Acest thread este dedicat gasirii unor noi locuri in care sa putem duce "ostilitatile".
Pentru inceput (si la cererea repetata alui Amonra) detalii asupra fortificatiilor Bucurestiului:
Este vorba de asa-numita "Cetate Bucuresci" (ortografie de sec XIX) compusa din 36 de Forturi si Baterii Intermediare, situate pe centura orasului.
Actualmente, numai 32 mai exista, si din acestea, Forturile sunt inca folosite (Fortul Chiajna este depozit de vinuri, Fortul Mogosoaia e Ciupercarie, Fortul Otopeni e depozitul fabricii "Zarea", Fortul Berceni e sediul "REMAT Sud", altele sunt inca unitati militare, iar Fortul Jilava e puscarie) deci raman doar Bateriile, din acestea o parte fiind inca ocupate (Bat. 1-2 si 15-16 sunt poligoane de tragere, Bat 14-15 e Depozit de Materiale Radioactive in cadrul Institutului Atomic de la Magurele, 5-6 a fost renovata de curand si a devenit sediu de firma, etc.).
Pentru a ajunge in sfarsit la subiect, numai patru (posibil cinci) baterii sunt parasite si pot servi unui joc de airsoft:
Bateria 3-4: (situata pe centrura intre Otopeni si Tunari)
Este sigur parasita, si serveste de teren de joaca pentru copii din zona.
Ocazional au loc antrenamente ale trupelor speciale, drept care intreaga baterie este plina de tuburi de cartuse. In rest probabil este locuita sezonier de vre-unvagabond. Din fericire distanta mare fata de centru face improbabila aceasta utilizare. De curand au aparut in jurul paduricii care adaposteste bateria pancarde cu "Proprietate Privata- Trecerea Interzisa", dar nu este paza de vre-un fel.
Bateria 4-5: (aflata mai la est de Tunari, langa Circuitul de Karting.)
De asemenea parasita sigur, desi datele mele sunt vechi de cateva luni. Ar trebui organizata o "expeditie" pentru a culege informatii de actualitate asupra starii bateriei. In rest, cam acelasi lucru ca si Bat. 3-4, minus pancardele cu "Proprietate Privata"
Bateria 9-10: (langa A2, in trifoiul autostrazii)
Aceasta este probabil cea mai vizitata dintre toate bateriile Cetatii Bucuresti. Toata lumea a vazut-o la un moment dat in drum spre Constanta, iar pozitia ei fata de autostrada o face un obiectiv inutilizabil comercial. Din pacate, asa cum am zis, este foarte frecventata de copiii din satele invecinate, fotografi in cautare de un loc "special" pentru o sedinta foto cu modelul, curiosi si, nu in ultimul rand, cate un cuplu dorind sa isi condimenteze viata sexuala... (dovada numarul mare de prezervative folosite gasite la locatie)
Bateria 10-11: (la sud de Glina si la est de Popesti-Leordeni)
Parasita. La locatie exista cateva cladiri ruinate (un soi de hangare) si probabil bateria este accesibila (eu n-am facut decat sa trec pe langa cu masina) Dupa aprerea mea, acesta este cel mai bun loc pentru o partida de airsoft, fiind destul de departe de "civilizatie", iar Bateria, fiind mai mica decat celelalte (are numai doua turele principale in loc de trei, iar mecanismul de aparare apropiata este mult simplificat, pastrandu-se santul doar in partea din spate) ar fi un obiectiv mai usor de atacat.
Probabil Bateria 13-14: (langa satul Jilava)
Nu am ajuns s-o vizitez, dar imaginile din satelit (datand din primavara lui 2005) nu par sa arate semne de activitate umana imprejurul bateriei.
Desigur, este necesara o recunoastere inaintea stabilirii ca locatie de joc.