Grasulas

Moderators
 • Content Count

  2,554
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

6 Followers

Converted

 • Localitate
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sunt 13 voturi de DA si doar 12 in pool, care ati uitat sa dati si cu subsemantul in pool ...?
 2. DMR la 158m/s esti sigur ca iti dorest asa ceva ... oamenii au probleme cu cei 15m MED actual crezi ca pot aprecia corect 20m sau 40m la bolt action 210m/s .... Eu unu zic sa o luam cu pasi marunti hai sa vedem daca lumea e de acord cu crono in Jouli, in ce mod si daca consideram ca trebuiesc schimbate clasele sa o facem separat ..
 3. Vreau sa stiu si eu avem sustinere pe o asemenea initiativa sa nu o propun la vot degeaba ca in ultimile 2 zile am auzit numai motive gen : - in SB nu scrie nimic de jouli de ce vrei sa imi faci crono in jouli - stiu ca sniperul meu cand pun bile grele trage cu 4J dar asa s-a jucat in ultimii ani si e ok - de ce vreau sa schimb regula de cronografiere, ce au aparut probleme ?? - sau cea mai tare de ce nu am incredere in oameni si sa ii cred pe cuvant ca nu joaca cu bile mai grele decat alea cu care vin sa faca crono.... Putem alege in continuare sa ne facem ca nu stim ce e Joule Creep, ca nu e o problema, sa ne mintim ca avem stand crono desi stim cat de outdated si imprecisa e metoda verificari cu bile de 0.2 si incadrarea in functie de viteza. Da putem sa facem toate astea si sunt sigur ca nu vor exista probleme majore, cel putin nu pe termen scurt, dar oare ne dorim sa fim o comunitate de ipocriti sau am uitat ca airsoftul e un joc de onoare?
 4. Dpmdv atata timp cat P1. P2 face crono cu 0.3 nu am nici o problema ca DMR si Sniper sa faca crono cu 0,4g ....
 5. Done, mi de scuze pentru reactia intarziata ...
 6. Personal consider ca P1 si P2 trebuiesc masurate tot cu 0.3g, am vazut destui care joaca P1 sau P2 cu R-hop sau flat hop si cu bile de la 0.28 in sus... ca cica e mai precisa replica. Totusi 3 crono pt fiecare clasa in parte nu e constructiv, la un event cu 300+ playeri dabea faci fata la rush hour cu 3 standuri de crono ... inchipuieti ce inseamna sa faci crono dedicat pt fiecare clasa ... Nu zic ca e perfecta propunerea mea dar e un balance intre principiul de baza al cronografierii, executie si realitatea din teren.
 7. Exista probleme si la padure, am fost arbitru la ceva eventuri nationale si am vazut cum se trage din MED pana sare sange ... La CQB nici nu mai vorbesc, acum incep sa il inteleg si pe cei care tipa ca 110m/s pt 1m e mult, normal ca e mult cand tu de fapt tragi cu 123m/s ,,,, Personal sunt de parere ca trebuie sa fim transanti, ori vrem corectitudine ori o dam in balcanisme ... Decat sa mergem cu jumatati de masura mai bine o lasam asa si ne facem ca ploua si nu stim ce e ala Joule Creep. Pana la urma toti suntem dispusi sa acceptam energiile masurate cu bile de 0.2g nimeni nu a zis la vremea respectiva ba vedeti ca voi de fapt o sa trageti cu mai mult daca folositi bile grele... Cand eu m-am apucat de airsoft prin 2007 nici macar nu existau bile mai grele de 0.3g, cam pe vremea aia a fost inventat si SB 1.0 ..... Responsabilitatea noastra ca lideri e sa ridicam nivelul comunitatii acolo unde trebuie nu sa le facem pe plac sau sa le fie usor ...
 8. Bilele de 0.3 sunt cumva la mijloc intre ce folosesc sniperii sau DMR-ii gen 0.36, 0.4 in unele cazuri 0.5 si restul puletilor care o ard cu 0.25 majoritatea si unii cu 0.28g ..
 9. Forma actuala din regulament : Propunere Consider ca a venit timpul sa trecem de la cronografierea in m/s cu bile de 0.2 la cronografierea in Jouli cu bile de 0.3g. Ex: daca replica trage cu 135m/s cu bile de 0.3 inseamna ca are undeva la 2.76 Jouli care transformati in metrii pe secunda pentru bilele de 0.2 inseamna undeva la 166 m/s ... deci e bolt action class .. De ce facem asta ? Ca sa reducem numarul celor care folosesc efectul de Joule Creep in mod neintentionat dar mai ales intentionat. Deja sunt oameni care stiu exact ce inseamna Joule Creep si cu toate astea isi duc sniperul in maxim 170m/s cu bile de 0.2, teoretic 2.91 jouli, dar cand pun bile de 0.40 trag cu 3.7 joulie adica undeva la 215m/s. Link explicatii Joule Creep Multi nici nu au idee ca arma lor face joule creep, am vazut oameni care la cono aveau 110m/s cu bile de 0,2g si ei trageau in teren cu flat hop-up si bile de 0.3g cu 1.52jouli. Inchipuitiva cum e sa iei o bila dintr-un metru de la o replica P2, 123m/s mai exact ... O sa fie confuz la inceput, vor comenta multi dar in timp ne vom obijnuii, nu e chiar asa de greu. La eventurile cu pretentii deja s-a trecut la cronografierea in Jouli cu bile de 0.3 vezi Milsimwest America, Ranger Spania etc. Pentru organizator singurul lucru care se schimba e prezenta unui fps chart si faptul ca face crono cu bile de 0.3g.
 10. Doriti adaugarea in SB 1.2 a urmatoarelor reguli pentru replicile HPA ? 1. Sistemul de asigurare al presiunii regulatorului de stagiu final(Tournamentlock- ul) va fi asigurat de participant. Organizatorul va sigila tournamentlock-ul prin cel puțin una din următoarele variante: sigiliu, șoricel personalizat, autocolant securizat. 2. Tournamentlock-ul nu trebuie sa permită accesul la șurubul de reglaj prin deformare mecanica sau elastica fara a-i distruge integritatea. 3. Gazele de propulsie admise vor fi: aer comprimat(HPA), azot sau capsule CO2 12 gr. Nu sunt admise butelii de CO2 reincarcabile, butelii de oxigen sau alte improvizații. Buteliile trebuie sa corespunda d.p.d.v. al integrității exterioare, sa nu prezinte fisuri, deformări, sau afectarea învelișului exterior sub orice forma, filete uzate, sa nu prezinte intervenții sau reparații/ modificări atât la nivelul recipientelor cat si regulatoarelor, robinetelor, supapelor, etc. Sistemul HPA va fi insotit obligatoriu de regulator comercial de la producători consacrați airsoft, cu elementele constitutive intacte si funcționale, sunt excluse regulatoarele artizanale sau cele asupra cărora s-au efectuat intervenții de orice natura. 4. Este interzisa alimentarea buteliilor la mai puțin de 100m de locul/perimetrului desfasurarii evenimentului si la mai puțin de 50 m fata de orice bun mobil sau imobil ce nu aparține beneficiarului. 5. In vederea cronografierii, participantii care folosesc capsule de CO2 vor monta capsula intacta in replica de fata cu organizatorul. 6. Daca sistemul permite modificare prin wireless, se va pune la dispoziția organizatorului interfața software de blocare. 7. Nu sunt acceptate modificările aduse sistemelor HPA sub orice forma (rof, putere, mod de tragere, modalitate de alimentare aer sau bile) după efectuarea inspecției sistemului, cronografiere si rof (daca este cazul) Votul este deschis timp de 31 de zile, cei care se opun variantei propuse sunt rugati sa precizeze cauza refuzului. Pentru a fi admisa propunerea trebuie sa fie acceptata cu o majoritate absoluta adica 2/3 din voturi, va multumesc si spor la vot. Aceasta NU este un thread de discutii, cine voteaza va rog sa posteze numele echipei pentru care a votat vezi exemplul ...
 11. Domnilor daca mai sunt si alte propuneri dezbateri etc, din ce vad propunerea are support si personal consider cel putin contructiva supunerea ei la vot daca nu mai sunt si alte discutii ..
 12. Deci am voie cu un mp5 la 125m/s si high capa electric pe post de saw sau vorbim doar de mid-uri la replicile care nu sunt saw in realitate??? Nu sunt gica contra dar vreau sa inteleg foarte clar sa pot pune si propunerea ta pe tabel acolo, poate place la lume ...
 13. De acord cu tine si vin eu frumos cu un G36 si Cmag pot sa joc SAW, dar cu un AK si tambur ? Cum stiu daca o replica e SAW sau nu, lasam la aprecierea mea, e un site unde ma pot uita sau tot ce are bipod si drum mag e saw ...?
 14. Cryo, Bushido pls chill . Claus inca astept propunerea ta de regulament, momentan imi e greu sa inteleg ce vrei sry ...