• Istoria Airsoftului Romanesc

     (0 reviews)

  AirsoftRomania

  Materialul care urmeaza a fost creat initial de Ghost Leader, folosind informatii stranse de la membri comunitatii AirsoftRomania.com, si publicat in revista de specialitate 6mm.

  2003
  Decembrie - Ianculescu Roberto ( CEO https://www.airsoft.ro ) aduce in Romania primele replici de airsoft. este vorba de M11-A1 Ingram / KWA, Beretta M9 H.W./ KWA, Glock 26C / KWA, Glock 19 / KWA.

  2005
  Februarie - sunt puse bazele primei echipe din Bucuresti: SWT. Aceasta numara 7 membri.
  Septembrie - are loc primul eveniment "national" la Balotesti. Participa SWT, Carpati Softair, TMT.

  2006
  Martie - se infinteaza la Bacau prima echipa de airsoft din oras sub numele de EST TEAM BACAU.
  2-3 Septembrie - la Sarata Monteoru se organizeaza primul eveniment de amploare: Operation Stronghold / 40 de jucatori din toata tara, organizat de SWT.
  14 Octombrie - la Doftana are loc primul eveniment international - 60-70 de jucatori cu invitati din Italia (Iena Korps). Evenimentul este organizat de ASR, SWT, CARPATI SOFTAIR Afla mai multe detalii...

  2007
  Ianuarie - are loc o fuziune intre ASR si SWT. Se formeaza CORE Airsoft.
  1 Februarie - La Bucuresti se constituie Draconis.
  22 Ianuarie - La Cluj Napoca, se creaza Clubul Sportiv "Sport Spot". Membrii fondatori ai acestuia sunt Liviu Herţeg, Lucian Suciu şi Cristian Nemţoiu.
  Martie - la Sibiu se pun bazele echipei SDS de catre Vympel si Ruairi care incep sa joace airsoft. Lor li se adauga Levi in iulie 2007. Acesti membrii au participat sub denumirea SDS Team la mai multe jocuri intrajudetene si la evenimentul national Shareholder-Calugareni 2007. SDS este acronimul pentru "Special Designated Squadron ". 
  Aprilie - are loc la Ploiesti evenimentul "Sange pentru Petrol", cel mai mare event national de pana atunci 100+ participanti. Evenimentul este organizat de CORE Airsoft.
  25 - 27 Mai - Are loc la Braila evenimentul "Terente regele baltii" organizat de Firebird. Afla mai multe...
  iunie - are loc primul eveniment cu tenta mil-sim "Kill boris vol 1". Se introduce pentru prima oara medic, respawn si limitare de munitie/limitare de incarcatoare la midcap. Evenimentul este organizat de Tomcat si Rhyn0

  2008
  28 Ianuarie - Draconis introduce in Bucuresti stilul de joc cu respawn la jocurile duminicale. 
  2 Martie - se pun bazele "WTF Team" de catre Alecu, Luci, Sasha, Artistu'
  11 Mai - se infinteaza la Ramnicu Valcea echipa Tactical Airsoft Combat (T.A.C) de catre Vieru George. Echipa porneste cu 8 membri.
  August - La Bacau, George, Ovidiu si Iulian pun bazele echipei Strike Team.
  26-27 Iulie - La Braila este organizat de catre Firebird Team "Operation BlackThunder". Acesta este primul eveniment national mare (cca. 120 de participanti) si se desfasoara intr-o fosta unitate militara in mijlocul orasului. Afla mai multe...
  21-22 Septembrie - are loc la Baisoara, judetul Cluj, prima editie a "IRON TEAM ROU" - Primul CONCURS de AIRSOFT din ROMANIA cu caracter sportiv, care a imbinat caracterul de counter strike al jocului de airsoft cu elemente sportiv-militare. Evenimentul este initiat de Liviu HERTEG/Teamleader si echipa Sportspot.
  05 Octombrie - la Cluj-Napoca se formeaza echipa Dacia Rex. Membri fondatori: Liviu HERŢEG, Dan LIŢESCU, Petre NENCIU, Radu HERŢEG, Gelu AŞTILEAN, Denisa RICHTER, Dorin ZĂGREAN, Gabriela CÂMPEAN, Adrian GREAB, Claudiu FECHETE, Voicu BAN şi Septimiu CROICU.
  Octombrie - se pun bazele D.A.T - Deadly Alliance Team.
  Decembrie - Dacia Rex devine Asociatia Sportiva "Dacia Rex".
  Decembrie - cu aproape 20 de membri activi, SDS Team se constituie in Clubul Sportiv SDS Airsoft Sibiu. 

  2009
  19 Ianuarie - Primul meci in Brasov, cu participanti din Brasov, Sinaia, Fagaras,Filipestii de Padure (8 oameni) - apare BAT (Brasov Airsoft Team).
  02 Februarie - apare numarul 1 din 6mm [ Prima revista de Airsoft & Milsim din Romania ]. Proiectul este initiat de Ghost Leader & Ruairi. 
  10 Februarie - se infinteaza la Ramnicu Valcea o a doua echipa. Este vorba de Wolfpack, ale carei baze sunt puse de Xipri. Echipa porneste cu 8 membri.
  7 martie - se pun bazele echipei SFINTII de catre: Mojo, Luk, Maxim, Nashu, Manta, Cyp.
  Martie - sunt puse bazele echipei Bebelusii de catre Toff, Urma / mihai.grosan, Brother, Alex, Thenenea, Iuri, Tomms, 2DOR, Comma, Rifleman.
  12 Martie - sunt puse bazele echipei Next Level (LvL). Membri fondatori: Awa ( Dictatorul ), Bulles, Mafi, Logan, Pazzu, Martin, Mishu, NoPain, CxC, Osiris.
  24 Aprilie - se infinteaza Hardcore Airsoft Team, al 2-lea club legal constituit (cu acte) din Bucuresti.
  24 Iunie - prima participare la BERGET (Sasha, Artistu,Lucian, Spaz, Cosmo, Wings, Jonathan, Alecu - NATO; Ryno, Tomcat, Grasulas, Ilion, Punisher, Dorin, Warden, Mandea -Milo's Tigers)
  26 Iulie - primul joc in Bulgaria cu participarea jucatorilor romani (Artistu, Gibbons, Sasha, Alecu -Operation IRENE - SOFIA / hosted by Bad Company)
  6-9 August - are loc la Baisoara, judetul Cluj, cea de a doua editie a "IRON TEAM ROU" - Primul CONCURS de AIRSOFT din ROMANIA cu caracter sportiv, care a imbinat caracterul de counter strike al jocului de airsoft cu elemente sportiv-militare. Evenimentul este organizat de Liviu HERTEG/Teamleader si Asociatia Sportiva Dacia Rex.

  6 Septembrie - are loc competitia sportiva tip patrula airsoft "Capture the flag". Aceasta este prima din seria de vizionari ale ministerului pentru recunoasterea airsoftului ca sport.
  12-13 Septembrie - are loc la Bulbucata, Romania, evenimentul Aim&Fire II [ Cel mai mare event national - 160 de participanti]. Evenimentul este organizat de Mihai Grosan/Urma si echipa Bebelusii. 
  13 Septembrie - are loc la Bulbucata, Romania, primul concurs de tir airsoft IAPS. Evenimentul este organizat de Radu Gorunescu/Nashu. 
  19 septembrie, The Fucker si Je infiinteaza la Sibiu echipa de airsoft Meerkats. Din 18.11.2010 Meerkats obtine si entitate juridica, devenind Meerkats Airsoft Club Sibiu.
  23 Septembrie - se pun bazele Sektion 9 de catre Ghost Leader, Ruairi si Gebelezis - care au hotarat infiintarea acestui club care sa abordeze un stil de joc mai complex, cu caracter pronuntat mil-sim.
  1 octombrie - La Bacau ia nastere o noua echipa de airsoft - Shadows Assault Team. Bazele sunt puse de Wiborg, Tun, Ciprian, danmgro, FreemaN-BB, Eagle_eye, Trag_prost, Teroristu, Rackets, Airsoft_nco, harabor, Yoyo, Robert, Razvan.
  4 Octombrie - La Ramnicu Valcea, Wolfpack si T.A.C. fuzioneaza, rezultand Dragon Academy Airsoft Team

  2010

  23 Februarie - in urma coordonarii eforturilor privind legalizarea airsoftului in Romania, de catre Mihai GROSAN / echipa Bebelusii, airsoftul este introdus in nomenclatorul sporturilor din Romania. Astfel, in Romania, Airsoftul devine sport oficial. 

  01 Martie - La Buzau se pune un nou steag ai airsoftului romanesc. Se constituie echipa ASTB.
  10-11 Aprilie - Are loc la Sibiu, aproape de inima Romaniei in comuna Riu Sadului, Cogresul de Airsoft din Romania, Ed. I. 
  23 Mai - CSABv evolueaza din echipa BAT, in scurt timp devenind Club Sportiv de Airsoft Brasov. 
  22 Iunie - Dupa un an si ceva de activitate on-line, 6mm - Prima Publicatie de Airsoft & Milsim din Romania are unda verde la hartie si de sub tiparnitele editurii PrintATU iese numarul 1. 
  15 - 18 Iulie - La 38 Km de Bucuresti are loc SWAT International Airsoft Competition. Evenimentul este organizat de CS Close Combat Romania. 
  23-25 iulie - La Braila este organizat de catre Firebird Team "Operation BlackThunder II". Link-uri utile: Site oficial; ASR
  02 - 04 Septembrie - Are loc la Bradulet, sub egida Airsoft Alliance evenimentul The Gathering - OP First Stone. 
  24-25 Octombrie - Are loc la Sibiu episodul pilot "OP Argus". Acesta este primul joc dintr-o serie de jocuri MilSim numita "Ground Zero". Organizarea este realizata de Sektion 9 si 4XL. La joc participa jucatori din Sibiu, Mures si Cluj. Obiectivul Ground Zero este de a aduce experienta de joc la un nou nivel, precum si de a oferi oportunitatea atat a jucatorilor orientati pe milsim cat si a celor orientati pe actiune sa se bucure de scenariu. 

  Edited by AirsoftRomania

  • Thanks 1


  User Feedback

  Recommended Comments  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now