Bushido

Members
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bushido

 • Birthday 11/30/1967

Converted

 • Localitate
  Cluj Napoca
 1. Un extras de la altii din regulament. https://imgur.com/a/f09SFXK
 2. Pentru DMR si sniper este arhisuficient un stand, restul sa faca P1 si P2 cu 30. Daca o tot rasuciti mai stam 5 ani aici...
 3. Grasulas, ai deschis cutia pandorei..... Actual pe teren vei gasi asa : P1 - 1.4 jouli, P2 - 1.65 - 1.7 jouli, DMR - 2.4 - 2.6 jouli, sniper - 3.5 - 4.0 jouli. Aceste valori se ragasesc frecvent pe teren in special la jocurile de padure si la eventuri. Un sniper bolt action poate ajunge la 4.2 jouli fara eforturi prea mari cu bile de 0.45, sa nu pomenim de 0.50, asta cu max 174m/s cu bile de 0.20 gr. Ma refer la replicile puse la punct pentru clasa aleasa. La aceste valori am ajuns facand teste pe diferite replici, AEG, spring, HPA si mii de bile trase pentru tuning si testare. Domnii care se ocupa de replici stiu ca aceste valori sunt perfect valide, daca o sa confirme asta e partea doua. Acum, cu aceste valori se joaca de ani de zile, putem spune ca nu au fost probleme majore, desigur, probleme pot aparea la orice viteze ai juca. Din cate am observat eu, cele mai multe puncte rosii si " ai de plm" apar la CQB din cauza MED 1m, evenimentele la jocurile de padure sunt extrem de rare, si acolo apar cand oamenii uita ca nu trebuie sa tragi 5 sec full auto. Evenimentele in care au fost impicate sniperele sunt mai rare, totusi daca apar punctul rosu poate fi mai mare. Daca doriti sa luati acel tabel cu viteze/energii adliteram o sa apara discutiile pe simplul motiv ca marea majoritate vor trebui sa isi modifice replica, viteza initiala cu 0.20 va fi mult mai mica. Propunererea mea ar fi ca limitele in jouli se fie setate astfel incat trecerea de la un tip de cronografiere la altul sa nu fie foarte deosebita iar oamenii sa poata accepta schimbarea. Pentru asta, ar trebui setate valorile putin mai sus decat acele valori din tabel dar putin mai jos decat avem acuma pe teren, tinand cont de greutatea cel mai des folosita pe fiecare clasa in parte. Astfel va trebui ignorata VITEZA si tinut cont de energia / clasa/ greutatea bilei folosite. Cele mai des folosite bile pe clase ar fi : P1 - 0.25 si 0.28 in functie de situatie P2 - 0.28, 0.30, se foloseste si 0.25 dar depinde de jucator DMR - 0.36, 0.40, in anumite cazuri 0.45 Sniper - 0.40, 0.45 si mai nou 0.50. Presimt o discutie plina de pasiuni
 4. La Cluj jucam dupa SB1.2 fara probleme, inclusiv eu. Sincer, am dorit sa scriu ceva politicos fara referiri personale, se pare ca nu esti capabil de o conversatie civilizata fara sa ataci oamenii. Ai impresia ca deti adevarul absolut in materie de airsoft, ma plictisesti deja, pur si simplu. Problema este ca nu ai treaba doar cu mine, ai treaba cu oricine nu iti impartaseste convingerile. Sunt aici deoarece Grasulas a initiat treaba asta si pentru ca unii pot pune deoparte orgoliile pentru o pasiune comuna, nicidecum nu "imi fac treaba" aici.
 5. Fara implicarea majoritatii cluburilor sau echipelor orice modificare propusa va fi nula. Partea trista este ca tinand cont cati scriu pe aici nici SB1.2 nu este foarte popular, altfel ar fi avut aparatori Paste fericit !
 6. La nivelul de implicare a comunitatii nu dau multe sanse sa se schimbe ceva. Sincer, un regulament simplu, scurt, fara enumerari si incadrari complexe ar avea sanse mai mari sa fie acceptat de comunitate.
 7. Avand in vedere fedbackul pozitiv la acest regulament HPA, as propune supunerea lui la VOT ! @Grasulas , de acord ?
 8. Este propunere de limitare ROF la toate replicile full auto la 25, limitare ROF in cazul D2 la 150m/s la ROF 1 electronic, la snipere nu ai ce sa limitezi ROF, nici la spring, nici la HPA. Echipa noastra e de acord cu limitare ROF la asalt si SAW si nu e de acord la DMR cu ROF 1, indiferent de viteza.
 9. Sincer, vorbiti fara sa aveti replica in cauza, ma refer la G28, discutia e absurda.
 10. Acolo va inselati !!! G28 are externa de 18 inchi. Masurarea din fata magului e AIUREA, desfaceti replica si masurati teava externa... filetu domnle...nu scapam odata de magariile alea.
 11. Indiferent de versiunea finala, una sau doua clase DMR, echipa nu doreste limitare ROF , asadar excludem 1 bila in aer, motivul este evident ( nu poti controla asta) si nu dorim ca DMR sa aiba ROF limitat deoarece ar crea cheltuieli in plus.
 12. Suntem de parere ca : SB1.x NU trebuie sa reglementeze jocurile de noapte ! El trebuie sa fie un CADRU , daca organizatorii jocurilor de noapte considera ca doresc limitari atunci le vor avea ca si reguli aditionale. Va ramane la latitudinea jucatorilor daca le accepta sau nu.
 13. De acord cu Grasulas, noul regulament trebuie sa aiba baza SB1.2 cu usoare ajustari care sa elimine punctele contestate de-a lungul anilor, hai sa nu reinventam roata !
 14. Echipa mea sustine reducerea (excluderea) vitezei SAW3 , excludem idea de a avea SAW la 140m/s Marirea MED la SAW1 si SAW2 la 7m respectiv 15m, motivul este ca nu consideram in regula sa ai SAW la CQB respectiv MED 1M chiar daca ai 110m/s iar la SAW2 MED 15m , motivul este boxmag de 3-5000bile, fullauto pana vine toamna... si consideram ca P2 are nevoie de avantajul MED fata de SAW.