentru a asigura un contact cât mai ferm atunci când se închide capacul. Lamela de oțel este de la un ștergător de parbriz uzat. Sunt puși 3+3+2 pentru a încăpea în patul de AK.
 11. Ai perfectă dreptate, nimeritorii sunt mult mai mulți. Cele mai dese situații pe care le-am întânit sunt cele în care respectivul trage după tine prin trei boscheți după care începe să se vaite că ”trebuia să mori până acum”. Unii confundă bilele de plastic cu gloanțele dintr-o situație reală. Mai sunt angajamentele la 30-40m, unde mai ai și vânt și te chinui să compensezi deviația, după care auzi: ”Dacă eu am murit înseamnă că și tu ai murit.” O altă situație des întânită este cea în care ești după un obstacol, vezi bila că vine spre capul tău și te ferești iar acea mișcare este percepută ca fiind un gest reflex în urma unei lovituri primite. Cele trei situații de mai sus apar adeseori în cazul celor care se consideră cu ”experiență”, la începători am văzut replici cu hop-up-ul dereglat. Mă uitam cum trăgeau insistent pe direcția ferestrei iar bilele se ridică până în acoperiș după care începeau discuțiile cu nemurirea celor din clădire: ”Am tras 50 de bile după el și nu a murit” și așa mai departe.
 12. Cum se vor echilibra facțiunile din punct de vedere numeric? În prezent sunt 310 jucători înscriși la BNA și 214 la KAF.
 13. Mai sunt câțiva doritori în Alexandria, le-am trimis invitație către pagina voastră de Facebook. Folosiți-vă de Facebook. Faceți filmulețe, poze, postați-le la voi pe pagină. Ieșiți la joc chiar dacă sunteți doar 4-5 persoane, puteți face un joc frumos și în puțini oameni. Câștigați experiență iar ceilalți doritori pot vedea că se ogranizează jocuri acolo, că se mișcă ceva. Participați la 2-3 jocuri de pe lângă București. Dacă vă strângeți 4-5 persoane într-o mașină, costurile cu deplasare nu sunt chiar așa mari. Până la Bucureșri o să dați 20-25 Lei de persoană dus-întors. Dacă pui acum postere prin oraș, cei curioși vor intra să vadă despre ce este vorba și nu vor avea ce să vadă. Am înțeles că este un magazin în Turnu Măgurele în care se vând replici airsoft. Acolo este locul ideal să promovezi acest sport în orașul tău. Ia legătura cu patronul. Este și în interesul celui care are magazinul, îi vor crește vânzările odată cu creșterea numărului de jucători. Poate-ți face și reducere cu ocazia asta.
 14. Nu are de ce să mi se pară amuzant. Nu toți cei care-și cumpără replici participă la jocuri. Cunosc personal trei persoane care au nu una ci mai multe replici în care au investit ceva bani dar care nu au fost și nici nu sunt tentați să participe vreodată la joc. Pur și simplu le folosesc pentru tir la fel cum fac și cei pasionați de arcuri. Știu că cei care folosesc replicile doar în acest scop sunt adesea stigmatizați de cei care joacă airsoft pe motiv că țintele nu ripostează dar fiecare cu hobby-urile sale. Cum am mai spus: pentru replica respectivă se găsesc tuburi ce înmagazinează o cantitate mai mică de gaz. Cu acele tuburi, replica scoate 425FPS (130m/s) cu bile de 0,20g. Chiar și așa, nu va veni nimeni cu o astfel de replică pe teren având în vedere că după fiecare bilă trasă trebuie să stai să-ți cauți tubul printre frunze și să-l reîncarci. Uite, spre exemplu, replica ar putea fi potrivită pentru un joc între nostalgicii bărbați adevărați ce-și fluturau odinioară replicile în cucul gol. Știu că există și ”bărbați” cărora le face plăcere să fie loviți, dar asta e o altă poveste. Având în vedere că mi-am spus deja punctul de vedere legat de subiectul topicului, o să mă retrag din această discuție.
 15. Nu mi-ar plăcea, evident, la fel cum nimănui nu i-ar plăcea să fie lovit în cap cu o bilă de 0.20g cu 110m/s de la 1m, de aceea nu joc fără protecție completă în zona capului și a gâtului. Revenind la titlul topicului, ideea este că, din punct de vedere legal, replica nu poate fi încadrată ca armă neletală supusă autorizării atâta timp cât în lege nu este specificată masa proiectilului. În al 2-lea rând, pentru a putea fi autorizate, armele trebuie să fie pansonate cu o serie unică. Diferența dintre legal și ilegal ar trebui să fie determinată de modul în care este folosită replica.