ASR Forum

www.airsoftromania.com
It is currently Sun Dec 16, 2018 7:48 am
progear.ro

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 8:46 am 
Offline
CSA Acvila
User avatar

Joined: Wed May 21, 2008 5:04 pm
Posts: 2244
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
Prin acest topic se doreste sa se adica clarificari asupra aspectelor sportului airsoft, acolo unde sunt.
Va rog sa pastram un ton decent si sa putem crea o discutie constructiva!
Va multumesc anticipat pentru folosirea bunului simt! :wink:

_________________
Image
user vechi: mihai.grosan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 9:47 am 
Offline
CSA Acvila
User avatar

Joined: Wed May 21, 2008 5:04 pm
Posts: 2244
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
Hai sa incepem cel mai bine cu sportul airsoft.
In momentul de fata in Europa exista 3 tari, unde se practica sportul airsoft, respectiv: Italia, Portugalia(daca nu ma insel...) si Romania. Sa nu uitam ca in acest moment in Europa sunt tari unde airsoft-ul este interzis sau in altele unde replicile de airsoft sunt vopsite, iar achizitionarea acestora este reglementata foarte dur. Nu mai spun ca in Spania airsoft-istii sunt tratati ca niste infractori!
In Romania achizitionarea replicilor de airsoft este libera pentru persoanele peste 18 ani, replicile nu trebuie sa fie vopsite, iar practicarea airsoft-ului este libera si oficiala prin recunoastera ramurii sportive airsoft. Chiar daca suntem mai spre est ceea ce Romania are in materie de airsoft in prezent este cu mult superior fata de ce se intampla in Europa si asta este incontestabil :!: :!: :!:
Care este diferenta, intre ceea ce exista in Romania si alte tari? In Romania sportul airsoft reprezinta o ramura sportiva si este clar identificata in registrul sportiv. In celelate 2 tari airsoft-ul are un statut inferior, deoarece nu este inregistrat ca si o ramura sportiva, ci ca sportul pentru toti. Adica o miscare in aer liber.
De ce "sportul pentru toti" are un rang inferior ramurii sportive? Deoarece "sportul pentru toti" este coordonat de catre Comitetul activitãţilor fizice sportive pentru sãnãtate, educaţie şi recreare, organism consultativ în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sport, a cãrui organizare, funcţionare şi componenta se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului, deci n-are identitate si nu poate fi coordonat de catre comunitatea de airsoft.
In schimb o ramura sportiva este coordonata de catre o federatie de profil.
Cel putin asta reglementeaza legislatia in vigoare.

Care e treaba cu sportul airsoft?
Dupa cum se stie exista un ordin al ministrului nr. 3265/23.02.2010, prin care sportul airsoft este recunoscut ca ramura sportiva care poate fi practicata oficial in Romania.
Ce reprezinta asta? Inseamna ca din 23.02.2010 airsoft-ul a capatat o identitate sportiva si oficiala. Adica nu trebuie sa ne mai fie teama de nimeni, deoarece in sprijinul activitatii noastre aveam un act normativ - ordin al ministrului nr. 3265/23.02.2010.
Pentru ca sa fim recunoscuti ca ramura sportiva in Romania, ANST avea nevoie de un dosar solid care sa aibe la baza un regulament sportiv. Jocul de airsoft nu putea sa sustina cerintele ANST, drept urmare s-a facut apel la competitia sportiva Iron Team, denumire ce s-a modificat in Patrula Airsoft. Ceea ce e de notat aici e ca Patrula Airsoft a fost mobilul recunoasterii ramurii sportive airsoft.
Ce reprezinta Patrula Airsoft? Patrula Airsoft nu este altceva decat o proba sportiva (nu sportul airsoft) care sta la baza sportului airsoft. Vor mai putea exista si alte probe sportive? Da! Cu urmatoarele conditii cerute de catre ANST:
1. Competitia trebuie sa fie cuantificabila, respectiv trebuie o detaliere pe sitemul de punctaj si felul in care se puncteaza;
2. Fisa arbitrilor, precum si competentele acestora trebuie sa fie detaliate;
3. Cati sportivi vor participa intr-o grupa, squad;
4. Care este numarul competitorilor in derularea unei runde de competitii (grupe, squad-uri);
5. Pe ce tip de teren se organizeaza competitia;
6. Care este dimensiunea terenului;
7. Alte aspecte legate de teren, respectiv panouri de aparare, baze, etc.
8. Echipele competitioare trebuie sa aiba un singur obiectiv intr-o runda competitionala sau mai multe obiective succesive clare si fara interpretari; aici este un mare dar, respectiv cum poti sa organizezi o astfel de competitie fara sa incalci principiul egalitatii de sanse...pentru mine inca este o dilema...ma gandesc si eu altaturi de voi!
9. Timpul. Cat dureaza o runda competitionala;
10. Regimul sanctionator.

In concluzie, pe aceasta sectiune, putem avea nenumarate probe sportive, dar acestea trebuiesc sa treaca de ANST, asa cum s-a intamplat si cu Patrula Airsoft.

Care sunt avantajele de pe urma acestei recunoasteri?
1. Airsoft-ul se practica liber, fara temeri, deoarece este sustinut de catre un act normativ - ordin al ministrului nr. 3265/23.02.2010.
2. Airsoft-ul se practica oficial, deoarece este sustinut de catre un act normativ - ordin al ministrului nr. 3265/23.02.2010.
3. Persoanele care practica airsoft-ul se pot constitui in cluburi sportive de airsoft, deoarece ramura sportiva de airsoft este aprobata printr-un act normativ - ordin al ministrului nr. 3265/23.02.2010.
4. In urma constituirii cluburilor sportive membrii acestora pot avea urmatoarele avantaje:
- emit legitimatii sportive. Legitimatii ce pot fi prezentate autoritatilor statului;
- pot atrage sponsorizari;
- se pot organiza intr-o federatie care sa sustina sportul airsoft, sa-l dezvolte, sa-l promoveze si sa-l apere in fata autoritatilor statului atunci cand poate aprea o amenintare!

Care sunt principalele formele de organizare institutionala a sportului?
1. Club/asociatie sportiva. Avantajul Clubului sportiv este ca are personalitate juridica, pe cadn asociatia sportiva nu are si aceasta trebuie organizata la nivelul unei Asociatii Sportive Judetene;
2. Asociatia sportiva judeteana;
3. Federatia.

Clarificari pentru jucatorii independenti de airsoft:
1. Jucatorul trebuie sa stie ca atunci cand are o problema cu autoritatile statului, trebuie sa stie ca exista un ordin al ministrului nr. 3265/23.02.2010 care acrediteaza airsoft-ul ca sport.
2. Totodata, jucatorul trebuie sa foloseasca sau sa expuna replicile de airsoft doar in spatiile de joc si nu in locuri publice unde exista posibilitatea vatamarii unor persoane, exceptie facand magazinele de airsoft, evident.
3. Jucatorul trebuie sa stie ca daca doreste sa practice sportul airsoft trebuie sa se afilieze unui club/asociatie sportiva. In acest moment legislatia nu reglementeaza afilierea unei persoane fizice la federatie.
NOTA!!! Pentru desfasurarea oficiala a sportului airsoft cluburile si asociatiile sportive trebuie sa se afilieze Federatiei Romane de Airsoft, pentru a li se recunoaste activitatea sportiva! Asta e tot potrivit legii!
4. Pe viitor, n-ar fi rau ca Federata Romana de Airsoft sa poata elabora definita airsoft-ului si sa cuprinda in aceasta atat jocul cat si sportul. Dar sa nu se creada ca asta tine loc de prevedere legala! Ar fi o treaba ca s-ar clarifica treaba asta cu jocul si sportul.
5. Jucatorul trebuie sa mai stie ca daca se hotareste sa se afilieze unui club/asociatie sportiva trebuie sa respecte regulamentul acesteia si regulamentul federatiei.
6. Jucatorul trebuie sa stie ca trebuie sa respecte toate dispozitiile legale in materie astfel incat sa nu denigreze atat jocul de airsoft (care s-a dovedit pana acum inofensiv), cat si sportul airsoft.

Aceste aspecte sunt aplicabile si jucatorilor care nu fac parte inca dintr-un club sau asociate sportiva!

Ce este o federaţie sportivă şi ce reprezintă pentru cominitatea de airsoft
Potrivit Legii sportului nr. 69/2000, federaţia are următoarele atribuţii:
ART. 37 (1) Federaţiile sportive naţionale au urmãtoarele atribuţii principale:
a) elaboreazã strategia naţionala de dezvoltare a ramurii de sport şi controleazã aplicarea acesteia de cãtre membrii afiliati;
b) organizeazã, conduc, controleazã şi supravegheazã activitãţile şi competiţiile sportive oficiale la nivel naţional, în baza statutelor şi regulamentelor adoptate;
c) organizeazã şi coordoneazã întreaga activitate a arbitrilor pe ramuri de sport, privind formarea, perfecţionarea continua, clasificarea şi promovarea acestora, pe baza unui regulament propriu de funcţionare;
d) elaboreazã şi realizeazã planurile de pregãtire şi de participare a sportivilor de performanta romani din cadrul reprezentativelor naţionale la competiţiile internaţionale;
e) exercita puterea disciplinarã în termenii prevãzuţi de prezenta lege şi potrivit statutelor şi regulamentelor proprii;
f) organizeazã sau tuteleaza competiţiile oficiale cu caracter internaţional care au loc pe teritoriul României, cu avizul Ministerului Tineretului şi Sportului;
g) colaboreazã cu Ministerul Tineretului şi Sportului, cu Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii si/sau cu instituţiile din structurile acestora pentru formarea şi perfecţionarea specialiştilor din domeniul sportului;
h) promoveazã mãsurile de prevenire şi control al folosirii substanţelor interzise şi al metodelor neregulamentare, destinate sã mãreascã în mod artificial capacitatea fizicã a sportivilor sau sã modifice rezultatele competiţiilor organizate direct la nivel naţional, în concordanţã cu reglementãrile federaţiilor internaţionale, ale Comitetului Internaţional Olimpic şi ale Agenţiei Mondiale Antidoping. Orice alte mãsuri ce contravin reglementãrilor mai sus menţionate sunt nule de drept;
i) întreprind mãsuri pentru prevenirea şi combaterea violenţei, precum şi pentru promovarea spiritului de fair-play şi a tolerantei în activitatea sportiva.
(2) Federaţiile sportive naţionale asigura reprezentarea României în competiţiile sportive şi în organismele internaţionale la care sunt afiliate.

Despre federaţie, conform Legii sportului nr. 69/2000, se prevăd următoarele:
ART. 38 (1) Federaţiile sportive naţionale se înscriu în Registrul sportiv, pentru obţinerea Certificatului de identitate sportiva.
(2) Federaţiile sportive naţionale se pot afilia la federaţiile sportive internaţionale, la alte foruri europene sau mondiale, pe baza avizului dat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
ART. 39 (1) Federaţiile sportive naţionale au organisme proprii de administrare şi gestionare a bugetului şi patrimoniului, constituite conform legii, precum şi propriilor statute şi regulamente.
(2) Federaţiile sportive naţionale se supun verificãrilor financiare, potrivit legii şi statutelor proprii.
(3) Federaţiile sportive naţionale dispun de bunurile aflate în proprietatea lor, pot încheia contracte de împrumut şi pot elibera titluri de credit, cu condiţia ca aceste acte juridice sa fie încheiate pentru realizarea obiectului de activitate.
(4) Federaţiile sportive naţionale pot greva sau înstrãina bunurile mobile sau imobile, finanţate total sau parţial din fonduri publice, prin programe, sau pot schimba destinaţia acestora numai cu aprobarea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Momentan cam atat! Si asa e destula informatie...
Va stau la dispozitie pentru clarificari!

_________________
Image
user vechi: mihai.grosan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 10:16 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:32 pm
Posts: 292
Location: in derealization
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Localitate: Timisoara
Quote:
Clarificari pentru jucatorii independenti de airsoft:
1. Jucatorul trebuie sa stie ca atunci cand are o problema cu autoritatile statului, trebuie sa stie ca exista un ordin al ministrului nr. 3265/23.02.2010 care acrediteaza airsoft-ul ca sport.
[...]
3. Jucatorul trebuie sa stie ca daca doreste sa practice sportul airsoft trebuie sa se afilieze unui club/asociatie sportiva. In acest moment legislatia nu reglementeaza afilierea unei persoane fizice la federatie.
[...]


Am doua intrebari:

1.Se poate concluziona de aici ca nu vor mai fi jucatori independenti, din moment ce trebuie sa se afilieze unui club ?
2.Ce se intampla in situatia in care un club doreste sa isi rezerve dreptul la acceptarea selectiva de noi membrii ?

_________________
I ride shotgun.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 10:22 am 
Offline
Am arma cu glont de 19 ani
User avatar

Joined: Thu Mar 12, 2009 12:15 pm
Posts: 2115
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
discutia este despre sport nu despre joc si despre independenti care pot sa joace airsoft oricand oriunde cand sunt jocuri duminicale publice.

_________________
Mic Urs In Embargou
Impreuna cu Tanio Kopanu Koba am deschis scoala de antrenamente pentru trupe speciale:http://www.youtube.com/watch?v=kyNU5ejltAI


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 10:58 am 
Offline
CSA Acvila
User avatar

Joined: Wed May 21, 2008 5:04 pm
Posts: 2244
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
aredin wrote:
Quote:
Clarificari pentru jucatorii independenti de airsoft:
1. Jucatorul trebuie sa stie ca atunci cand are o problema cu autoritatile statului, trebuie sa stie ca exista un ordin al ministrului nr. 3265/23.02.2010 care acrediteaza airsoft-ul ca sport.
[...]
3. Jucatorul trebuie sa stie ca daca doreste sa practice sportul airsoft trebuie sa se afilieze unui club/asociatie sportiva. In acest moment legislatia nu reglementeaza afilierea unei persoane fizice la federatie.
[...]


Am doua intrebari:

1.Se poate concluziona de aici ca nu vor mai fi jucatori independenti, din moment ce trebuie sa se afilieze unui club ?
2.Ce se intampla in situatia in care un club doreste sa isi rezerve dreptul la acceptarea selectiva de noi membrii ?


R1: Jucatori independenti pot fi. Nimeni nu poate restriciona asta, dar se pare ca mai facil si simplu este sa te afiliezi unui club.
R2: Daca vor fi astfel de situatii se poate constitui un grup de independeti care sa formeze un club sportiv.

_________________
Image
user vechi: mihai.grosan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 11:38 am 
Offline
Hardcore Airsoft Team
User avatar

Joined: Thu Mar 18, 2010 1:28 pm
Posts: 529
Location: stadion Olimpia
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Localitate: Bucuresti
Eu cred ca mai sunt necesare 2 definitii aici:

1. Jucatorul airsoft care este oricare dintre noi si care poate fi independent si neafiliat si poate sa joace oricum atat vreme cat respecta legea armelor si munitiei.

2. Sportivul airsoft care nu poate fi independent si statutul caruia este reglementat de catre club / asociatie sportiva si federatie.

Mihai, te rog sa dezvolti putin aceste aspecte care mi s-au parut confundate in cam toate discutiile pe tema federatiei si a sportului airsoft. O data definite poate nu ar fi rau sa facem referire la ele ca sa nu se mai inteleaga gresit anumite exprimari.

_________________
Send in the hooker, hold the priest! I wanna go to hell with a smile on my face! :D
SRC G36K / KJW Sig P229
Hadcore Airsoft Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 12:08 pm 
Offline
CSA Acvila
User avatar

Joined: Wed May 21, 2008 5:04 pm
Posts: 2244
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
Cyclops wrote:
Eu cred ca mai sunt necesare 2 definitii aici:

1. Jucatorul airsoft care este oricare dintre noi si care poate fi independent si neafiliat si poate sa joace oricum atat vreme cat respecta legea armelor si munitiei.

2. Sportivul airsoft care nu poate fi independent si statutul caruia este reglementat de catre club / asociatie sportiva si federatie.

Mihai, te rog sa dezvolti putin aceste aspecte care mi s-au parut confundate in cam toate discutiile pe tema federatiei si a sportului airsoft. O data definite poate nu ar fi rau sa facem referire la ele ca sa nu se mai inteleaga gresit anumite exprimari.


Jucatorul de airsoft - este persoana care practica activitatea de airsoft, respectiv jocul de airsoft. Totodata, acesta poate fi afiliat la un club/asociatie sportiva sau poate practica aceasta activitate sub o forma independenta. Jucatorul de airsoft poate fi si sportiv in acelasi timp.

Sportivul de airsoft - este persoana care este legitimata la un club/asociatie sportiva si participa la competitiile sportive organizate de catre federatie. Acestuia nu i se poate interzice practicarea jocului de airsoft de catre nicio entitate.

_________________
Image
user vechi: mihai.grosan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 1:44 pm 
Offline
Draconis Team
User avatar

Joined: Mon Oct 09, 2006 3:26 pm
Posts: 1924
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Quote:
NOTA!!! Pentru desfasurarea oficiala a sportului airsoft cluburile si asociatiile sportive trebuie sa se afilieze Federatiei Romane de Airsoft, pentru a li se recunoaste activitatea sportiva! Asta e tot potrivit legii!

O mica problema de interpretare - ce inseamna exact "desfasurarea oficiala a sportului airsoft" ? Cumva daca eu am un club sportiv de airsoft, neafiliat la federatie si vreau sa organizez un event, sa zicem o patrula de airsoft, nu am voie sa fac acest lucru decat daca sunt afiliat la Federatie ? Sau pot organiza oficial, cu strigare publica, cate patrule de airsoft doresc (sau orice alta competitie sportiva de airsoft), doar ca rezultatele competitiei organizate de mine nu vor fi luate in seama de catre Federatie ?

Edited: mai clar - am nevoie de acordul federatiei pentru a organiza un eveniment public care este de fapt o competitie ce apartine de sportul airsoft ? Pot organiza o patrula de airsoft, eu fiind un club sportiv neafiliat la federatie, fara sa vina creatorul acestui tip de competitie sa imi spuna ca este ilegal ce fac ? (vezi discutia despre IPSC).

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 1:52 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Mar 23, 2010 11:59 pm
Posts: 749
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Localitate: Timisoara
daca se cheama campionatul pe sate de pac-pac juniori amatori cred ca nu


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 2:03 pm 
Offline
Team Sfintii
User avatar

Joined: Wed Apr 01, 2009 10:47 pm
Posts: 1950
Location: Slobozia, IL
Has thanked: 0 time
Been thanked: 4 times
Daca nu folosesti denumirea oficiala respectiva in anunt sau documentele jocului nu ai nici o problema.

Iata de exemplu regulile IAPS internationale:
-poti organiza cate concursuri vrei tu de tip IAPS, folosind regulile 100%, doar ca nu trebuie specificat ca sunt jocuri IAPS oficiale, iar rezultatul lor nu este luat in calcul de IAPS
-nu poti organiza competitii oficiale IAPS, decat daca esti afiliat ca federatie la IAPS, platesti taxa anuala, ai arbitri RO recunoscuti prin diploma si sportivi legitimati si platitori de cotizatii la asociatia/federatia nationala

Am vazut ca si la IPSC e la fel, daca tu organizezi Cupa Mytzu de Tir Sportiv, poti sa folosesti ce reguli si tinte vrei. N-ai voie sa le folosesti numele si chestiile cu logo sau trademark-ul lor - tinte, timere, holstere etc.

LE: e ca la fotbal, poti sa organizezi cate meciuri vrei tu, daca nu esti club oficial si nu participi intr-o competitie din calendarul oficial al FRF, rezultatul nu este luat in calcul de FRF. Asta nu inseamna ca FRF nu te mai lasa mai joci fotbal/miuta/tras la poarta/tinut mingea pe picior etc.

_________________
Image
Image
[Silicon mouth-first BB in my life] [Combat journalist- http://picasaweb.google.com/nashu.airsoft http://www.6mm.ro] [Engineering and demolitions - Bradulet] [Celebrity - Berget 8 2010, NAF 23, Fox 3] [Chairsofter] [Tick collecter - 1 tick fed so far]


Last edited by nashu on Tue Oct 26, 2010 2:13 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 2:05 pm 
Offline
Draconis Team
User avatar

Joined: Mon Oct 09, 2006 3:26 pm
Posts: 1924
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Aha, deci practic nu am voie sa o denumesc "patrula de airsoft" (sau denumirea unei alte competitii viitoare de airsoft sportiv) si nu am voie sa folosesc diversele repere logistice inregistrate ca marca de catre federatie (gen tinte, tocuri de pistol, etc.) ?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 3:12 pm 
Offline
CSA Acvila
User avatar

Joined: Wed May 21, 2008 5:04 pm
Posts: 2244
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
D13-th_Mytzu wrote:
Quote:
NOTA!!! Pentru desfasurarea oficiala a sportului airsoft cluburile si asociatiile sportive trebuie sa se afilieze Federatiei Romane de Airsoft, pentru a li se recunoaste activitatea sportiva! Asta e tot potrivit legii!

O mica problema de interpretare - ce inseamna exact "desfasurarea oficiala a sportului airsoft" ? Cumva daca eu am un club sportiv de airsoft, neafiliat la federatie si vreau sa organizez un event, sa zicem o patrula de airsoft, nu am voie sa fac acest lucru decat daca sunt afiliat la Federatie ? Sau pot organiza oficial, cu strigare publica, cate patrule de airsoft doresc (sau orice alta competitie sportiva de airsoft), doar ca rezultatele competitiei organizate de mine nu vor fi luate in seama de catre Federatie ?

Edited: mai clar - am nevoie de acordul federatiei pentru a organiza un eveniment public care este de fapt o competitie ce apartine de sportul airsoft ? Pot organiza o patrula de airsoft, eu fiind un club sportiv neafiliat la federatie, fara sa vina creatorul acestui tip de competitie sa imi spuna ca este ilegal ce fac ? (vezi discutia despre IPSC).


Atunci cand folosesc denumirea de federatie ma refer la FRA si nu la FSA! Pana la FRA fiecare club poate sa organizeze ce vrea daca nu este afiliat la FSA, pentru ca in FSA cluburile decid ce si cum si ar fi o cheltuiala in plus pentru organizarea altei competitii decat la nivelul FSA. Dar si in acest caz consider ca se poate face rabat, dar asa cum am spus nu ar fi recunoscut de FSA pentru ca e in afara calendarului competitional.
Daca ne uitam in legislatie, rezulta clar ca aprobarea calendarului competitional este apanajul federatiei. Deci oficial o competitie sportiva nu poate fi in afara federatiei. Daca eu ca si club sportiv vreau sa fac un event de patrul airsoft (spre exemplu) doar ca vrea muschiu meu, o pot face, dar nu e oficial, adica nu sunt recunoscute meritele participantilor, iar competitia in sine nu este trecuta in registrul oficial.

Concluzie: Ce nu este cuprins in calendarul competitional nu este oficial, ci o competitie neoficiala!

_________________
Image
user vechi: mihai.grosan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 3:22 pm 
Offline
Draconis Team
User avatar

Joined: Mon Oct 09, 2006 3:26 pm
Posts: 1924
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Inteles, dar este interzis ca eu ca un club sportiv neafiliat FRA, sa folosesc denumirea unei competitii sportive de airsoft din cadrul FRA si a anumitor repere logstice (de genul tinte, tocuri de pistol, etc. utilizate in competitiile sportive de airsoft ale FRA), pentru a organiza un eveniment propriu, ale carui rezultate sa nu conteze in cadrul FRA ?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 3:28 pm 
Offline
CSA Acvila
User avatar

Joined: Wed May 21, 2008 5:04 pm
Posts: 2244
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
D13-th_Mytzu wrote:
Inteles, dar este interzis ca eu ca un club sportiv neafiliat FRA, sa folosesc denumirea unei competitii sportive de airsoft din cadrul FRA si a anumitor repere logstice (de genul tinte, tocuri de pistol, etc. utilizate in competitiile sportive de airsoft ale FRA), pentru a organiza un eveniment propriu, ale carui rezultate sa nu conteze in cadrul FRA ?

Nu stiu sa raspund la intrebarea asta!

_________________
Image
user vechi: mihai.grosan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 3:33 pm 
Offline
Draconis Team
User avatar

Joined: Mon Oct 09, 2006 3:26 pm
Posts: 1924
Location: Bucuresti
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Ok, inteleg, insa cum am putea sa gasim un raspuns corect la aceasta problema ? Este destul de important chiar daca in momentul de fata pare o prostie. Cateva intrebari care ne pot ajuta sa gasim un raspuns:
- este ceva ce depinde strict de FRA ?
- este ceva ce poate fi reglementat prin statut ?
- este ceva ce nu tine de FRA ci de alte organe competente ale statului ?
- este ceva ce tine strict de o persoana fizica sau juridica care reuseste sa inregistreze sub anumite forme legale respectivul tip de copetitie si reperele logstice aferente ?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

airsoftmechanix.ro


All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group