ASR Forum

www.airsoftromania.com
It is currently Sat Dec 15, 2018 10:46 pm
progear.ro

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 3:53 pm 
Offline
CSA Acvila
User avatar

Joined: Wed May 21, 2008 5:04 pm
Posts: 2244
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
D13-th_Mytzu wrote:
Ok, inteleg, insa cum am putea sa gasim un raspuns corect la aceasta problema ? Este destul de important chiar daca in momentul de fata pare o prostie. Cateva intrebari care ne pot ajuta sa gasim un raspuns:
- este ceva ce depinde strict de FRA ?
- este ceva ce poate fi reglementat prin statut ?
- este ceva ce nu tine de FRA ci de alte organe competente ale statului ?
- este ceva ce tine strict de o persoana fizica sau juridica care reuseste sa inregistreze sub anumite forme legale respectivul tip de copetitie si reperele logstice aferente ?

Eu totusi cred ca pana la urma este apanajul FRA. De ce? Printr-o logica simpla! Daca FRA este singura institutie care reglementeaza sportul airsoft, atunci si aceasta poate reglementa si aceste aspecte! Din punctul meu de vedere n-as avea nimic impotriva ca si alte cluburi sa faca ceva frumos si contructiv, dar cu consultarea FRA totusi, pentru a nu induce in eroare participantii la acea competitie... Adica ei spun ca fac tir dinamic si cand colo joaca sah!

_________________
Image
user vechi: mihai.grosan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 7:33 pm 
Offline
CORE Team
User avatar

Joined: Wed Sep 10, 2008 1:20 am
Posts: 1329
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Localitate: Bucuresti
Oricine poate organiza in Romania un campionat de fotbal, dar nu ii poate spune: "Liga Nationalla de Fortbal" si nici "Cupa Romaniei".
Toata lumea poate juca duminica o cupa de fotbal folosind regulamentul FRF si toate denumirile si definitiile lui (corner, minge, arbitru de centru, etc.) dar acea competitie nu va fi oficiala in cadrul FRF si nici nu va conta in vre'un clasament FRF. Federatia nu trebuie sa le dea acordul pentru organizarea concursului dar nici nu o sa permita sa inregistrege rezultatele in cadrul federatiei. Bineinteles ca ar apare probleme daca acea competitie ar avea o denumire similara celor organizate de FRF - si care probabil ca va fi solutionata pe cale amiabila sau juridica, dar asta nu inseamna ca trebuie sa intrebe FRF, cand se apuca sa organizeze o competitie neoficiala (doar FRF, putand face asta).

Cand va exista FRA si va anunta competitia nationala de airfost (ex. "Patrula Nationala de Airsoft"), atunci nimeni nu va putea organiza o competitie care sa aibe aceasta denumire, insa, regulamentul si toate definitiile lui, asa cum a fost aprobat, poate fi folosit de oricine pentru a organiza o competitie. FRA nu are jurisdictie decat in organizarea oficiala a competitiilor. Asa cum spune si Mihai, FRA e singura care poate organiza airsoftul sportiv in RO, deci toate celelalte organisme care vor organiza astfel de competitii vor fi "neoficiale" si nu vor conta in nici un clasament, palmares de club, etc., dar asta nu inseamna ca FRA poate actiona in justitie respectivul organism (club de airsoft sau poate chiar un S.R.L.) si sa-i pretinda daune pe motiv ca a folosit regulamentul sportiv de airsoft (cu toate definitiile lui) pentru a organiza un concurs. Daca este ceva "neoficial" pot face ce vor ei acolo, chiar sa joace sah, nu e nici o problema. Problema apare cand respectiva competitie poate aduce prejudicii sportului airsoft (de ex. in competitie se accepta ranirea participantilor ceea ce va prejudicia imaginea sportul airsoft) - iar atunci FRA ar putea sa actioneze organizatorul in justitie.

_________________
Image
Image

Alcor Energy - Energie Eficienta
ImageImage


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 7:36 pm 
Offline
Draconis Team
User avatar

Joined: Mon Oct 09, 2006 3:26 pm
Posts: 1924
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Nu partea cu a conta sau nu in clasamentul FRA ma framanta pe mine, ci a avea dreptul sa organizez un eveniment denumit comform cu denumirea sportului (nu a campionatului) si a folosi aceleasi regulamente si logistica.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 7:56 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Sep 29, 2009 3:56 pm
Posts: 785
Location: Sat Vacanta
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Localitate: Bradulet
Atat cat am inteles, dupa ce am citit aproape tot ce se putea citi, ai dreptul sa organizazi orice (toata lumea stie ca mai intai a fost jocul si apoi sportul) si sa numesti oricum, iar daca vreo denumire este inregistrata ii pui acel de acum cunoscut "tip" (tip patrula, tip IPSC...) in fata.
Si exista chiar si acoperire legala la care poti apela.

_________________
Image

http://airsoftpark.wordpress.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 8:19 pm 
Offline
Am arma cu glont de 19 ani
User avatar

Joined: Thu Mar 12, 2009 12:15 pm
Posts: 2115
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
sa zicem ca Mytzu vrea sa organizeze un event. Eventul prin definitie nu este competitie sportiva

Atunci La cererea lui federatia se poate implica sub diverse forme pentru organizarea acestui event facandu-si reclama cu aceasta ocazie dar dand si o imagine de siguranta eventului respectiv
Pentru ca sper ca el va fi international.

Una dintre principalele sarcini ale federatiei este promovarea airsoftului sub orice forme.
Eu vreau sa organizez ceva...merg la federatie si federatia trebuie sa ma ajute...in relatia cu autoritatiile, la promovare, eventual si cu bani daca are, cu arbitrii, cu organizatori, cu orice este posibil.

_________________
Mic Urs In Embargou
Impreuna cu Tanio Kopanu Koba am deschis scoala de antrenamente pentru trupe speciale:http://www.youtube.com/watch?v=kyNU5ejltAI


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 8:25 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Oct 26, 2007 1:28 pm
Posts: 3984
Location: Sebes -Alba
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Localitate: Sebes-Alba
Quote:
In concluzie, pe aceasta sectiune, putem avea nenumarate probe sportive, dar acestea trebuiesc sa treaca de ANST, asa cum s-a intamplat si cu Patrula Airsoft.

Asta este un bun exemplu la ce ziceam eu in alt topic: aprobarea de la centru! Aporbare pe care, ne place sau nu, nu toti o agreaza! Ca de aici a inceput toata discuita (ma refer la concursul de tir)
Quote:
3. Jucatorul trebuie sa stie ca daca doreste sa practice sportul airsoft trebuie sa se afilieze unui club/asociatie sportiva.
E, iaca-ta prima problema! Eu doresc sa practic airsoft, am sculele necesare dar nu pot sa ma afiliez la un club, pentru ca, sa zicem, in orasul in care sunt, nu exista asa ceva. Ce fac? Ati zice ca-i simplu! Oare?
4
Quote:
. Pe viitor, n-ar fi rau ca Federata Romana de Airsoft sa poata elabora definita airsoft-ului si sa cuprinda in aceasta atat jocul cat si sportul.
Daca va aduceti aminte, am cerut asta la Congres. Mi s-a raspuns ca nu e cazul! Iata ca e! Si, cum spuneam in alt topic, iata cele doua tendinte, la data asta oarecum opuse!
Quote:
(3) Federaţiile sportive naţionale dispun de bunurile aflate în proprietatea lor, pot încheia contracte de împrumut şi pot elibera titluri de credit, cu condiţia ca aceste acte juridice sa fie încheiate pentru realizarea obiectului de activitate.
(4) Federaţiile sportive naţionale pot greva sau înstrãina bunurile mobile sau imobile, finanţate total sau parţial din fonduri publice, prin programe, sau pot schimba destinaţia acestora numai cu aprobarea Ministerului Tineretului şi Sportului.
E, de aici, fara sa fiu malitios, treaba incepe sa fie cu probleme. Si de asta s-a mai vorbit!
Quote:
discutia este despre sport nu despre joc si despre independenti care pot sa joace airsoft oricand oriunde cand sunt jocuri duminicale publice.
Cinefilule, sub temeiul carei legi? Pen'ca, cum se zice mai sus: Jucatorul trebuie sa stie ca daca doreste sa practice sportul airsoft trebuie sa se afilieze unui club/asociatie. A, stiu, stiu: fotbal la club si miuta in spatele blocului! Da, da' spunei asta si Organului!
Quote:
Daca vor fi astfel de situatii se poate constitui un grup de independeti care sa formeze un club sportiv.
:) Iarta-ma daca zimbesc! Pai, oricum te-ai uita, nu tot ...club e? Mai conteaza daca sunt independenti sau o echipa bine sudata?
Cyclops, daca legea "apara" ambele categorii, jucator si sportiv, deopotriva, vreau sa stiu si de ce e musai sa fiu ...in club, federatie si de ce neaparat aceasta impartire. (nu o luati ca eu neaparat vreau sa stiu asta! :) )
Quote:
Acestuia (sportivul) nu i se poate interzice practicarea jocului de airsoft de catre nicio entitate.
Trag concluzia ca jucatorului i se poata intezice???
Quote:
ai dreptul sa organizazi orice
Mihai Hammer, poate ai dreptate, dar ia ce zice mai sus: In concluzie, pe aceasta sectiune, putem avea nenumarate probe sportive, dar acestea trebuiesc sa treaca de ANST, asa cum s-a intamplat si cu Patrula AirsoftSi acesta ar putea fi si un raspuns pentru Mitzu.
Quote:
Eu vreau sa organizez ceva...merg la federatie si federatia trebuie sa ma ajute...in relatia cu autoritatiile, la promovare, eventual si cu bani daca are, cu arbitrii, cu organizatori, cu orice este posibil.
Da Cinefilule, te ajuta...daca este parte din federatie.

_________________
Forumul nu este o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs. A. Plesu
Vecine, gib mir tânjala, mâne ţi-o dau iar, neţănbroh, călca-m-ar!
ImageImage
Friendly fire expert; Blood donor; Tick collecter; Suppresion fire specialist...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

airsoftmechanix.ro


All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

 
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group